Novi procesor iz Intela, ima ga kod nas, i da sta mislite o njemu cena mu je oko 14000 dinara, u testovima se pokazao 1%-2% brzi od Q6600, sta mislite o ovome, ali kad se pogleda za 5500 dinara vise imamo Q9550 koji je neuporedivo brzi od ovog procesora, da li valja uopste ovo kupovati!!!
Po raznim testovima NE , jedan od njih je i test u SK, ali svejedno procesor je sporiji od Q6600 i na defaultu, i svejedno bezveze kupovina zbog malo kesa i malog mnozioca 7,sa 9 mnoziocem Q6600 se mnogo lakse klokuje i sa solidnom plocom i kulerom izbacije stabilnih i vise nego dovoljnih 3.6ghz. Q9xxx serija (ne racunam tu 9300 koji nije neka kupovina) je jaca ima i vise kesa, ali ako se ne bavis zaista ozbiljnim poslom ne vredi ulaganja 100+e u odnosu na Q6600 jer ti je sve preko 3.6ghz za Quad ionako generalno razbacivanje. Pravi procesori za rendering i rad ce biti core i7 generacija koja ce izaci za manje od mesec i po dana...Mada ce biti i dosta skupa...mada sam procesor nece biti mnogo skuplji od Q9550 recimo
to jest: ako si spreman da odvojis 14000 za CPU, obavezno kupi 8200 (odlican je, 3 komada sam ugradio u poslednjih 15-ak dana, stabilan je, ne greje se, box cooler skoro necujan). Ako si, medjutim, u stanju da dodas tih 5000 din, kupi 9550 - imaces CPU sa 4 jezgra, tako da ces osim igranja (pri manje-vise istom fps-u) brze kodovati-dekodovati DVD, BlueRay i tome slicno (ako ti to uopste treba). Pa sad ti vidi. Ma jasno.
Ma kupio sam ja komp, samo gledam da li vredi dati novac za ovaj procesor, ali po meni od tih Quad cuda best buy je Q9550,...
Pozdrav!
:: to jest: ako si spreman da odvojis 14000 za CPU, obavezno kupi 8200 (odlican je, 3 komada sam ugradio u poslednjih 15-ak dana, stabilan je, ne greje se, box cooler skoro necujan). :: Ako si, medjutim, u stanju da dodas tih 5000 din, kupi 9550 - imaces CPU sa 4 jezgra, tako da ces osim igranja (pri manje-vise istom fps-u) brze kodovati-dekodovati DVD, BlueRay i tome slicno (ako ti to uopste treba) :: Pa sad ti vidi. Ma jasno :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.