Koji je najbolji hladnjak(+ventilator) za socket 775 ?
STRANA 1 OD 1
Slavuj
Koji je najbolji hladnjak(+ventilator) za socket 775 ?
07.10.2008. 15:45
T12420
status: user broj poruka: 2236
Pricao mi ortak da se `otelio` dok je postavio fabricki hladnjak na Q9300 valjda, jer ima neke 4 poluge, pa se tamo nesto savija, uvija, klikce itd. i opet kaze da nije siguran da mu nece nijedna od te 4 poluge(valjda poluge, tako nesto-zaboravio sam tacan naziv) iskociti svakog trenutka itd.
Posto se ja palim da kupim Intela, a sticajem okolnosti nisam ni u jednom od navijackih tabora(AMD+ATi vs. Intel+NVidia), i veoma mi je drago sto nisam,
zanima da li ima negde u Srbiji da se prodaje neki hladnjak koji se i `lako` montira i dobro provodi `hladnocu`, inace ne mora da bude nesto specijalno tih, jer onaj fabricki izgleda nekako smesno.
Zagledam Q6600, pa ako ovo cita neko ko ga ima, neka napise koju rec o temperaturi, o postavljanju hladnjaka i mozda jos necemu bitnom o cemu ja trenutno ne znam nista, valjda ga ovde nece niko isprozivati zbog toga.
I... da li ima neka pasta koja je po necemu kao bolja `od ostalih` ?
p.s. Nemam blage veze oko toga koliko bi mogao da kosta neki hladnjak za procesor, platio bih mozda 30-40-50 eura. Nemam pojma.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Termalright Ultra 120 3000din best buy...ali bez ventilatora...pa zatim sledi Noctua NH-U12P oko 3500din sa ventilatorom koji je ubedljivo najbolji ventilator koji kod nas moze da se kupi...a i sire...
Najbolje hladnjak bi bio neki od Thermalright-a i to mozes naci kod nas, ili mozda npr. Vendetta 2 koja je isto jako dobra. TRUE sa ventom za ~4k ako ti je to ok cena bi verovatno bio najbolji izbor.
Imam ga u kombinaciji s q6600, trenutna temperatura po jezgrima od 36 - 42 Nisam gledao temperaturu posle Crysisa (koji je izgleda refernt danas za sve iako je shit), ali cenim da ne prelazi 50...
Elem, na kuleru mi je 1 12cm fan, ali i bez njega sam probao, i temperatura je tu negde...
Sve u svemu, extra stvar jer je pasivan, i moze ovaj Q6600 da ladi i bez fena
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.