Da ali u igrama, E8400 se kod Toma najbolje pokazao, samo su ispred njega Q9650 i QX9770, ostalo sve je daleko ostalo iza, jednom recju, neoptimizovanost,...
Ne znam... prikazali su glupo poredjenje.Svi dobro znaju da q6600 nije nista posebno sve dok se ne klokuje(u cemu je neprevazidjen).Zasto nisu uporedili sa pravim njegovim rivalom (Q9450)??? Jer bi im propaganda propala .).Q9450 radi lakse,manje se greje i sve brze obavi od amd-a do nekih 15%,pogotovo kada je rendering i obrada audio-video materijala u pitanju.A o potrosnji da ne pricam...
Ja vala, al sta to vredi kad klinci stalno gledaju markove a ne cene, znaci treba gledati markove/us$.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pa, prijatelju, poredili su dva procesora ISTE CENE, a to su Phenom 9950 i Q6600. :: :: Q9450 kosta oko 250 jevreja, a Phenom 9950 kosta 140-150, tako da nisu uopste za poredjenje. Bar sto se tice ljudskog mozga koji bira pri kupovini :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Tako kazu na sajtu : `Alright, let me start off with the pricing, the processor as tested today will cost you roughly 170 USD in e-tail at this very moment` ,zato nisu testirali sa drugim Intelovim CPU .
Kazu da po perfomansama ovom 9950 be vise odgovara Q9300 koji kosta 250 $ Intel Core 2 Quad Q9300 Quad Core Processor is likely a better match to this processor, yet sells for ~ 250 USD. Mislim da je ovo zasluga 790 g chipseta sa kojim idu bolje perfomanse i bolji clock.To su najavljivali u AMD -u ranije.Pitanje je i da li je bas Q6600 bolji u overcloku ,jer ovaj chipset ima Advanced Clock Calibration tako pise isto na sajtu ,jer southbridge ima rezevisan link sa CPU pa se postize bolji overclok i to sa obicnim kulerom,uostalom videcemo ovo je novi chipset koji malo ljudi kod nas jos ima ,dobro je ovo za sve nas ,jer ce uticati na nize cene. Mene impresioniralo koliko je 9950 odskocio u multimedji brzi je 30 % od q6600.
Koristim AMD Phenom 9950 Be u kombinaciji sa plocom GA-MA790FX-DQ6 i 2x1GB Gail Black Dragon kuler na procesoru je Tt V1. Radi stabilno na 3.0 i sa punim opterecenjem temperatura svakog jezgra je po 45 stepeni dok je temperatura celog procesora 39. Pocesor je jednom recju zver za male pare
... lozhana ukratko...Poterajte q6600 na isti kolok kao i tog phenom-a ,pa merite... phenom na defaultu ima 2,6 a q6600 2,4 ghz-a i brzi kao ,ma dajte bre... Uz to q6600 ce na svakoj ploci koja ima stelovanje napona procesora da ide do bar 3,2 ,a tu ovo derishte nema sta da trazi...Iako su cene ploca sa 790gx cipset-om pale (biostar ima za negde oko 7000din) i dalje je q6600 za svaki phenom pojam...Bez lazi ,navijanja i zlih strasti...`Ajd u zdravlje! .......................................................................... SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republic
Milutine kad sam ti rekao da je proc SUPER. Jes da ga je teze ohladiti kad predje 3GHz ali je ipak izvodljivo... A realno poshto ti ne brojish poene, bash te boli uvo za preko 3GHz. I to je toliko brzo da je zaista nepotrebno sem naravno ako markujesh. Izgleda da nazalost vecini ljudi komp sluzi samo za to. Shteta. Bilo bi lepo kad bi komp malo vracao ulozeni novac :-( P.S. Koju si grafu stavio? I ram, zaboravio sam...
Dragojlo, baš sam se prijatno iznenadio kada sam prekjuče, posle dužeg vremena, otišao na Tom`s hardware sajt sa uporednim testom procesora i zatekao novo poređenje procesora. Da li primećuješ koja je bitna razlika između liste iz Q1 2008 i Q3 2008? U listi Q1 2008 su koristili starije verzije softvera. Samo bi pojedini programi i po neki kodek koristili sva 4 jezgra. Gledajući tu listu Phenomi izgledaju poprilično loše (npr. Intel E6420 na 2.1GHz je brži od Phenoma na 2,4GHz u AVG testu). A sada pogledaj listu Q3 2008. Baci pogled na program koji Windows korisnici vrlo često koriste, gotovo svakodnevo, tj na AVG antivirus. Pogledaj koliko su Phenomi brži sa ovom novijom verzijom. Najsporiji X4 Phenom na 1,8GHz je brži od Intel Core2Duo na 3+GHz! Obični, svakodnevni programi sa podrškom za više jezgara se tek pojavljuju i biće ih još više, a tu Phenomi iskazuju svoju pravu snagu. Po ovim novim testovima i Q6600 češće silazi među 9850 i 9950, pa čak i do 9650 sa nekim kodecima. Kako će se novi multithread optimizovani programi pojaviti, tako će se smanjiti i jaz u performansama između Intela i AMD-a.
Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: ... lozhana ukratko...Poterajte q6600 na isti kolok kao i tog phenom-a ,pa merite... phenom na defaultu ima 2,6 a q6600 2,4 ghz-a i brzi kao ,ma dajte bre... Uz to q6600 ce na svakoj ploci koja ima stelovanje napona procesora da ide do bar 3,2 ,a tu ovo derishte nema sta da trazi...Iako su cene ploca sa 790gx cipset-om pale (biostar ima za negde oko 7000din) i dalje je q6600 za svaki phenom pojam...Bez lazi ,navijanja i zlih strasti...`Ajd u zdravlje :: ......................................................................... :: SERBIA- mushmula (tomato, banana etc.) republi :: ::
Phenom Black Edition processors running at 2.6GHz stock can be pushed to 3.0-3.2GHz and over thanks to its new Advanced Clock Calibration with merely a stock cooler.
Ovo se postize sa Ati overdirve.Ne treba niko da se ljuti zbog ovoga.Dobro je zbog nizih cena. Ipak je to Black edition .Jedino da smanje jos TDP ,a nadamo se da ce to biti sa verzijama od 45 nm.
@nikolas graficka je gainward 9500gt 512MB. ma procesor je preterivanje za ono sto meni treba, samo sam ga probao na 3,0 bez dizanja napona inace mi je stajno na 2.6. I ne greje se puno.
Pa prvo sam ga ja testirao. Dobar CPU ali kome treba za neki lud rad, nek kupi, zasigurno se pokajati nece. Tebi jes da ne treba ta zver ali bar cesh biti miran jedno vreme. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.