Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem pri ukljucivanju racunara
STRANA 1 OD 1
borac27 Problem pri ukljucivanju racunara 27.09.2008. 15:06 T12233

status: user
broj poruka: 96
Pozdrav svim clanovim PC Berze

-Imam problem pri ukljucivanju racunara,naime kad ga ukljucim sve pocinje normalno da radi,maticna daje jednolican zvuk kao i ranije,ali mi se pojavi na monitoru samo oznaka maticne ploce i komp. se zaustavi,ne mogu da udjem ni u BIOS

- Prateci prethodne Postove na ovu temu,proverio sam RAM i Graficku i one su potpuno ispravne,pa sam hteo da uradim Clear CMos-a

- Na upustvu za Clear Cmos za moju plocu ( Asus P4B266 ) pise da treba nakon standardnih koraka - iskljucivanje racunara,vadjenje baterije... uraditi:

Short the solder point

Proverom na ploci sam video da su u pitanju dva susedna lema sa odgovarajucim oznakama:

Interesuje me da li treba da ih KRATKO PRESPOJIM pre vracanja baterije i cime bi bilo najbolje to uraditi,komadom zice,srafcigerom ili necim trecim...da ne bih sprzio plocu ?

Hvala svima unapred na odgovorima

somborac
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Šrafcigerom, žicom, pincetom... 27.09.2008. 15:12 #72631

broj poruka: 4228
ali proveri da li je STVARNO to to što treba spojiti. Dovoljno je do 5 sekundi ih kratko spojiti (baterija je pre toga uklonjena). Ako je sve u redu, kad uđeš u BIOS datum i vreme bi trebalo da su resetovani

Pozdrav!

Vlada

MACHINE Kako mislis da sprizis kada je van mreze??? 27.09.2008. 15:26 #72634

broj poruka: 5704
Otkaci naponski kabl sa napajanja (OFF prekidac), izvadi bateriju i srafcigerom prespoj 2 lema (tu je inace treba da bude jumper tj. 2 pina) na nekih 15s kako bi se eventualno ispraznio kondenzator u kolu. Upali masinu nakon vracanja

- A N G E L -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs