Imam 4600+ x2 a Vec neko vreme gledam 5000+ BE procesor i nikako da prelomim da li da ga kupujem ili ne, gledano sa strane isplatvosti i dobitka na performansama.
Evo spiska ostatka kompa, pa sami prosudite da li se isplati ili ne:
Pazi ovako bez dizanja voltaze radi stabilno na 3Ghz a sa podizanjem od 0.1V radi stabilno na 3.2Ghz naravo 5000+ BE je otklucan pa ga klokujesh dizanjem mnozioca tako da ti ploca i memara rade na standardnim vrednostima...
Odlicno sto se otvori ova tema da i ja ne otvaram, a sve sam nesto planirao. Mislio sam da zamenim racunar i odlucio se za sledece komponente, naravno konsultujuci predloge BataCal..
Izgleda ovako: CPU: Athlon X2 4800+ Ploca: Biostar TA780G M2+ Kingston 2GB 800MHz DDR (u komadu) Western Digital Caviar WD6400AAKS 640GB 7k 16MB SATA300 Cooler Master Elite 332 420W Samsung SH-S203B
to je do nekih 20-21 hilj din koliko trenutno imam
Racunar mi treba za klasiku, multimedija, photoshop, nista previse zahtevno, bez ikakvog klok. i mislio sam malo da poteram neku igru tipa Medieval Total War sl.
Grafiku bih naknadno dokupio.
Dilema je i procesor, Athlon X2 4800+ ima lepe preporuke i nesto mi je zapao za oko, sa druge strane Athlon X2 5000+ je malo skuplji i nasao sam neke kritike. Koliko je u praksi velika razlika izmedju ova dva CPU
PS. Ako mi ovaj racunar bude otvarao obicne foldere u roku od 3-4 sekunde, word 5, winamp 10 photoshop 30-45, kao sto to radi moj sadasnji celeron 2.8ghz i 1.256 ram, poklonicu ga ciganima.
pa mogu ti reci da ti se veoma ne isplati...nema svrhe davati 50e za 200MHz vise...a sem toga, i taj tvoj procesor ces bez vecih problema naterati da radi na 2.8-3.0GHz... ako hoces da ga menjas zbog igrica, bolje prodaj tu tvoju graficku i dodaj tih pedesetak evra sto si izdvojio za 5000+BE i imas sasvim solidnu graficku za te pare, nesto u rangu 8800GT ili nesto slicno...to je mnogo bolja varijanta...
Mislim da cu ga uzeti, treba da uteram neke dugove po komsiluku :o) Tako sam i ja nesto razmisljao, nesto slicno odgovorima.
Za hocukuci:
Odlican odabir komponenti. Ja sam se prijatno iznenadio integrusom, posto nisam odmah kupovao dodatnu grafiku. Za tvoje potrebe, uz malo podesavanja, radice kako zmaj tako da ga sigurno neces poklanjati ciganima :o)
jer imas slabu graficku! I taj sadasnji 4600+ izvlaci maximum iz tvoje graficke a koja je svrha uzeti malo jaci procesor,kad se ta razlika nece videti u igricama zbog GRAFICKE!!! Da imas neku 9600gt ili jacu graficku e onda bi ti se isplatilo da uzmes taj 5000+be,a ovako bacas pare!!!
Upravo tako, ja sam sa x2 4000+ izvlacio maksimum iz 8600GT tako da ako ga uzimas zbog igara onda bespotrebno bacas pare.
:: :: jer imas slabu graficku! I taj sadasnji 4600+ izvlaci maximum iz tvoje graficke a koja je svrha uzeti malo jaci procesor,kad se ta razlika nece videti u igricama zbog GRAFICKE!!! Da imas neku 9600gt ili jacu graficku e onda bi ti se isplatilo da uzmes taj 5000+be,a ovako bacas pare!! :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: ::
Pa to me je malo i kocilo da ga kupim, mada ruku na srce ja i ne igram nesto posebno, najbitniji mi je multitasking. Komp mi je dosta procesorski opterecen jer se honorarno bavim servisiranjem pa mi se desi da je i po 6-7 hardova zakaceno za njega, sto da se vade podaci, skenira antivirusom, rezu diskovi ili radi sa virtualbox-om a takva mi je satnica da se u 90% slucajeva to radi u isto vreme. Videcu, jos malo cu razmisliti o toj kupovini.
Zato sam i naglasio ako ga uzimas zbog igara, a u slucaju multitaskinga videces prednost sigurno. Ne znam koliko kosta taj Black ali ja sam trazio da ga uzmem skoro i nigde ga nije imalo u BG-u pa sam uzeo 5600+ moze da se klokuje na 3,2Ghz.
:: Pa to me je malo i kocilo da ga kupim, mada ruku na srce ja i ne igram nesto posebno, najbitniji mi je multitasking. Komp mi je dosta procesorski opterecen jer se honorarno bavim servisiranjem pa mi se desi da je i po 6-7 hardova zakaceno za njega, sto da se vade podaci, skenira antivirusom, rezu diskovi ili radi sa virtualbox-om a takva mi je satnica da se u 90% slucajeva to radi u isto vreme. Videcu, jos malo cu razmisliti o toj kupovini. :: :: Hvala na savetima!!! :: :: :: Pozdrav :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.