Ovih dana treba da mi stigne pomenuti Athlon 64 X2 6000+, pa s obzirom da radi na 3GHz i da troši 125W (na nekom sajtu sam našao da troši oko 105W pod opterećenjem) da li će Cooler Master Hyper TX biti dovoljan da ga hladi na nekoj pristojnoj temperaturi (40-50 stepeni). Takođe me zanima da li će napajanje Antec Basiq Power 500w biti dovoljno za njega, GA-MA780G-DS3H ploču, 2×1GB DDR2 800, WD 500GB hard, HD 3870 grafičku, SATA DVD-RW i TV kartu (overklok me nešto posebno ne zanima).
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html#pstop koliko vidim za HD3870 Antec bi trebao da bude 550 W,a recimo Thermaltake Toughpower QFan 500 W0151RU dozvoljava (500W) ,e sad ako neko od forumasa fura HD3870 na 500 w sa drugom markom napajanja neka ti se javi.
Razmišljao sam o Phenomima, ali nemam za šta pametno da iskoristim četiri jezgra. Treba mi brži procesor zbog novijih video igara. Propustio sam mnogo dobrih naslova, pa bih da ih nabavim ili skinem, pa da uživam narednih par meseci.
za to ti je dovoljno i Antekovih 350w tako da nemas brige...imas vise nego dovoljno lufta...Hyper TX ce ti biti sasvim dovoljan, pogotovu ako ne planiras nikakav overklok...jedino bih ti savetovao da promenis onu termalnu pastu koja dolazi uz njega i uzmes nesto malo kvalitetnije tipa CM Nano Fusion ili Noctua NT-H1 ili nesto slicno...i veoma je bitno da se ta pasta razmaze na kuler u sto tanjem sloju...
Sa CHIEFTEC-kom 450W i to iz one zastrashujuce loshe GPS serije po kojoj svi ruzno pljuju, pokretao sam kombinaciju prvo: AMD 6000+@3.22GHz 4x1GB Geil Black Dragon cl4 2xWD6400AAKS RAID stripping 2 optike Asus EAH3870 + 6 kulera (2 za hardove i 4 za kucishte) Prema tome... naravno da bi ti i 400W bilo dosta Kasnije sam zamenio proc i plochu i na istog Chiefteca stavio Phenom 9950BE koji cepa 140W i klokovao ga sa 2.6GHz na 3.1GHz stabilno. Radilo je to i vishe neg` dobro a napajanje je i dalje bilo hladno (ne led hladno nego normalno). Tako da ta konfa koju si upisao ne troshi mnogo zaista... Pozdrav
To shto si negde video da troshi 105W to su predpostavljam novije revizije Windsor jezgra. Najpre su troshili 125W a kasnije su preradjeni i poboljshani malkice tako da troshe oko 95W. E sad ako zabodesh jedan od tih novijih, tim bolje... U svakom sluchaju odlichan CPU za male pare, u decembru sam ga platio 135eur a sad se moze naci upola jeftiniji... stvarno se za relativno male pare moze napraviti Zmaj KONFA
Athlon 6000+ dolazi u BOX pakovanju sa sopstvenim hladjenjem. Ja ga imam vec godinu dana i nisam imao potrebe za dodatnim hladjenjem (a bavim se renderingom i sl.) osim kad je ono letos bilo 40 stepeni. Moj ti je savet - probaj ga sa njegovim hladjenjem i cisti mu kuler jednom u 2 meseca. Bolje stavi ventilatore na kuciste da imas bolji protok vazduha.
da mi je sa BOX kulerom AMD6000+ ishao do 65C u full load-u na normalnoj temperaturi, pa sam stavio Vendetu i nije prelazio 52, pa sam drzao Zalmana CNPS7000 ista pricha, pa ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO - e taj je ubedljivo najbolji jeftin kuler za AMD. Nije mu dao preko 50C a znash kako se ovaj Windsor chip greje. Haos. Dobro vidi, ja malo i volim da testiram, ali JOSILENKO je u pravu. Dobar je i taj BOX cooler jer je bakarni, nije onaj obican, malo stavish ARCTIC SILVER 5 ili OCZ FREEZE pastu i pesmica. Pozdrav...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.