RazoR_89:E,owako,treba da uzmem plocu a imam sledecu konfiguraciju.... procesor Q6600 4gb memorije ddr2 800mhz 9500gt hdd 500gb ostalo nije bitno..pa koja mi je ploca najbolja do 130 evra....
:: :: RazoR_89:E,owako,treba da uzmem plocu a imam sledecu konfiguraciju... :: procesor Q660 :: 4gb memorije ddr2 800mh :: 9500g :: hdd 500gb ostalo nije bitno..pa koja mi je ploca najbolja do 130 evra....
Ova ti je 60 evra graficka, dakle na maticnoj ustedis 25 evra, imas 85 evra i imas kesa za nVidia 9600GT, za 95 evra imasAti Radeon HD 3870 graficku a ako zelis da dodas jos 55 evra imas Ati Radeon HD 4850, uzmi PowerColor najjeftiniji je, i nema nista od dodatne opreme to ti je resenje ako zelis buku u domu, a ako zelis mir i tisinu das jos 2000 dinara na Ati Radeon HD 4850 i uzmes nVidia 9800GTX+, koji je tisi i 5% brzi od Ati Radeon HD 4850, i na kraju zelis za od 200-220 evra da uzmes graficku imas Ati Radeon HD 4870!!!
Pazi, postoji razlika izmedju ploce Asus P5Q i Asus P5Q Pro a ta razlika se ogleda u tome da model Pro ima podrsku za ati crossfire a obican ima samo jedan pci express slot. Sve ostale mogucnosti su im iste, ama bas sve.
Ja imam tu plocu P5k Pro(Oni su napisali p5q,verovatno misle na tu plocu)Izuzetna ploca,bas sam zadovoljan sa njom,intelov chipset p35,45 nanometarske proizvodnje,fsb 1600,dual ch.1200,asus epu,q-shield,itd zaista je izuzetna,jedva cekam da skupim malo kinte za neki bolji cpu,za sad je 2180,a ceracemo se jos! Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!
Ploca Asus P5Q i P5Q Pro imaju intel P45 chipset, znaci noviji od ploce Asus P5K Pro.
Nemoj da brkas stvari.
:: Ja imam tu plocu P5k Pro(Oni su napisali p5q,verovatno misle na tu plocu)Izuzetna ploca,bas sam zadovoljan sa njom,intelov chipset p35,45 nanometarske proizvodnje,fsb 1600,dual ch.1200,asus epu,q-shield,itd zaista je izuzetna,jedva cekam da skupim malo kinte za neki bolji cpu,za sad je 2180,a ceracemo se jos :: Ko kani pobjedit,ne sme izgubit :: ::
abit IP35-Pro je na bazi nešto starijeg P35 čip-seta.
Kad AnandTech da nagradu Gold Editors Choice tu onda nešto ima. To se dešava retko, a ploče koje tu nagradu dobiju ostaju u ispravnom stanju dug niz godina...tako se pokazalo.
Ovu ćeš malo teže naći kod nas...imali su je u PinSoftu iz Novog Sada.
Znam da je ovo offtopic ali me zanima kakvo si napajanje odabrao za ovu azdaju ?
Nadam se da je neko brendirano a ne kung fu shit.
:: :: RazoR_89:E,owako,treba da uzmem plocu a imam sledecu konfiguraciju... :: procesor Q660 :: 4gb memorije ddr2 800mh :: 9500g :: hdd 500gb ostalo nije bitno..pa koja mi je ploca najbolja do 130 evra....
Radice, ali se neupustaj u neki ekstreman overkloking za svaki slucaj. Za tako nesto bar Chieftec CFT 600W.
To je verovatno GPS 550W AB A. Do skoro sam imao to napajanje na konfiguraciji sa vecim hardom od tvog buduceg, istom kolicinom memorije, graficka 9600gt, Intel e8400 i maticna Asus P5Q Pro. Radilo je bez problema. Sada ima novo zaduzenje a uzeo sam jos jace napajanje.
Budi spokojan i kupuj. U mislima si mozda vec i kupio.
:: Ploca Asus P5Q i P5Q Pro imaju intel P45 chipset, znaci noviji od ploce Asus P5K Pro. :: :: Nemoj da brkas stvari :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: Ja imam tu plocu P5k Pro(Oni su napisali p5q,verovatno misle na tu plocu)Izuzetna ploca,bas sam zadovoljan sa njom,intelov chipset p35,45 nanometarske proizvodnje,fsb 1600,dual ch.1200,asus epu,q-shield,itd zaista je izuzetna,jedva cekam da skupim malo kinte za neki bolji cpu,za sad je 2180,a ceracemo se jos :: :: Ko kani pobjedit,ne sme izgubit :: :: :: ::
ja imam takodje q66000 uzeo sam ga pre par dana i plocu uz njega GIGABYTE GA-EP35C-DS3R extra je, memoriju OCZ TECHNOLOGY 1GB 1066MHz DDR3 X 2, graficku kartu GIGABYTE 8800Gt 512ddr3, HDD WD 320 sATA 2, NAPAJANJE CHIEFTEC 700W 14 CS o.s Vista racunar ujeda, asve to u kucistu THERMALTAKE ARMOR FULL TOWER Va8003..... i plocom sam veoma zadovoljan sto je najbitnije to ti je moj savet...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.