Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomoc,nesto je crklo. E8400,maticna ili nesto trece
STRANA 1 OD 1
ctrl Pomoc,nesto je crklo. E8400,maticna ili nesto trece 16.09.2008. 08:47 T12006

status: user
broj poruka: 779
Racunar se sam ugasio,krene cekiranje biosa i nece da podigne sistem.Maticna ima 4 kontrolne lampice koje svetle crveno pri startu a zatim naizmenicno svetle crveno-zeleno.Kadsve cekira i bude OK 4 lampice budu zelene i sistem se dize.
Posle tog zadnjeg kraha,sve lampice svetle samo crveno.U uputstvu za maticnu plocu pise da je onda problem do CPU-a (kao nije dobro instalirani,i.t.d.)
Radio sam clear CMOS,skidao bateriju,skinuo CPU,ponovo sve vratio i opet isto

Sistem je:CPU-E8400 (radio je na 3,7GHz),MSI P35/Neo2-FR,2x1GB HyperX,LC Power 560W,HDD-WD250GB

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Nisi naveo koju memoriju koristis 16.09.2008. 09:04 #70836

broj poruka: 7720
Ali probaj sa skidanjem modula ,pa stavljaj jednu po jedni.Ako nije to ostaje ti ploca ili napajanje ne verujem da je procesor on zadnji riknjava.Javi bas sta si uradio.
DmasteRNo1 Probaj memoriju 16.09.2008. 09:21 #70838

broj poruka: 6101
Koa što ti obradmi kaže, probaj memoriju. Ja sam pre desetak da na zamenio bagoviti GA-M56S-S3 (ploču) sa GA-MA78G-DS3H i kada sam sve sklopio, neće da učita bios, a pišti da nije dobro utaknuta grafička. Što je još bolje isto radi i kada priklučim monitor na integrisanu grafičku (tj. na ploču). Nikakav poznat metod reanimacije nije pomogao, dok nisam odneo mašinu kod komšije gde sam kupio ploču. Čovek je stavio i drugu grafičku i drugo napajanje, ali tek kada smo stavili nov memorijski modul sve je proradilo. Ispostavilo se da je jedan od dva modula zvizn`o i pravio sranje. Prethodno sam toliko ispljuvao jadnog Gigabajta, a on nije bio ni kriv ni dužan.

MACHINE Bad MoBo 16.09.2008. 09:59 #70839

broj poruka: 5704

- A N G E L -

ctrl Re 16.09.2008. 10:28 #70841

Memorija je Kingston-HyperX 2 x 1GB (1066MHz) u trenutku kada se to desilo radila je na 1030MHz pri naponu od 2.2V

obradmi Iskljuci ga iz struje skroz desetak minuta ,napojni kabl 220 v iskljuci totalno 16.09.2008. 11:06 #70843

bateriju isto izvadi na desetak minuta ,ako posle toga nece ,sumnjam na MB ,ako mozes probaj negde da nabodes procesor na drugu plocu za svaki slucaj ,cisto da bi bio siguran da li radi.

ctrl Re 16.09.2008. 11:40 #70844

Probacu te kombinacije veceras kada stignem sa posla,pozdrav

Equinoxe Re: ... 16.09.2008. 14:18 #70858

broj poruka: 12057

Mislim da ti je taj ubogi Neo MSI trsno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Panta019 I ja sam malko zbunjen 16.09.2008. 15:06 #70862

broj poruka: 1583
Bre, ako je ploca tresnula stvarno bi me zacudilo jer na slikama ne izgleda tako lose.

Mozda nisam u pravu ali oduvek mi se cinilo da su MSI-jeve ploce na necemu zakinute posto su osetno jeftinije od konkurencije. Ako je to tako onda je tvoju plocu verovatno sredio OC intela e8400. Nekako mi se od skoro ne svidjaju ploce sa 4 fazne naponske jedinice za tako jake procesore osim ako nisu digitalne fazne naponske jedinice u pitanju kao sto imaju neke DFI maticne ploce.

MSI-jeve proizvode ne kupujem godinama, jednostavno sam prestao, ni sam se ne secam zasto, ko zna mozda iz preventivnih razloga.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

Equinoxe Re: I ja sam malko zbunjen 16.09.2008. 15:40 #70867

broj poruka: 12057

I te kako si u pravu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

:: Mozda nisam u pravu ali oduvek mi se cinilo da su MSI-jeve ploce na necemu zakinute posto su osetno jeftinije od konkurencije. Ako je to tako onda je tvoju plocu verovatno sredio OC intela e8400. Nekako mi se od skoro ne svidjaju ploce sa 4 fazne naponske jedinice za tako jake procesore osim ako nisu digitalne fazne naponske jedinice u pitanju kao sto imaju neke DFI maticne ploce
::
:: ___________________________________
:: I pijan i trezan za kompjuter vezan.
ctrl Ako je do ploce 16.09.2008. 16:19 #70875

Jos je u garanciji,stara je 3-4 meseca valjda ce da prihvate reklamaciju.
Da li mogu u servisu da ustanove da je klokovano na njoj i da li onda prihvataju reklamaciju?.Da ne bude neki zajeb,koliko/toliko je OK firma u kojoj sam uzeo MOBO. Samo da me ne zajebavaju da sam je ja skenjao

Panta019 Re: Ako je do ploce 16.09.2008. 16:44 #70881

Hoce ako im nespominjes OC uopste. Ne vidim nacina da se to ustanovi jer kada si uradio clear cmos to ponistava overklok i sve vraca na default. U servisu ce sigurno da prvo ispitaju da li je ploca ili je nesto drugo.

Znaci jezik za zube i cuti kao riba i nikako im ne spominji bilo kakav overklok bilo koje komponente cak i da si overklokovao i za jedan mhz. Tvoja prica da je sve na default.

Cutanjem sam uspeo pre nekoliko godina da reklamiram monitor Samsung 753s koga je sredio rad kada je bila grmljavina ali naravno ja sam to precutao i dobio sam Samsung 793s. He...he...he...bas sam luckast.

:: Jos je u garanciji,stara je 3-4 meseca valjda ce da prihvate reklamaciju
:: Da li mogu u servisu da ustanove da je klokovano na njoj i da li onda prihvataju reklamaciju?.Da ne bude neki zajeb,koliko/toliko je OK firma u kojoj sam uzeo MOBO. Samo da me ne zajebavaju da sam je ja skenja
Perica11 Procesor je umreo 16.09.2008. 16:46 #70882

broj poruka: 1
Da nisi slucajno `malo` podigao voltazu ?

Panta019 Re: Procesor je umreo 16.09.2008. 16:52 #70883

Taj procesor moze da radi sa tecnim azotom na 5ghz a sa kulerom tipa CM Hyper 212 moze da dostigne 4.5ghz. Naravno da je za takav poduhvat potrebna top ploca.

Ne verujem da je proc umro.

:: Da nisi slucajno `malo` podigao voltazu
ctrl Re:Procesor je umreo 16.09.2008. 16:56 #70884

Jesam malo :)),mislim na 1,28V-1,30V sto je ispod cini mi se max preporucljivih 1,36V
Ma ja sam magarac,radio mi je lepo od kada sam ga uzeo na 3,6GHz sa 1,20V i juce mi bilo dosadno pa rekoh jos malo da ga dignem (kreten jedan).Stavim ga na 3,75 sa gore spomenutim naponom,didnem malo napon na memoriji (2,20V za 1030MHz) / pre toga je super radila na 1000MHZ sa 2,0V
Garantovano sam JA glavni uzrok slanja u VECNA LOVISTA
ctrl Re: 16.09.2008. 17:00 #70885

Kuler je Zalman 9700LED,dobro ga je hladio.Nema sanse da se pregrejavao na 3,7 GHz

Panta019 Re: Re:Procesor je umreo 16.09.2008. 18:01 #70890

Siguran sam da si ubio plocu.
Umukni vise, jezik za zube i idi reklamiraj. Prijavi u servis da kao nesto nece da radi, pravi se blesav da neznas sta je. Neka oni utvrde da je ploca.

Ako se izletis onda si stvarno...bolje da ne kazem jer za to ne postoji rec.

:: Jesam malo :)),mislim na 1,28V-1,30V sto je ispod cini mi se max preporucljivih 1,36
:: Ma ja sam magarac,radio mi je lepo od kada sam ga uzeo na 3,6GHz sa 1,20V i juce mi bilo dosadno pa rekoh jos malo da ga dignem (kreten jedan).Stavim ga na 3,75 sa gore spomenutim naponom,didnem malo napon na memoriji (2,20V za 1030MHz) / pre toga je super radila na 1000MHZ sa 2,0
:: Garantovano sam JA glavni uzrok slanja u VECNA LOVIST
obradmi Nema teorije da te provale 16.09.2008. 18:24 #70894

Smem u opkladu da je MSI.Probaj samo ako mozes da dobijes drugu plocu .Slican sam problem imao sa MSI ,ali sa AMD-om.A ima ljudi hvale taj MSI ,ima tu neke nelogiconosti ,moguce da na nase trziste salju i felericne i dobre ploce ,otuda te nelogicnosti .TI reci igrao sam neku zescu igricu i puklo odjednom .
ctrl Re 17.09.2008. 19:45 #71083

Ploca je riknula.
Sta da uzmem za E8400,da ga kloknem a da se ne brinem

Elfusion Otegla papke, he he uskoro ce i moja 18.09.2008. 11:56 #71188

broj poruka: 414
Ja ko i ti nisam normalan, nemogu da ga gledam da radi na defaultu pa mi stalno pada na pamet da bar malo podignem gornju granicu OC. Srecom vise nece da se ubrzava bez obzira na napon, pa sam trenutno odustao.
Za OC nemoj ni da pisnes. Pravi se blentav pa kad te pita ko ti je sastavio komp ti reci neka tamo firma... i naglasi da su ti rekli da ploca ne valja ili ce te poslati kod te zamisljene firme da ti ona resi problem. (ovo kazem jer oni nekad traze da mora komp da ti sastavi odgovarajuce lice bla bla bla ako to ne traze onda nemoj ovo sa nepostojecom firmom da dodajes) ASUS ili GIGABYTE ali na forumu nadji dobre modele a ne neko sraaanjmkofgibj koje nece ni 2 MHz da digne.
Elektrofusion