Vec po 100 put instaliram windows xp i kad odredim particiju onda ucita onaj pocetak instalacije i kad se restartuje treba da podigne xp i da nastavi instalaciju on to ne uradi nego posle restarta pise A DISC READ ERROR OCCURRED Radio je ok hteo sa da promenim xp i sad ne mogu da uradim nista!
U pitanju je ploca asus A7V600-X , Sempron 2500+,
Menjao sam hdd,memoriju,ide kabal ali opet nista! Da nije ploca u pitanju?
Pa obzirom da je `-x` model ne bi me čudilo. Ako si sigurno proverio IDE kabl (par puta mi je pravio identične probleme). Preformatiraj particiju i napravi da bude aktivna u nekom drugom programu ti Acronis Disk Director. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ma daj ne lupaj kakvo rokanje. Ako si sve probao, bolje rokni tu kršinu od ploče. Ili uzmi za probu od nekog drugi HDD sa već instaliram XP-om pa probaj da bootuješ. Ako nece ni onda, a probao si drugi RAM i kabl onda sastavi ploču sa patosom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: Evo ljudi uradio sam sve sto ste mi rekli i dizem XP po 126 put!! :: :: Javicu sta sam uradio ako se u medjuvremenu ne roknem :: :: :: ::
Evo Bax ti je dao optimalno resenje, ako je u zgradi neka je baci kroz prozor ako hoce, ali ja ne bih jer ipak je stvar odsluzila dugo vremena pa joj treba dati neki respect,...
Pozdrav!
:: :: Ma daj ne lupaj kakvo rokanje. Ako si sve probao, bolje rokni tu kršinu od ploče :: Ili uzmi za probu od nekog drugi HDD sa već instaliram XP-om pa probaj da bootuješ. Ako nece ni onda, a probao si drugi RAM i kabl onda sastavi ploču sa patosom
Probao sam to jos na pocetku ali sad nema veze uspeo sam da namestim. Skinuo sam procesor vratio ga i opet sam zamenio 6-ti ide kabal napravio nove particije i podigao XP bez problema.
Hvala puno na pomoci! Da nema pcberze roknuo bi se davno! :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.