Elem, kao sto kaze naslov, kako da ovo djubre od bridge-a nateram da radi u AHCI? Juce sam bas hteo da sredim komp, krene instalacija Viste, load drivers, kad ono - MUTJAK! Nije prepoznao ni drajvere sa diska ploce!!!!
Da li je neko uspeo da potera AHCI na ovom chipsetu i ako je uspeo - kako?
Koristi Vistu sa PS1 original ili koristi VLite i dodaj u Vistu ACHI driver sa Bistarovog diska i to x86,a ne x64. Resenje je provereno. Ako nemozes da nadjes, okacicu ja na rapid-u ili na 2baksa.net, pa cu ti poslati link. Nazalost, veceras neidem kuci, pa cu ti okaciti link sutra posle podne, kada dodjem kuci. Reci mi samo da li koristis SATA rezac, jer sam probao sa IDE i nema nikakvih problema prilikom instalacije Viste 32-bita. Za sve one koji imaju problema sa ovim evo i potvrde onoga o cemu pricam: http://support.microsoft.com/kb/928253 Inace sa Windows 7-com nema ovakvih problema, cak ni sa ovom betom. Sistem je daleko stabilniji od Viste, ali su odustali od WinFS i vratili se na NTFS sistem zapisa podataka. Nazalost odustali su i od jezgra MF 23, koje je daleko bilo stabinije kod alfe, nego kod bete. Win7 bice na kraju samo Vista u novom oblicju, isto kao i Win95 u Win97 OSR2.
Evo u cemu je kvaka... probao sam slipstreamom i nije uspelo tj Vista nikako nije htela da ucita ahci driver za sb700. Probao sam i da ubacim bas disk biostara, probao i sa fleshke ali nikako nije hteo da prepozna driver i instalira. Zanimacu se ponovo kada budem menjao hard i krenem instalaciju od nule. Za sada neka radi kao IDE-AHCI. Drzi vodu nekako :o)
Kad sam mislio da dodas u Vistu ACHI drajver mislio sam da napravis bootabilni disk. Pada mi na pamet i da ti je neispravan disk. Naime, svi modeli sa 780 G cipsetom imaju problema sa ACHI-jem sa SB700. Mislio sam da su naucili posle kraha SB 600, ali ne.... Mora da tamo u AMD-u radi neki nas, kojeg boli uvo za sve. Inace nema veze sa HDD-om( odnosi se na problem sa prepoznavanjem). Mozes napraviti butabilnu Vistu na flesu i da to radi bez optike.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.