Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
P35/ICH9R, P45+ICH10R, ili nesto drugo?
STRANA 1 OD 1
xhtml P35/ICH9R, P45+ICH10R, ili nesto drugo? 07.09.2008. 18:25 T11859

status: user
broj poruka: 4

Dobar dan.
Imam jednu molbu, tj. pitanje:
zanima me razlika izmedju pomenuta dva chip-seta, da li ima bitinih prednosti jedan u odnosu na drugu. Verujem da ima jer pretpostavljam da je P45 noviji. I da li ima neki bolji, a da ploca ne ide preko 150 evra, a manje je pozeljno. Uzecu sigurno E8400, i neku jacu grafiku, ali me sad interesuje ploca, jer bih uzeo CPU i MB odmah a graficku za neki dan, kad stignu pare...
Masina bi mi sluzila iskljucivo za renedrovanje, animaciju, za igranja ne.
Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 07.09.2008. 18:34 #69715

broj poruka: 1117
nema prakticno nikakve razlike...p45 kao podrzava PCI-E 2.0 i dodato je jos par nekih zajebavancija kao sto su par sata portova, usb-a...nista vidno, nista bitno, nista sto bi moglo da se oseti u realnom radu...takodje ni biosi za nove ploce sa p45 chipsetovima jos nisu odradjeni kako treba, pa se te ploce i nesto losije klokuju od starijeg p35 chipseta, ali i to ce uskoro biti reseno...i ako vec planiras da radis rendering, zasto uzimas E8400 kad je u te svrhe Q6600 daleko nadmocniji i bolji...a i cene su tu negde...razlika je mozda 1000dinara...

Overclocking is the way of life!!!

xhtml Re: ... 07.09.2008. 19:20 #69716

broj poruka: 4

Zato sam i pitao za misljenje u vezi P45, hvala na odgovoru.

Sto se tice e8400, to sam `prepisao` od kolega koji imaju takvu masinu i rade uveliko.
Nisam znao ovo sto si napisao za Q6600. Drago mi je sto sam pitao za misljenje ljudi koji su bolje upoznati sa karakterisitkama.

Onda, sa nekom plocom P35 i Q6600 (uz grafiku 9600/1GB ili 9800/512MB) to bi trebalo da bude sasvim ok?
pcandparts samo nemoj... 07.09.2008. 20:41 #69725

broj poruka: 73
... Asusovu P5KC. Ja se ovih dana patim s njom i upravo sam ovde saznao od ljudi da je taj tip `C` poznat kao problematican. Biraj neku drugu. Srecno.

operator Re: samo nemoj... 07.09.2008. 21:07 #69731

broj poruka: 4262
@pcandparts
U cemu je problem? Ako si kupio normalnu plocu imaces problema samo sa Kingmax modulima. Inace, nemam nikakvih problema sa doticnom plocom( i oko 200 sto sam prodao). Problem je sto je dosta ploca na nasem trzistu nabavljeno iz Rusije, a te su ploce trebale da se uniste. Javi se sa problemom koji imas, pa da ga resimo.
drzacomp x38? 07.09.2008. 21:38 #69740

broj poruka: 359
uzmi Q6600 OBAVEZNO (ili bilo koji proc sa 4 jezgra i sto vise L2 kesh memorije) jer je jednostavno... pa duplo bolji od dvojezgarnih.
sto se tice ploce i chipseta ja bih isao na P45 jer verujem da je neznatno bolji od P35 (inace ICH10R je oznaka za I/O Controller Hub. 10 znaci da je sledeca generacija u odnosu na 9 a R bi trebalo da je podrska za RAID mode).
Mada mi se sve nekako cini da bi trebalo da uzmes u razmatranje X38 chipset jer se i on uklapa u budzet do 150 evra. Mislim da ti je to dobitna kombinacija - Quad + X38 i imaces mnogo bolju masinu za ono sto ti treba umesto C2D + P45.
Mozda se javi jos neko da ovo potvrdi ili ospori, npr. DaSickSyst...
marke ... 07.09.2008. 22:15 #69747

broj poruka: 384

ma nema potrebe za x38 x48, to su chipstovi za entuzijaste. P35 ploce su malo jeftinije od P45, a nista u relanost nisu losije, samim tim su odlican izbor za kupovinu.

moja preporuka, asus p5k-e ili p5k-e/wifi ako imas potrebe za tim.

procesor, q6600. i obavezno kvalitetno napajanje 500w+ (zavisi od grafike naravno)

pcandparts @operator 07.09.2008. 23:20 #69758

broj poruka: 73
Ako si citao moj post, ja nisam kupiso plocu vec pomazem coveku oko ploce P5KC koja ne radi kako valja. A moduli nisu Kingmax nego Geil.

I ako si citao odgovore drugih:

:: DaSickSyst Ovo nije nista cudno za Asus P5KC plocu...Po stoti put kazem izbegavati P5KC i P5K Premium!Bez obzira sto je jeftinija P5KE je mnogo bolja kupovina.

:: bax2003 bojim se da je `C` počeo da opravdava svoju ne baš dobru reputaciju

:: DaSickSyst Jednostano od Asus P5K serije stvrano sam ubedjen da C i Premium seriju treba izbegavati. .

::Ako mislis da je to samo moje iskustvo molim te pogledaj na Asusovom sajtu koliko se ljudi zali na svakakve probleme sa ovom plocom.Cak je jedno vreme najavljivana da ce biti potpuno povucena iz prodaje zato sto Asusovi strucnjaci nisu uspeli da naprave BIOS koji bi pokrpio makar deo problema koje ove dve ploce imaju,a ima ih mnogo...

:: Cisto za statistiku ova ploca(P5K-C) je povucena iz prodaje sa newegg-a bas iz tog razloga sto je bilo vise od 50% reklamacija i mislim da je ovo jedini prizvod na sajtu najveceg distributrea hardvera koji je imao prosecnu ocenu izmedju 1 i 2 od strane korisnika(od maksimalnih 5).Mislim da to govori samo za seba.A i ja sam imao slicna iskustva sa ove dve ploce.

Meni je ovo, uz ono sa cime sam se sam sreo, dovoljno.

Mozda je covek kupio tu plocu nabavljenu iz Rusije (?!), mada ne mogu da zamislim otkud Rusima te ploce, ne kradu ih valjda sa Asusovog djubrista...

Drago mi je sto se ti ne slazes sa navedenim, jerako si u pravu, to bi znacilo da nije kriva P5KC nego nesto drugo...

Ali da ostavimo to na stranu.

Hvala ti sto si ponudio pomoc, rado cu prihvatiti. Ako mislis da moze da se resi, mogu li da ti se javim email-om?

Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs