Hocu da uzmem neki AMD procesor pa sam video da ovaj radi na 2,8Ghz i da ne kosta puno. 1.Da li je moguce da se klokuje na 3Ghz bez dizanja voltaze i sa box coolerom? 2.Da li je na default dovoljan da iskoristim pun potencijal graficke 9600GT? 3.Jel se vise isplati uzeti x2 5200+ sa winsdor jezgrom koji ima 2MB L2 kesa ili ovaj koji ima veci radni takt ali manje L2 kesa?
1. Da moze i preko 2. Da 3. 2mb l2 kesa jer je razlika u taktu zanemarljiva a u kesu je duplo
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Hocu da uzmem neki AMD procesor pa sam video da ovaj radi na 2,8Ghz i da ne kosta puno :: 1.Da li je moguce da se klokuje na 3Ghz bez dizanja voltaze i sa box coolerom :: 2.Da li je na default dovoljan da iskoristim pun potencijal graficke 9600GT :: 3.Jel se vise isplati uzeti x2 5200+ sa winsdor jezgrom koji ima 2MB L2 kesa ili ovaj koji ima veci radni takt ali manje L2 kesa?
Znaci moze da se klokuje na 3,0Ghz bez dizanja napona i sa box coolerom.
Samo da li je bolji 5200 sa winsdor jezgrom 2MB L2 i radi na 2,6Ghz i malo je starije 90nm. Da li bih imao bolje performanse u igrama zbog ta 2MB?
:: 1. Da moze i prek :: 2. D :: 3. 2mb l2 kesa jer je razlika u taktu zanemarljiva a u kesu je dupl :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: Hocu da uzmem neki AMD procesor pa sam video da ovaj radi na 2,8Ghz i da ne kosta puno :: :: 1.Da li je moguce da se klokuje na 3Ghz bez dizanja voltaze i sa box coolerom :: :: 2.Da li je na default dovoljan da iskoristim pun potencijal graficke 9600GT :: :: 3.Jel se vise isplati uzeti x2 5200+ sa winsdor jezgrom koji ima 2MB L2 kesa ili ovaj koji ima veci radni takt ali manje L2 kesa?
Pa sta sad nijedan x2 ne moze da izvuce maximum performansi iz 9600GT?
:: Ovo su ti performanse 9600gt sa procesorom Intel Core 2 Duo E8400 @3ghz. Imas 10 strana da pregledas :: :: http://www.legionhardware.com/document.php?id=724&p= :: :: Nema sanse da amd X2 5200+ ili 5400+ ostvari takve rezultate na defu sa 9600gt :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
Pa pitanje je bilo: Da li je na default dovoljan da iskoristi 9600gt,i odgovor je DA,a ne da li bi sa jacim procesorom ostvario veci skor u 3d mark-u! Pa naravno da ce ostvariti veci skor sa 8400 kad 3d mark sabira sve rezultate(od cpu-a,graficke...) i onda daje glavni skor koji je u stvari srednji zbir svih testova... 8400 je dosta jaci proc od 5200 ili 5400!!!
: :: :: Nema sanse da amd X2 5200+ ili 5400+ ostvari takve rezultate na defu sa 9600gt :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
Sada imam upravo intel e8400 i asus 9600gt. Do nedavno sam imao amd x2 4000+. Prelaskom na ovaj intel sam dobio ubrzanje u igricama od minimalno 2 puta. Samo sto nisam odlepio od srece jer nisam ocekivao toliki skok gaming performansi.
Naravno zato sto je 4000+ NEDOVOLJAN da izvuce maximum iz 9600gt,on je bio `usko grlo`!!! Jednostavno procesor nije mogao da isprati graficku ni u igricama ni u testu. Jacim procesorom si jednostavno dozvolio da isprati graficku i izvuce maximum iz nje!!! Nista cudno,pa bas je bilo par tema nedavno o ovome.
:: Sada imam upravo intel e8400 i asus 9600gt. Do nedavno sam imao amd x2 4000+. :: Prelaskom na ovaj intel sam dobio ubrzanje u igricama od minimalno 2 puta. Samo sto nisam odlepio od srece jer nisam ocekivao toliki skok gaming performansi :: :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe. Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena.
Ja to vec znam. Nije poenta da zapocnem neki rat intel vs amd nego da ukazem da sto jaci proc imas to ces vise da izvuces iz graficke kartice. Primera radi da sada stavis 9600gt sa novim najjacim predstavnikom iz nove intelove serije nehalem tek onda bi bilo jos vece sizenje od performansi.
:: Naravno zato sto je 4000+ NEDOVOLJAN da izvuce maximum iz 9600gt,on je bio `usko grlo`!!! Jednostavno procesor nije mogao da isprati graficku ni u igricama ni u testu. Jacim procesorom si jednostavno dozvolio da isprati graficku i izvuce maximum iz nje!!! Nista cudno,pa bas je bilo par tema nedavno o ovome :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: Sada imam upravo intel e8400 i asus 9600gt. Do nedavno sam imao amd x2 4000+. :: :: Prelaskom na ovaj intel sam dobio ubrzanje u igricama od minimalno 2 puta. Samo sto nisam odlepio od srece jer nisam ocekivao toliki skok gaming performansi :: :: :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: ::
3dmark je samo formalnost. Pravi odraz performanski se ogleda u igricama. Vec sam rekao da sam dobio ubrzanje u svim IGRICAMA minimalno duplo kada sam presao sa amd x2 4000+ na intel e8400.
:: I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe :: Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? :: Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena :: :: Ili da stedim pare za neki Intel i novu maticnu :: :: ::
Da ne komplikujemo- 5400 bi izvukao maximum iz 9600gt. To je sve sto treba da imas u vidu. Kupuj i ne razmisljaj. Ja sam imao sve te kombinacije(4000 sa 9600gt) i (5000 sa 9600gt) istestirao ih maximalno,ako hoces mogu ti napisati sve skorove koliko je koji komp ostvario pa istestiraj tvoju masinu radi poredjenja,videces da ti ne pricam ovo napamet.
:: I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe :: Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? :: Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena :: :: Ili da stedim pare za neki Intel i novu maticnu :: :: ::
Sad kad bi ubacio QX9770 izvukao bi jos vecu snagu iz graficke, jer je GPU neuporedivo jaci nego CPU, zato kad bi ubacio QX9770 sa 4870 tesko da bi izvukao celu snagu graficke ali kad bi ubacio dva Intela mnogo bolje performanse bi se dobile. A da izvuces potpunu moc iz 4870X2 malo bi ti bilo ta dva QX9770, mnogo bolje performanse bi se dobile sa tri QX9770. Potpunu moc iz te 9600GT bi mozda jedva izvukao Q9550, ako ne moze ni on onda Q9650!!!
Jer stvarno me nervira u nekim igrama vidim skoro duplo poboljsanje u odnosu na moju staru 8600GT a u nekim imam malo vise frejmova zato i hocu da uzmem 5400 da ne bi ispalo da sam dzabe uzimao 9600GT.
:: Da ne komplikujemo- 5400 bi izvukao maximum iz 9600gt. To je sve sto treba da imas u vidu. Kupuj i ne razmisljaj. Ja sam imao sve te kombinacije(4000 sa 9600gt) i (5000 sa 9600gt) istestirao ih maximalno,ako hoces mogu ti napisati sve skorove koliko je koji komp ostvario pa istestiraj tvoju masinu radi poredjenja,videces da ti ne pricam ovo napamet :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe :: :: Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? :: :: Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena :: :: :: :: Ili da stedim pare za neki Intel i novu maticnu :: :: :: :: :: ::
Kod AMD-a je taj kes usko grlo, 5400+ kosta 4700 din., AMD je spustio cene u svetu svojih procesora, tako da mozda malo da sacekas, ustedis jos koji dinar i ako hoces uzmes ako zelis 6400+, ili nesto slabije, 6400+ je 7000 dinara, sacekaj malo!!!
Daj mail da ti posaljem slike skorova ili ako hoces mogu da ih samo napisem ovde
:: Ajde stavi te skorove da vidim. :: :: Jer stvarno me nervira u nekim igrama vidim skoro duplo poboljsanje u odnosu na moju staru 8600GT a u nekim imam malo vise frejmova zato i hocu da uzmem 5400 da ne bi ispalo da sam dzabe uzimao 9600GT :: :: :: :: Da ne komplikujemo- 5400 bi izvukao maximum iz 9600gt. To je sve sto treba da imas u vidu. Kupuj i ne razmisljaj. Ja sam imao sve te kombinacije(4000 sa 9600gt) i (5000 sa 9600gt) istestirao ih maximalno,ako hoces mogu ti napisati sve skorove koliko je koji komp ostvario pa istestiraj tvoju masinu radi poredjenja,videces da ti ne pricam ovo napamet :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: :: :: I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe :: :: :: Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? :: :: :: Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena :: :: :: :: :: :: Ili da stedim pare za neki Intel i novu maticnu :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma uzeo bih ja i sada 6400+ samo je problem sto mi ploca ne podrzava CPU koji trosi 125W tako da 6000+ i 6400+ ne mogu a ne mogu ni phenom jer je AM2 a ne AM2+. A to za cene ne verujem da ce pasti toliko cena ovom 5400+ jer je vec sada dosta niska ne znaci mi mnogo 5-10e manje.
:: Kod AMD-a je taj kes usko grlo, 5400+ kosta 4700 din., AMD je spustio cene u svetu svojih procesora, tako da mozda malo da sacekas, ustedis jos koji dinar i ako hoces uzmes ako zelis 6400+, ili nesto slabije, 6400+ je 7000 dinara, sacekaj malo!! :: :: Pozdrav :: :: ::
:: Daj mail da ti posaljem slike skorova ili ako hoces mogu da ih samo napisem ovde :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: Ajde stavi te skorove da vidim. :: :: :: :: Jer stvarno me nervira u nekim igrama vidim skoro duplo poboljsanje u odnosu na moju staru 8600GT a u nekim imam malo vise frejmova zato i hocu da uzmem 5400 da ne bi ispalo da sam dzabe uzimao 9600GT :: :: :: :: :: :: :: Da ne komplikujemo- 5400 bi izvukao maximum iz 9600gt. To je sve sto treba da imas u vidu. Kupuj i ne razmisljaj. Ja sam imao sve te kombinacije(4000 sa 9600gt) i (5000 sa 9600gt) istestirao ih maximalno,ako hoces mogu ti napisati sve skorove koliko je koji komp ostvario pa istestiraj tvoju masinu radi poredjenja,videces da ti ne pricam ovo napamet :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: :: :: :: :: I ja imam x2 4000+ pa sam hteo da uzmem neki bolji jer ovaj ne izvlaci maximum iz grafe :: :: :: :: Znaci kada bih uzeo 5400 izvukao bih maksimalne performanse iz graficke u 3d mark-u i igrama? :: :: :: :: Znam da ne bih imao skor u 3d mark-u kao sa npr. 8400 ali mene zanima samo iz graficke da li bi bila potpuno iskoriscena :: :: :: :: :: :: :: :: Ili da stedim pare za neki Intel i novu maticnu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
3dmark 2006,konfa 4000+ i 9600gt skor 8780 poena 3dmark 2006,konfa 5000+ i 9600gt skor 9450 poena ali najbolje od svega sto u igricama tamo gde je kocilo sa 4000+ zbog procesora sa 5000+ framerate je isao i preko 40!!! Mada ako i malo znas da overklokujes ti od 4000+ mozes opusteno da izvuces takt od 5000+ i postedis sebe troska. Moj 4000+ je radio na 2.9 ghz sa box kulerom i dosta voltaze,ali se grejao za medalju. Na 2.7 sa minimalnim dizanjem voltaze i box kulerom je prangijao extra. Najveca temp mu je bila ispod 60 stepeni posle igranja igrica.
Jel to 8780 poena sa klokovanim 4000+? Jer ja sa svojim na default imam 7600 poena.
Pa znam da klokujem ali moj 4000+ nece vise od 2,5Ghz a kada ga klokujem na 2,5 onda mi je stabilan komp a kada ga ugasim i ponovo pokusam da ga upalim pisti nekoliko puta i nece da se upali pise overclocking failed i moram da vratim sve na default. Ne znam zasto se ovo desava.
:: 3dmark 2006,konfa 4000+ i 9600gt skor 8780 poen :: 3dmark 2006,konfa 5000+ i 9600gt skor 9450 poen :: ali najbolje od svega sto u igricama tamo gde je kocilo sa 4000+ zbog procesora sa 5000+ framerate je isao i preko 40!!! Mada ako i malo znas da overklokujes ti od 4000+ mozes opusteno da izvuces takt od 5000+ i postedis sebe troska. Moj 4000+ je radio na 2.9 ghz sa box kulerom i dosta voltaze,ali se grejao za medalju. Na 2.7 sa minimalnim dizanjem voltaze i box kulerom je prangijao extra. Najveca temp mu je bila ispod 60 stepeni posle igranja igrica :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: ::
Ne,to su default vrednosti procesora! A dalje od toga nece jer mu treba veca voltaza,znaci u BIOS-u mu povecaj voltazu za jedan korak. I pazi da ram bude u granicama normale! i 7600 poena je malo,trebalo bi da imas vise!
:: Jel to 8780 poena sa klokovanim 4000+? Jer ja sa svojim na default imam 7600 poena :: :: Pa znam da klokujem ali moj 4000+ nece vise od 2,5Ghz a kada ga klokujem na 2,5 onda mi je stabilan komp a kada ga ugasim i ponovo pokusam da ga upalim pisti nekoliko puta i nece da se upali pise overclocking failed i moram da vratim sve na default :: Ne znam zasto se ovo desava :: :: :: :: 3dmark 2006,konfa 4000+ i 9600gt skor 8780 poen :: :: 3dmark 2006,konfa 5000+ i 9600gt skor 9450 poen :: :: ali najbolje od svega sto u igricama tamo gde je kocilo sa 4000+ zbog procesora sa 5000+ framerate je isao i preko 40!!! Mada ako i malo znas da overklokujes ti od 4000+ mozes opusteno da izvuces takt od 5000+ i postedis sebe troska. Moj 4000+ je radio na 2.9 ghz sa box kulerom i dosta voltaze,ali se grejao za medalju. Na 2.7 sa minimalnim dizanjem voltaze i box kulerom je prangijao extra. Najveca temp mu je bila ispod 60 stepeni posle igranja igrica :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! :: :: :: ::
Nije voltaza problem meni prodje nekoliko sati prime 95 kada je na 2,5Ghz sto znaci da je stabilan ali kada kasnije restartujem komp pisti nekoliko puta i pise overclocking failed maticna mi je MSI k9n neo v3 nforce 560.
Meni je 9600GT na default i procesor na default i imam taj skor 7600 poena. A kada je procesor na 2,5Ghz onda je skor oko 8600.
:: Ne,to su default vrednosti procesora! A dalje od toga nece jer mu treba veca voltaza,znaci u BIOS-u mu povecaj voltazu za jedan korak. I pazi da ram bude u granicama normale! i 7600 poena je malo,trebalo bi da imas vise :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!
Ne znam isprobavaj razne stvari... Meni je na 2.5ghz trazio vecu voltazu,ali nije pistao nego jednostavno nije hteo da udje i win,bio je samo crn ekran. Proveri podesavanja za ram memoriju. Na koliko ti je HT?
:: Nije voltaza problem meni prodje nekoliko sati prime 95 kada je na 2,5Ghz sto znaci da je stabilan ali kada kasnije restartujem komp pisti nekoliko puta i pise overclocking faile :: maticna mi je MSI k9n neo v3 nforce 560 :: :: Meni je 9600GT na default i procesor na default i imam taj skor 7600 poena. A kada je procesor na 2,5Ghz onda je skor oko 8600. :: :: :: :: Ne,to su default vrednosti procesora! A dalje od toga nece jer mu treba veca voltaza,znaci u BIOS-u mu povecaj voltazu za jedan korak. I pazi da ram bude u granicama normale! i 7600 poena je malo,trebalo bi da imas vise :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! ::
Nije HT problem on ne prelazi 1000 ali ne znam da li mi je maticna dobra za overklok jel ima to neke veze? A i ram mi je Gail Black Dragon 800Mhz ali kada klokujem procersor bude oko 830 mislim da to nije problem. Samo ne zmnam da li treba nesto za ram da podesavam dodatno?
:: Ne znam isprobavaj razne stvari... Meni je na 2.5ghz trazio vecu voltazu,ali nije pistao nego jednostavno nije hteo da udje i win,bio je samo crn ekran. Proveri podesavanja za ram memoriju. Na koliko ti je HT :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!
Za tu maticnu ne znam kakav je overkloker,ali s` obzirom da je jedna od najjeftinijih pretpostavljam da je poprilicno losa za overklok! Mozda se javi neko iskusniji i pruzi ti neko dodatno objasnjenje. pozzzzzzzzzzzzzzzz
:: Nije HT problem on ne prelazi 1000 ali ne znam da li mi je maticna dobra za overklok jel ima to neke veze :: A i ram mi je Gail Black Dragon 800Mhz ali kada klokujem procersor bude oko 830 mislim da to nije problem. :: Samo ne zmnam da li treba nesto za ram da podesavam dodatno :: :: :: :: Ne znam isprobavaj razne stvari... Meni je na 2.5ghz trazio vecu voltazu,ali nije pistao nego jednostavno nije hteo da udje i win,bio je samo crn ekran. Proveri podesavanja za ram memoriju. Na koliko ti je HT :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!! ::
Ljudi da se razumemo ,najvise poena u 3dmark vantage vista only
07.09.2008. 00:48
status: user broj poruka: 7720
se skuplja sa Core2extreme i Ati 4870x2 .Zasto Ati 4870x2 ?Tako je napravljena da zna da postuje snagu procesora i broj jezgara.Ko hoce da bude naj u tome neka kupi tu opremu .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.