Zeleo bih da uzmem plocu za AMD procesore, strogo sa AMD - ovim cipsetom 7xx generacije. Mora da ima jedan PCIe slot i bar tri PCI, DDR2 800 MHz ili vise. Dvoumim se izmedju dva resenja:
a) Da uzmem dobru plocu sa integrisanom grafikom (HD 3000 serija ) jer sam cuo da mogu da se poteraju neke jace igre (PES 2008, Crysis ... ) pa kad skupim jos kinte da kupim neki 4850 ili 4870.
b) Da odmah uzmem plocu bez integrisane grafike i neku slabiju karticu tipa 3850.
Moze li mi neko preporuciti neki model i cenu? U prvoj varijanti bih mogao da izdvojim i do 100e za plocu ali me interesuje kakva je integrisana grafika jer sam po tom pitanju veoma skeptican da to moze da valja. Ima li neko iskustva sa hybrid crossfire, koliko je to upotrebljivo?
svakako ti je prvo resenje dugotrajniije, ali se neces bog zna kako naigrati sa integrisanom grafikom...ta resenje su pretezno bila namenjena office masinama i HomeTheatre PC-jevima... verovatno ce ta integrisana grafika moci da pokrene vecinu igrica, ali u kojoj rezoluciji i sa kojim frejm-rejtom to je vec pitanje...i da, hibrid crossfire je vise marketinski trik nego bilo sta drugo...to mozda radi solidno sa nekim low end grafickama, ali ako imas bilo koju bolju graficku, taj hibrid crossfire nema sanse da osetis...
Iz prve ruke,integrusa iz serije 3xxx poterace sve novije igrice bar u 800x600 sa kombinacijom low i medium podesavanja,a i zavisi od igrice,framerate izmedju 20 i 30,sto je u svakom slucaju dovoljno za normalno igranje bez seckanja.
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: svakako ti je prvo resenje dugotrajniije, ali se neces bog zna kako naigrati sa integrisanom grafikom...ta resenje su pretezno bila namenjena office masinama i HomeTheatre PC-jevima.. :: verovatno ce ta integrisana grafika moci da pokrene vecinu igrica, ali u kojoj rezoluciji i sa kojim frejm-rejtom to je vec pitanje...i da, hibrid crossfire je vise marketinski trik nego bilo sta drugo...to mozda radi solidno sa nekim low end grafickama, ali ako imas bilo koju bolju graficku, taj hibrid crossfire nema sanse da osetis.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
JW-RS780UVD-AM2+128 Cena oko 65 eura. SB700+ATI HD 3200 sa 128 MB J&W JW-RX780X-AM2+(SC) Cena oko 62 eura sa SB 700 bez grafike Obadvije ploce su jako dobre za tu cenu. MBA Biostar TA780G M2+ oko 56 eura. SB700+ ATI 64 MB Pristojna ploca za tu cenu. ATI Radeon bi trebalo da padne kod nas na 120 eura, a 9800 GT na 90 eura. To bi trebalo da se desi u narednih mesec dana, pa bi trebalo sacekati prije kupovine. Trenutno kartica koja najvise nudi za svoju cenu je ipak 9800 GT,a ne ATI 4850.
Jesam na strani ATI-ja(AMD-a), ali NVidia nudi pristojne performanse za mnooogooo manje para( odnosi se na 4850 u odnosu na 9800GT, a integracija je na strani AMD deke kako i treba).
@doca80 Iz tvojih postova vidim da si poprilicno emotivan i da sve dozivljavas licno. Opusti se.
KO DRUGOME JAMU KOPA, MORACE I DA JE POSLE ZATRPA.
Eh brate,jace je od mene,takav sam rodjen,takav cu umreti!!! Nema tome leka,probao sam sve!!!
:: @doca8 :: Iz tvojih postova vidim da si poprilicno emotivan i da sve dozivljavas licno. Opusti se :: :: KO DRUGOME JAMU KOPA, MORACE I DA JE POSLE ZATRPA.-dobra,dobra.. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.