Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
GA P35 DS3L i SATAII
STRANA 1 OD 1
peguar GA P35 DS3L i SATAII 04.09.2008. 08:42 T11797

status: user
broj poruka: 332
Zna li neko kako poterati SATAII na ovoj ploci pod xp-om posto nemoze radi sem ako se ukljuce neke funkcije i BIOS-u i naravno ako se instalira vista.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC ?? 04.09.2008. 09:58 #69197

broj poruka: 9420
Uzmes bič, motku, šta ti se već nađe pri ruci...

Šalu na stranu, daj malo pojasni to. SATA2 na toj ploči radi najnormalnije.
ako ne možeš da instaliraš vindouz, to je već neki oblik problema, lako rešiv...

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

markopvict Ae malo preciznije 04.09.2008. 10:01 #69199

broj poruka: 4515
Koje stvari u BIOS-u .... Koja Vista ... koji HDD ... ?

~~~~Mrzim: Nvideju, Nokiju i Lelekom.... Intel moze.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 04.09.2008. 10:05 #69200

broj poruka: 1117
ja imam tu plocu i sata2 HDD i sve radi najnormalnije...nikakve zajebancije u biosu nije bilo...jedino pri instalaciji xp-a mora u biosu da se enejbluje AHCI...ne znam kako to tacno bese...

Overclocking is the way of life!!!

zandarm Re: ... 04.09.2008. 14:53 #69234

broj poruka: 1454
Takođe, ista ploča i sata2 HDD i nikakvih problema nisam imao.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

:: ja imam tu plocu i sata2 HDD i sve radi najnormalnije...nikakve zajebancije u biosu nije bilo...jedino pri instalaciji xp-a mora u biosu da se enejbluje AHCI...ne znam kako to tacno bese..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
Dachman sata 2 04.09.2008. 15:12 #69241

broj poruka: 630
Mislim da znam sta je hteo da kaze,mislim da nema on problema u radu sa plocom.Nego... posto xp ne podrzava sata2 u mome slucaju isto pod xp kada prebacujem fajl(ove) ide oko 30mb/s a pod Vistom koja podrzava ide oko 71mb/s.Ja licno ne znam da li je moguce to izvesti u xp-u,i ja bio voleo da znam to :).

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Mozda bi trebao da updajtuje bios 04.09.2008. 16:03 #69255

broj poruka: 7720
Kod mene na Ati 690 g transfer ide do 65-70 mb u sec izmedju 2 sata II diska ,ali prema usb HDD racku je isao 10 mb u sec. dok nisam updejtovo bios ,posle toga ide oko 30 mb. govorim o XP -u.NA Visti je isao do 30 mb u sec prema usb-a i pre updejtovanja bios-a.Tako da nagadjam mozda mu je ti povezano sa flesovanjem bios-a.

srdoch ??? 04.09.2008. 18:04 #69268

broj poruka: 1260
Nije mi bas najjasnije sta je decko hteo da pita ali mislim da mu se HDD ne vidi pod XP setup-om nego samo pod vistom. Ako je to problem onda treba samo u BIOS-u podesiti da HDD radi u IDE modu i setup ce ga videti. Nema to nikakve veze sa sata1 i 2 standardom. Oba moraju da rade na XP-u. Imam slicnu plocu P35C-DS3R i 4 sata2 HDD-a i sve radi savrseno pod XP-om.
peguar UFFF Sunce ti .... 04.09.2008. 19:40 #69285

broj poruka: 332
Hard je 250Gb 2500KS itd. ima posebno prikljucak za molex i sata napajanje a moze da se i dzamperise, sa dzamperom mi je radio na staroj masini (MSI K8T Neo-V) kao sataI u udma modu 6 a sad na ovoj ploci u udma modu 5 BEZ dzampera (tj. pustio sam ga SATAII) ali brzina mu nije promenjena. Pa me zanima da li je do harda. Do OSa nije posto sam probao sa opcijama u BIOS-u pod vistom radi ali isto kao udma5 pod xp a xp nece ni da cuje dok ne stavim na disable ahci. Paljenje AHCIa u BIOS-u - - -xp prijavi da nema harda a vista ne. SSSSSSRRRRRRRRAAAAAAAA.........mota.

Ko nije razumeo ovo dzabe mu
Da SATAII HDD stavim u IDE mod sta ce mi onda sataII?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs