Treba mi mala pomoc oko izbora MB i memorije trnutno imam kod sebe VGA gigabyte 4850 CPU AMD PHENOM 8450 PSU coolermaster 600w Imam nekih 140e na raspolaganju! Hvala unapred!!!
Теби је тешко да прођеш по форуму где све пише, али ево, поновићу се.
Плоча:
Biostar TA790GX, AMD 790GX Chipset with ATI Radeon HD 3300 Graphics
Ima sve dobre osobine 780G cipseta uz novi SB 750, jos brzi prenos podataka i mocniju integrisanu grafiku (u rangu 1650 Pro DDR2). Takodje, naponski podrzava Phenom X4 9950.
Kada ubodes posebnu graficku kartu u PCI E slot , integrusa se sama iskljuci i dalje radis kao i da ne postoji. Tu je i podrska za `hybrid crossfire` (integrusa + HD 3450), kao i poboljsane mogucnosti overkloka interguse i CPU-a.
Neobicno je da postoje dva PCI E slota na ploci za moguci crossfire (citiram: `...790GX is able to branch off into a pair of x8 links, offering the same 8 GB/s per slot you’d get from a first-gen x16 connection`).
Danas su sve memorije manje-vise iste. Uzmes li Kingmax, Kingston, Geil, RC, A Data, Transcend, pa cak i Corsair ili OCZ - neces primetiti nikakvu razliku u radu. Razlika postoji samo u mogucnostima overkloka, a to ne znas dok ne probas konkretan primerak. `Garanciju na izvedene radove` svi daju, pa ako ne valja - zamenis.
Samo nemoj PQI.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Ploca se tek pojavila na trzistu i mozda kod nas neces naci primerke sa integrisanom video memorijom na ploci. Sacekaj par dana da stignu modeli sa 128MB DDR3 integrisane video memorije (tzv. `side-port`).
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: Machine, gde nadje GB sa cipsetom 790FX za 75 jevreja ? Taj nema ispod 100 jevreja :: :: Mozda si mislio 790X ili 790GX :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
Ako ne planiraš krosfajr u budućnosti, uzmi ovu ploču (780G čip set) i nećeš pogrešiti. Meni treba da stigne u utorak-sredu i jedva čekam da se rešim nForce 560 ploče.
Ma za sad mi radi sve to na Asusu m2n-e, ali sve nesto kilavo jos sam ubacio novi BIOS 1503 tako da cu dobro razmisliti sta da uzmem a sto se tice CF necu ga sigurno planirati ne treba mi :)
Pa nekako sam navikao na ASUS tako da cu ipak uzeti njega..... Hvala na savetima, mada znam da je Asus probirljiv sto se memorija tice tako da na to moram obratiti paznju Hvala jos jednom!!!
Hvala drustvo na savetima cak nisam uzeo ni jednu od ovih ploca izletela mi neka Dz kombinacija za Asus M3A78-T pa sam uzeo nju. Inace ploca se pokazala odlicno za ova dva dana koliko je kod mene nema problema sa memorijom napokon je ASUS izlecio tu bolest, inace memorija je Geil BD 2*1gb 1066 Jos jednom hvala!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.