Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Memtest86+ ?!?
STRANA 1 OD 1
2m4Y Memtest86+ ?!? 30.08.2008. 03:00 T11696

status: user
broj poruka: 2352
Konkretan problem, dva modula iste memorije od po 1GB na 800MHz, naravno DDRII, kada rade u single modu znaci pojedinacno ili tako ubodene u plocu da su u single modu, ne prijavljuje greske, u slucaju da rade u dual modu, prijavi gresku na nekih 40%!

Pomislih ja, neispravna memorija, kad ono, uzmem jednu i prosaram po svim slotovima, ispravna, uzmem drugu, prosaram po svim slotovima radi, uzmem obe izrokiram ih na sve moguce nacine, rade kad su u single modu, a kad su u dual modu, greska na 40%?!?

Jel moguce da je memorijski kontroler u procesoru neispravan kada radi 128-mo bitno, a u slucaju 64-oro bitnog radi normalno? Ili je to ipak do memorije?

U pitanju je Athlon X2...

Pozz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE To je vec tema za uzi krug 30.08.2008. 09:10 #68357

broj poruka: 5704
programera koji se iskljucivo bave memorijskim kontrolerima...

Zaivisi i od chipset i od cache-a. Naime, moras reci o kom se testu radi i da li koristi cache L1 i L2 jer se neki podaci zbog brzine testa obavljaju preko njega, takodje i chipset ploce ima ulogu. Nije redak slucaj da se tako nesto desi a ipak sve radi korektno u Winu, to je usled loseg algoritma alokacije i rezervacije mem mape i ni na jednoj platformi nije identicno ili pak takve greske ne dodju do izrazaja u realnom radu usled virtuelizacije memorije ili je u tvom slucaju zaista los kontroler u okviru AMD64 jezgara. Pretpostavljam da si koristio v2.01. Probaj u DC modu testirati sa GoldMemory 6.92. Proceosr proveri 12h sa HOT CPU TESTER 4.4.1 na default

- A N G E L -

obradmi Ako ti radi win ,verovatno je sve u redu 30.08.2008. 10:09 #68362

broj poruka: 7720
Moguce je da ti je to stariji memtest86 ,Atlonx2 ima drugi set instrukcija to jest AMD64 ,probaj sa nekim najnovijim testom.
obradmi Ako mozes nadji Everest ultimate edition 30.08.2008. 10:15 #68364

U okviru njega imas system stability test i posebno za memoriju.
2m4Y Re: To je vec tema za uzi krug 30.08.2008. 11:22 #68374

...posto me zadesilo te neocekivano, koristio sam ono sto mi je bilo raspolozivo, u Ubuntu 8.04 postoji opcija pri boot-ovanju za memtest86+ ali verzija 1.70 i imala cache ukljucen, koliko sam zapazio!
Problem je sto kad memorija radi u dual modu, WinXP, WinVista ili Ubuntu, pucaju nasumice, nebitno, komp je u Idle, Full Load ili negde izmedju, znaci nema pravila, a kad je u Single modu, radi sve bez problema! Cak sa mi podgrevao i procesor i memoriju i plocu, pa cak i grafu, sve je picilo bez problema... CPU oko 53°C, ploca oko 49°C grafa oko 103°C, e sad za memoriju ne znam, ali znam da mi je na Antec-ovom napajanju TruePower430 svukao VCore na 1.31V a ostali naponi su bili u `normali`! Drukcije procesor radi na jedva 30-35°C a ploca nikad ne prelazi 40°C! Grafika ko grafika ona i treba da bude malo podgrejana!
Greska koja se javlja od 40% pa nadalje je tipa:
upisuje 00000000 izcitava 000ff000
i uvek su dve srednje cifre negirane!
Proca je 2x 3.2GHz Windsor, a ploca nForce500...

:: programera koji se iskljucivo bave memorijskim kontrolerima..
::
:: Zaivisi i od chipset i od cache-a. Naime, moras reci o kom se testu radi i da li koristi cache L1 i L2 jer se neki podaci zbog brzine testa obavljaju preko njega, takodje i chipset ploce ima ulogu. Nije redak slucaj da se tako nesto desi a ipak sve radi korektno u Winu, to je usled loseg algoritma alokacije i rezervacije mem mape i ni na jednoj platformi nije identicno ili pak takve greske ne dodju do izrazaja u realnom radu usled virtuelizacije memorije ili je u tvom slucaju zaista los kontroler u okviru AMD64 jezgara. Pretpostavljam da si koristio v2.01. Probaj u DC modu testirati sa GoldMemory 6.92. Proceosr proveri 12h sa HOT CPU TESTER 4.4.1 na defaul
:: - A N G E L -
obradmi Ja imam AMD X2 radi mi memorija 800 mhzu u dual modu 30.08.2008. 11:34 #68377

Bez problema sve AMD chipset 690g Kingston memorija.Jedino ako ti je do memorije problem ,termolabilna ili tako nesto u dual modu .Prvi put cujem za ovakav problem .Taj dual mod ti je dobar za overclock.Nisi naveo koja je marka memorije i da li ti se poklapa sa biletinom proizvodjaca ploce ,mislim na koju memoriju preporucuje proizvodjac ploce.Imas neke memorije koje ne mogu da rade u dual modu.
2m4Y Re: Ja imam AMD X2 radi mi memorija 800 mhzu u dual modu 30.08.2008. 11:44 #68378

PQi i Asus M2N-E SLi ...sad sam saznao da mi je proca BlackEdition, to mi Everest prijavljuje, ali mi ploca ne da da podignem mnozac iznad 16x, najverovatnije ne moze!?!

Kazem ti, sve mi radi u singl modu bez problema, u dual modu pocinje da skripi!

Pozz...

:: Bez problema sve AMD chipset 690g Kingston memorija.Jedino ako ti je do memorije problem ,termolabilna ili tako nesto u dual modu .Prvi put cujem za ovakav problem .Taj dual mod ti je dobar za overclock.Nisi naveo koja je marka memorije i da li ti se poklapa sa biletinom proizvodjaca ploce ,mislim na koju memoriju preporucuje proizvodjac ploce.Imas neke memorije koje ne mogu da rade u dual modu.
obradmi Mislim da ti je do memorije problem 30.08.2008. 20:25 #68468

Ako si pratio forum video si da je memorija PQI najgora,ali pazi nema neke razlike single i dual mod rekoh dual mod dobar za overclock ,ako to bas zelis menjaj memoriju sa Kingstonom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs