...pa nije ceo, u tome je problem, na tom prikljucku imaju dve +12V i dve nule, jedna od tih +12V je nagorela, ali nije istopila plastiku! Najverovatnije je imao los spoj, ili nesto, pa je s vremena na vreme varnicio! Menjao sam i procesor sa 4000+ na 6400+ pa je i tu razlog za vecom strujom, a mogucim losim kontaktom, to mi pada iz licnog iskustva sa strujom! 4000+ je trosio 65Wmax a 6400+ 125Wmax pa i tu razlika od 2x vecoj struji! Za napajanje mi nije problem, pod garancijom je i ljudi od kojih sam uzeo, rado ce mi menjati (xD), ali ne znam kako da ocistim malo onaj kontakt na ploci, on i nije izgoreo, ali je malo poprimio bojicu, ali samo kontakt! Pozz...
...ma nisam ni palio komp, niti planiram dok ne menjam napajanje, ali me muci malo poprimljene boje na ploci na onom kontaktu, ali kao sto rekoh, nije nagoreo, niti je plastika nagorela!
...jos nesto, na napajanju imam +12V jednu granu koja lici na tu za CPU, samo sto je 2x veca, tj ima osam kontakata umesto cetiri, kao ovaj procesorski ali mu je dodat jos jedan u ogledalo pa cini osam, ...jel posotji neki adapter, da taj konektor iskoristim za grafu 8800GTS, posto mi ona trosi sestopolni?!?
...predpostavlajo sam da je tako nesto, ali se nisam ranije susretao sa tim, ...pa da li postoji mogucnost da se iskoristi za grafu, ili je to isto napajanje kao i cetvorofazno?
Pozz...
:: A ta grana koju si naveo je osmofazno napajanje za ploce koje poseduju taj prikljucak (standardno je cetvorofazno :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu.. :: ::
Motherboard usage only! :) Napajanje bi trebalo da bude dovoljno samo je pitanje njegove ispravnosti a moze da bude i ploca u pitanju. Ipak razmisli o LCPower-u. Pozz
Ok, thx... Videcu sta mi je ciniti sa garancijom, posto je napajanje tek nekih pola godine kod mene...
Sto se tice ploce, mislim da je OK, nforce500 moze da izgura na kraj sa tim procesorom...
Samo je bio potreban BIOS update...
Pozz...
:: Motherboard usage only! : :: Napajanje bi trebalo da bude dovoljno samo je pitanje njegove ispravnosti a moze da bude i ploca u pitanju. Ipak razmisli o LCPower-u :: Poz :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu.. :: ::
Razvlaci se problem danima...na prvi post koji si postavio sam ti rekao da najpre isprobas napajanje pa sve ostalo...nisi poslusao...ako je zaista napajanje predlazem da se utepas :) drugi put pamet u glavu pa citaj postove
Codegen ima dobr i lose serije, onaj ko se razume primeti razliku i odabere ono bolje, cak i kada imaju iste oznake postoji razlika u spoljnem izgledu, zavrsnoj obradi, masi...
- A N G E L -
:: Ok, thx.. :: Videcu sta mi je ciniti sa garancijom, posto je napajanje tek nekih pola godine kod mene.. :: :: Sto se tice ploce, mislim da je OK, nforce500 moze da izgura na kraj sa tim procesorom.. :: :: Samo je bio potreban BIOS update.. :: :: Pozz.. :: :: :: :: Motherboard usage only! : :: :: Napajanje bi trebalo da bude dovoljno samo je pitanje njegove ispravnosti a moze da bude i ploca u pitanju. Ipak razmisli o LCPower-u :: :: Poz :: :: :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu.. :: :: :: ::
Iskreno MACHINE, radim sa racunarima na poslu, preko glave su mi, i onda dodjem kuci da se opustim, uzmem da odigram malo WoW, CoD ili nesto drugo, i on mi 1000x resetuje, ili sta vec, imam triple boot, znam da treba da odrzavam komp, ali toga mi je preko glave na poslu, tako da, nadam se da me razumes!
Hvala ti u svakom slucaju, sledeci problem kad budem imao, ima da ga raskomadam, kao sto sam sinocu uradio, i ocistio sve...
Sto se tice napajanja, smetalo mi je samo sto ima dva 80mm kulera, ali, dobro je obradjeno, i ima poprilicnu tezinu, cak je dosta teze od mog bivseg Antec TruePower430 napajanja, tako da je cini mi se samo taj jedan glupi felericni konektor pravio problem, ...a mozda ga nisam ni dobro ustekao kad sam menjao CPU!?!
Pozz, i hvala jos jednom!
:: ???? :: :: Razvlaci se problem danima...na prvi post koji si postavio sam ti rekao da najpre isprobas napajanje pa sve ostalo...nisi poslusao...ako je zaista napajanje predlazem da se utepas :) drugi put pamet u glavu pa citaj postov :: :: :: - A N G E L - :: :: :: Ok, thx.. :: :: Videcu sta mi je ciniti sa garancijom, posto je napajanje tek nekih pola godine kod mene.. :: :: :: :: Sto se tice ploce, mislim da je OK, nforce500 moze da izgura na kraj sa tim procesorom.. :: :: :: :: Samo je bio potreban BIOS update.. :: :: :: :: Pozz.. :: :: :: :: :: :: :: Motherboard usage only! : :: :: :: Napajanje bi trebalo da bude dovoljno samo je pitanje njegove ispravnosti a moze da bude i ploca u pitanju. Ipak razmisli o LCPower-u :: :: :: Poz :: :: :: :: :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu.. :: :: :: :: :: ::
no frx, nego sam ti odmah na pocetku explicitno rekao da je prvo sto radis menjas PSU, tvoj Antec TP3 je majka za ovaj Codegen a 430W koje si imao je 100W preko potrosnje tvoje masine, veruj mi na rec...ja sam C2D E8200 sa integrusom, diskom, 2 stapa RAMa i optikom terao na 250W SFF ali firmiranog napajanja!!!
- A N G E L -
:: Iskreno MACHINE, radim sa racunarima na poslu, preko glave su mi, i onda dodjem kuci da se opustim, uzmem da odigram malo WoW, CoD ili nesto drugo, i on mi 1000x resetuje, ili sta vec, imam triple boot, znam da treba da odrzavam komp, ali toga mi je preko glave na poslu, tako da, nadam se da me razumes :: :: Hvala ti u svakom slucaju, sledeci problem kad budem imao, ima da ga raskomadam, kao sto sam sinocu uradio, i ocistio sve.. :: :: Sto se tice napajanja, smetalo mi je samo sto ima dva 80mm kulera, ali, dobro je obradjeno, i ima poprilicnu tezinu, cak je dosta teze od mog bivseg Antec TruePower430 napajanja, tako da je cini mi se samo taj jedan glupi felericni konektor pravio problem, ...a mozda ga nisam ni dobro ustekao kad sam menjao CPU!? :: :: Pozz, i hvala jos jednom :: :: :: :: ???? :: :: :: :: Razvlaci se problem danima...na prvi post koji si postavio sam ti rekao da najpre isprobas napajanje pa sve ostalo...nisi poslusao...ako je zaista napajanje predlazem da se utepas :) drugi put pamet u glavu pa citaj postov :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: :: :: Ok, thx.. :: :: :: Videcu sta mi je ciniti sa garancijom, posto je napajanje tek nekih pola godine kod mene.. :: :: :: :: :: :: Sto se tice ploce, mislim da je OK, nforce500 moze da izgura na kraj sa tim procesorom.. :: :: :: :: :: :: Samo je bio potreban BIOS update.. :: :: :: :: :: :: Pozz.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Motherboard usage only! : :: :: :: :: Napajanje bi trebalo da bude dovoljno samo je pitanje njegove ispravnosti a moze da bude i ploca u pitanju. Ipak razmisli o LCPower-u :: :: :: :: Poz :: :: :: :: :: :: :: :: A onda je mrmot zavio cokoladu.. :: :: :: :: :: :: :: ::
Cega se plasis??? Firmirana napajanja koriste dobre komponenete i FETove i masivne prigusnice i elektrolite...ja imam nekoliko masina na Astec napajanjima od 250W koje rade ravno 10god...Antec, Chieftec, Enlight, Enermax...u proseku rade 10+ godina pa tek onda brljave...tu su bitni elektroliti, iako polovina brandova ne stalvjaju one najbolje tipa Panasonic, Rubycon, Niuchicon, Sanyo, Jamicon, United Chemicon...rade bez problema min. 5god. ako imas ovakve elektrolite unutra koji su najvise na opterecenju (u blokovima zaduzenim za intenzivna i stlan peglanja, SB stepen, primar, sekundar...) onda ce radati min. 10god
- A N G E L -
:: ...znam da je bilo extra, ali je staro vec preko cetiri god! To me plasi.. :: :: Tnx, pozz...
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647021. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.