Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Procesori i maticne
STRANA 1 OD 1
gile23 Procesori i maticne 23.08.2008. 23:00 T11585

status: user
broj poruka: 9121
Ok znam da sam dosadan, u koje maticne mogu da se ubace procesori Q9000 seije a i buduci Nehalem, i da P5Q ili P5Q pro, razlika je 750 dinara, da li vredi davati toliko novca, i da da li vredi davati jos 4000 dinara da bih umesto Q6600 uzeo Q9300, koji je negde mozda oko 10% brzi od Q6600!!!

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Situacija je ovakva. 23.08.2008. 23:33 #67487

broj poruka: 1583
Ja bih radije stavljao q9000 procesore u neke malo bolje ploce kao sto si naveo Asus P5Q i P5Q Pro (koju imam) pa na gore. Nehalem nece biti kompatibilan sa LGA775 socket-om vec ce biti potpuno novi socket LGA1366 i nehalem se nece moci staviti na LGA775 ploce niti se LGA775 procesori mogu staviti u LGA1366 socket. Jedine ploce za nehalem trenutno imaju intel x58 chipset i jos nisu lansirane u prodaju. Ako neces da pravis crossfire uzmi Asus P5Q a ako hoces crossfire jednog dana, uzmi Asus P5Q Pro.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ne mere to bez kabla 23.08.2008. 23:46 #67488

broj poruka: 5704
C2Q6600 nije nesto spektakularan procesor koliko je predstavljan kao legenda. Stoji da je jeftin i da je overclock-abilan. Nema sumnje da je odlicna kupovina, ali nije nesto pred cim se treba klanjati. Generalno gledano procesor E8200 je brzi od Q6600 jer vecina programa ne vidi ni 2 a kamo li 4 jegra. Task Scheduler WinXP SP3 je optimizovan tako da optimalno koristi 2 jezgra, pa u relanom radu neces osetiti nikakvu razliku, osim u usporenju starije Q6600 arhitekture, dakle korak unazad. Razlika posotoji samo u video kompresiji, arhiviranju. Kada programi ozedne za sirovom snagom i za sva 4 jzgra on ce biti mator konj sa izlizanim potkovicama. BestBuy je svakako E7200 (40e jeftiniji od E8200 a vrlo malo sporiji) i P5Q Pro, koja ima bolju naponsku sekciju, siri PCB...vredi razliku od 10e u odnosu na P5Q.

- A N G E L -

Equinoxe Ja mislim da je Q6600 ipak legenda 24.08.2008. 02:29 #67501

broj poruka: 12057

Baš iz gore navedenih razloga: ako nešto bez problema sa samo malo boljim hlađenjem može da radi na 50% većem taktu, dakle na 3,6 GHz i da se pri tome mizerno manje greje (dakle fantastična izrada), to je već samo po sebi razlog da ga nazovem legendom.

Drugo i po meni važnije je to što onaj ko zna zašto ga uzima može samo da bude oduševljen kako možeš u nekom nedistatku vrmena da pustiš da dva jezgra peglaju After a dva Maya-u dok se na drugom monitoru odmaraš gledajući film dok u task baru Nero kaže nešto 50% burning copleted . Ko planira ovako nešto, može samo da se hefta sa Core 2 Duo modelima pa makar bili 1 GHz brži od Quada.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Dachman Re: Ja mislim da je Q6600 ipak legenda 24.08.2008. 10:47 #67509

broj poruka: 630
Apsolutno se slazem... s` tim ako se gledaju legende ti si Bax mnogo veca i od 100xQ6600 :D.Jedan od retkih ljudi koji uvek tacno, pravilno i objektivno kazu....
Citajuci koliko ljudi govore kako je dual bolji i jaci od quada stvarno neznam da li da se smejem ili da placem :S.Verovatno i kada bude bilo 8 ili 16 jezgara govorice kako je dual mocniji ,brzi itd... xD

::
:: Baš iz gore navedenih razloga: ako nešto bez problema sa samo malo boljim hlađenjem može da radi na 50% većem taktu, dakle na 3,6 GHz i da se pri tome mizerno manje greje (dakle fantastična izrada), to je već samo po sebi razlog da ga nazovem legendom.
:: Drugo i po meni važnije je to što onaj ko zna zašto ga uzima može samo da bude oduševljen kako možeš u nekom nedistatku vrmena da pustiš da dva jezgra peglaju After a dva Maya-u dok se na drugom monitoru odmaraš gledajući film dok u task baru Nero kaže nešto 50% burning copleted . Ko planira ovako nešto, može samo da se hefta sa Core 2 Duo modelima pa makar bili 1 GHz brži od Quada
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 24.08.2008. 11:28 #67512

broj poruka: 1673
Diskusija na temu Quad ili Duo je suvisna, na raznim testovima se lepo vidi ko-sta moze u kojim aplikacijama pa svako moze da se nadje, tj da vidi sta mu je potrebno - dovoljno.
Ipak sa plocom je izbor malo komplikovaniji, slazem se da su ploce iz serije P5Q nesto sto odmah pleni svojim karakteristikama, narocito pri overclocku ali veoma velika razlika je u sekciji napajanja ploca P5Q, P5Q Pro u poredjenju sa P5Q Dlx. Prethodne dve imaju zaista sirotinjsku varijantu peglanja napona u poredjenju sa jacim (skupljim) modelima pa je mozda u tom slucaju bolje razmatrati neku stariju plocu tipa P5K Dlx ili Premium ako se mogu naci po nekoj prihvatljivoj ceni. Inace mozda sada i nije pravi momenat za planiranje kupovine jer se ocekuju ploce za Nehalem jezgra sto ce nametati prelazak na DDR3 i u startu ce biti skupe ali ce popadati cene P5Q generacije ploca pa ko moze da saceka imace prilicne ustede pri kupovini. Inace Asus kao Asus jeftine ploce zna da osakati sa elektrolitima i tako joj smanji vek trajanja racunajuci da to sve brzo zastareva i da ce korisnik stalno da menja i kupuje novo tako da verovatno nece docekati da vidi kvar zbog toga. Ipak ja kada kupujem plocu ipak volim da vidim da se na njoj nije stedelo pa makar bila kod mene i samo par meseci. Naravno svako ima pravo na svoje misljenje.

obradmi Do pre godinu dana Q6600 je bio pojam 24.08.2008. 11:59 #67514

broj poruka: 7720
Intel obecava sa Nehalemom da procesor moze da radi 8 stvari istovremeno.Bollje sacekati Nehalem nego sad kupovati procesore za starije arhikteture.ALi eto koliko znaci kupovina novog hardvera za samo godinu dana Q6600 je otisao u proslost.
gile23 ... 24.08.2008. 12:53 #67516

broj poruka: 9121
Ne bih ja mogao toliko da cekam, to je najmanje 6-8 meseci, sto je meni previse, video sam sve najave ali kao kad su izasli Wolfdale i Yorkfield morace da prodje najmanje dva do tri meseca dok se pojavi to kod nas i dok dobije prihvatljivu cenu, a godinu dana je meni previse, da imam brzi racunar cekao bih ali posto nemam, ah da na P5Q moze da se komotno ubaci DDR3 koji je sad na 1066 MHZ 70 evra, sto je previse, i ako budem morao da ga ojacam tu ce moci da uleti QX9770, koji ne da je brz nego...

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ja bih sacekao i AMD Deneb 45 nm AMDeka nesto krije 24.08.2008. 13:01 #67518

broj poruka: 7720
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7332&Itemid=1
BlueSkyNIS Re: Ja bih sacekao i AMD Deneb 45 nm AMDeka nesto krije 24.08.2008. 13:33 #67519

broj poruka: 860
Nadamo se da kriju nešto dobro....

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

:: http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7332&Itemid=1
pajsgudgud Re: ... 24.08.2008. 14:26 #67521

broj poruka: 3741
računaj tu i koji mesec više dok se cene ne svedu na neki normalni nivo.
a sta ti ja znam...

:: Ne bih ja mogao toliko da cekam, to je najmanje 6-8 meseci, sto je meni previse, video sam sve najave ali kao kad su izasli Wolfdale i Yorkfield morace da prodje najmanje dva do tri meseca dok se pojavi to kod nas i dok dobije prihvatljivu cenu, a godinu dana je meni previse, da imam brzi racunar cekao bih ali posto nemam, ah da na P5Q moze da se komotno ubaci DDR3 koji je sad na 1066 MHZ 70 evra, sto je previse, i ako budem morao da ga ojacam tu ce moci da uleti QX9770, koji ne da je brz nego..
:: Pozdrav!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs