Kao sto naziv teme kaze ovo mi se deslio da mi 2GB Geil-a rade u DDR333 i to sva 4 modula od po 512MB umesto u DDR400 kao sto su radile pre flasha Bios-a.U principu ja ne primecujem razliku i igrama ali bih voleo da nadjem negde ta podesavanja u Biosu da vratim frekvenciju na 400 jer nema potrebe da mi Bios ustine performanse>inace verzija Biosa je American Megatrend ako nesto znaci/ Jos samo 2 kratka pitanja da ne tvaram novi topik. Kako da stavim kompjuter u power saving mode da mi dzabe ne vuce struju dok skidam nesto? I da posto koristim socijalni 256kb ADSl paket od Telekoma kako da ga nateram da skida fajlove na nekih 30kb(32 je samo teorija) jer mi inace sida na neih -26,27kb? Hvala vam unapred i nadam se da cete imati strpljenja da mi pomognete. Pozdrav
1. Pogledaj na kutijama od modula one CL-RPD-RAS ... tako nesto pise, uglavnom to su, izmedju ostalih stvari, neka vremena odziva memorije itd. pa sta ti pise na pakovanju - ti to `prepisi u BIOS`. I to bi bilo to.
2. Ne znam kako kompjuter moze da radi a da ne vuce struju, stvarno ne umem da ti objasnim.
3. 32kB/s je TEORIJA 26-27kB/s je PRAKSA.
Vise od toga legalno ne mozes da namaknes sve i kada bi hteo, inace postoji neka mogucnost ako skidas preko ApexDC++, da `onaj` od koga skidas nesto `procacka`, pa ti ubrza SAMO DOWNLOAD. Ali, samo ako `taj neko` ima malo mnogo brzi protok od tebe. U protivnom, sta ima = nema nista.
Pozdrav.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Nisi naveo model ploce niti osnovne komponente. U BIOSu uvek imas podesavanja za RAM u okviru Adneced Menu ili kod GA je to sa Ctrl+F1.
Struju mozes sacuvati samo gasenjem monitora. Dok skidas nesto mora raditi ploca, hard disk, sistemska memorija, procesor...dakle, potpuno je deplasirano ista sta cuvati. Ako imas Laptop on ima `Step` tehnologiju obaranja takta (performansi) kada vece brzine nisu potrebne za lakse poslove
27KB/s je sasvim relano ocekivati od ADSL, na kablovskom je to max. 30KB/s. To ti je to, pevaj!
32KBps korisnih podataka na 256kbps ADSL-u ne moze ni u teoriji ni u praksi jer se kroz ADSL sistem podaci salju enkapsulirani a enkapsulacija koja se kod nas koristi PPPoE unosi 15% overheda. Uprosteno, podaci do tebe `putuju` brzinom od 32KBps ali ti stizu zajedno korisni i tebi beskorisni podaci, te kad se odbiju tebi beskorisni kontrolni podaci ostane oko 27-28KB tebi korisnih podataka.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.