Odlucio sam definitivno sta da radim. Sve 4 apacer memorije koje imam necu menjati uz doplatu, vec cu jednu apacer od 1gb ddr2 800 koju moja ploca prihvata i koja je sada uposlena i jednu isto apacer 1gb ddr2 800 koju moja ploca nece da smisli i koja sada sakuplja prasinu da poklonim bratu za njegov kompjuter koji ce biti sklopljen za nekoliko dana i koji ce biti slabiji od mog.
U tom slucaju za sada cu da kupim samo jednu memoriju i to Kingston hyper x 1x2gb ddr2 800 mada mi je bax2003 predlozio odmah dve takve.
Jednog dana u skorije vreme ce tu biti jos jedan kingston hyper x od 2gb a apacer ce biti potpuno izbacen.
E sada nagradno pitanje je kako ce taj kingston da se uklopi sa 2x1gb ddr2 800 u svemu potpuno istih apacer memorija i koje su postavljene u dual channel ?
MMMM radice ti ja sam postavio 2 x512 kingstona na 667mhz i 2x1g apacer ddr2 na 800 ali sam morao memoriju podesit na 667mhz tako da sam imao 3GB memorje to sam cisto probao jer mi se naslo pri ruci.Apacer sam stavio u zute a kingston u Zelene DIMM konektore takve su boje kod Biostar-a
Petar Bozovic u Crnom Gruji i kamenu mudrosti: `More bit`, ali i ne mora da znaci`. Licno sam protiv mesanja memorija razlicitih proizvodjaca, pogotovu na Asusovim plocama.
Pre nekoliko sati sam kupio kingstona ali model KVR 2gb ddr2 800 za 2600 dingera. Nisam uzeo hyper x iz dva razloga.
1. Obican KVR model tek sto je stigao u onu radnju gde sam hteo da zamenim memorije. Pitao sam sve radnje. Ni jedna nije imala Hyper x u radnji vec mora da se naruci. I onako bih cekao nekoliko dana ako bih je narucio a cekanje mi nije neka vrlina.
2. Na ovoj Kingston KVR memoriji postoji serijski broj KVR800D2N5/2G koji se spominje i u uputstvu za moju plocu bas za Kingstona 2gb ddr2 800. U uputstvu za plocu se spominje i neka oznaka na cipu koju nisam mogao da pronadjem ali to se ispostavilo kao nebitno.
Sada moj kompjuter ima 4gb memorije sa rasporedom dve iste apacer memorije od 1gb u dual channel i taj kingston u treci slot.
Probao sam i mem test i prime95. Svi testovi su prosli uspesno i bez ikakvih problema.
Definitivno, ploca koju imam voli ovog Kingstona. (Asus P5Q Pro, bios 1004 final)
Kada mi dosade ove apacer memorije stavicu jos jednog istog ovakvog Kingstona KVR model da napravim dual channel. To ce se desiti najverovatnije pocetkom septembra.
Medjutim imam jednu dilemu. Pretragom po netu sam video da sve Kingston memorije od 2gb ddr2 800 KVR model imaju isti serijski broj KVR800D2N5/2G a da je moguce da cipovi na memoriji nemaju iste oznake kod svih i ako na svim njihovim cipovima pise Kingston.
Ovo podkrepljuje cinjenica da memorija koja se spominje u uputstvu za moju plocu i memorija koju sam kupio imaju isti serijski broj ali razlicite oznake na cipovima i ako na njima pise Kingston.
S obzirom na predhodno receno da li ce da radi jos jedan isti kingston u dual channel sa ovim sto sam sada kupio, sigurno ce biti istog serijskog broja KVR800D2N5/2G a ali verovatno nece imati istovetne oznake na memorijskim cipovima ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.