Konfa je ATHLON 5000+,Gigabyte 9600gt,2gb Kingston 800mhz,ploca Gigabyte GA-M52L-S3,WD 320gb,kuciste LC Power 420w... od prvog dana temperatura procesora u idle je 35-40 stepeni,a cim se malo optereti komp (15 minuta igranja neke srednje zahtevne igrice)temperatura skace na 70 stepeni,komp ispusta neki zvuk upozorenja. Ne moram cak ni da igram igricu,dovoljno je da pocnem da igram, stisnem pauzu i ostavim ga tako 15 min,komp pocne da ispusta zvuke upozorenja,a temp skoci na 70!Menjana je pasta na procesoru 2 puta.dodat je kuler 12-ica nazad na kucistu i opet isto.Komp se NE restartuje,radi normalno,tera sve zivo,al` se opasno greje,pa me to zabrinjava. Da li neko ima predstavu sta moze biti problem? Kakva su vasa iskustva sa ovom plocom po broju reklamacija,posto mi sve mirisi na nju!
moraces ti da pipnes to da vidis dal ima 70c cisto sumnjam da ima toliko mislim da te senzor laze... jel 70c je mnogo ispekao bi se u sekundi da pipnes hladnjak cpu-a.. probaj da flashujes bios...
Ne verujem. Komp je kupljen u firmi koja se reklamira na Berzi,vec nekoliko drugara je kupilo komp u istoj firmi,tako da bi nestrucnost iskljucio kao opciju! A i kuler je skidan 2 puta u firmi gde je kupljen zbog menjanja paste,tako da je sansa da se 2 puta pogresno stavi kuler veoma mala.
:: :: Izgleda da je neki `genije` montirao cooler na procesor :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Do nedavno sam imao amd x2 4000+ i prvo plocu asus m2n-x (nforce520) sa kojom je taj procesor sa stock kulerom isao od 35 stepeni do malo preko 60 stepeni i radio je OK.
Onda sam zamenio plocu za Gigabyte GA-MA78GM-S2H (amd 780g chipset) i temperatura procesora je bila veca i isla u rasponu od 40 stepeni do 76 stepeni. Mozda se amd procesori vise greju uz gigabyte ploce.
Problem sam resio kupovinom novog kulera za procesor Cooler Master Hyper 212 koji je temperaturu procesora drzao u rasponu od 25 stepeni do 55 stepeni najvise.
Kupi drugi kuler za procesor, to je moj savet. Ako imas kuciste minimalne sirine 18cm (izmeri) onda kupi CM Hyper 212 posto je samo on dugacak 16cm. Ako ti je kuciste manje sirine od 18cm onda kupi Cooler Master Hyper TX2.
Hladnjak od procesora jedva mogu da pipnem rukom a chipset ne mogu ni da dotaknem koliko je vreo. unutar kucista je kao u sauni,vrelo!!! Do sada sam imao prilike da vidim nekoliko slicnih konfiguracija ali sa drugim plocama(Biostar,Msi...) i ni na jednoj temperature nisu bile ni blizu ovima. Komp sada radi ali dokle ce raditi sa ovakvim temperaturama!!!
Menjaj pod hitno kuler i dodaj pride jos par ventilatora na kuciste gde god ima predvidjeno. Zatim, lepo slozi i povezi kablove u kucistu plasticnim vezicama da bi omogucio strujanje vazduha kroz isto. Trebalo bi da pomogne.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.