Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
safely remove hardware?
STRANA 1 OD 1
mirkomirko safely remove hardware? 04.08.2008. 21:09 T11275

status: user
broj poruka: 115

imam takvu ikonicu u donjem levom uglu. kad je otvorim prikazuje mi dve moje memorije i pitame da stopiram te memorije.kako da se resim te ikonice????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 04.08.2008. 21:19 #65061

broj poruka: 12057

Što bi se rešavao te ikonice ? Koje dve memorije imaš na listi ? Kog tipa ?
Ta ikonica, odnosno alat nije tu za džabe i služi da win obori napon na datim USB ili sličnim portovima (SD/MMC čitačima kartica), SATA 2 diskovima itd. kako bi bez gubitka podataka mogao da unplug-uješ te uređaje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MACHINE Re: Re: 04.08.2008. 21:34 #65063

broj poruka: 5704
Ih bre bax2k3...ne obara napon, inace kada bi ponovo udenuo ne bi imalo sta da odreaguje na impuls preko ugradjene elektronike sticka jer ne bi bilo napona pobude. To sluzi samo da obezbedi da background services ne brkaju po DATA +- linijama kako ne bi u trenutku vadjenja doslo do upisa preko D+- linija i do greske usled nedovrsene operacije (kod citanja toga nema). Sema prikljucka je takva da je VCC +5V, masa GND (referenca za VCC), klasicne D+ i D- linije za transfer podatka ka i od sistema i eventualno ID tipa prikljucka kao 5-ta komponenta konektora. 5V je uvek prisutno i preko odredjene e-sprege, pri ubacivanju, uredjaja pale logiku kontrolera, kada nestane fizicka/logicka konekcija uredjaja i porta nema aktivnosti preko D linija...

- A N G E L -

::
:: Što bi se rešavao te ikonice ? Koje dve memorije imaš na listi ? Kog tipa
:: Ta ikonica, odnosno alat nije tu za džabe i služi da win obori napon na datim USB ili sličnim portovima (SD/MMC čitačima kartica), SATA 2 diskovima itd. kako bi bez gubitka podataka mogao da unplug-uješ te uređaje
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re: 04.08.2008. 21:39 #65064

Uprošćen odgovor na pitanje ništa više.

Zmajko Re: Re: Re: 04.08.2008. 23:09 #65073

broj poruka: 1228
Bem ti leba nish ja ovde ne razumem... Ali bez zezanja =)
Ja ga bodem i vadim bez dozvole i sve radi... Znam da to nije dzaba tu ali dobijam ospice kad komp nesto zapitkuje. Ajd kad radim u nekoj aplikaciji pa izleti neki prozor ali pitanja od strane OS-a mi idu na nerve i zato sam ja desni klik na taskbar, Properties, Notification Area, Customize i u padajucem meniju pored Safely Remove Hardware ukljucio Hide. Na Visti je tako, a za Xp se vise ne secam... Slicno nesto.

Pozdrav!

:: Ih bre bax2k3...ne obara napon, inace kada bi ponovo udenuo ne bi imalo sta da odreaguje na impuls preko ugradjene elektronike sticka jer ne bi bilo napona pobude. To sluzi samo da obezbedi da background services ne brkaju po DATA +- linijama kako ne bi u trenutku vadjenja doslo do upisa preko D+- linija i do greske usled nedovrsene operacije (kod citanja toga nema). Sema prikljucka je takva da je VCC +5V, masa GND (referenca za VCC), klasicne D+ i D- linije za transfer podatka ka i od sistema i eventualno ID tipa prikljucka kao 5-ta komponenta konektora. 5V je uvek prisutno i preko odredjene e-sprege, pri ubacivanju, uredjaja pale logiku kontrolera, kada nestane fizicka/logicka konekcija uredjaja i porta nema aktivnosti preko D linija..
:: - A N G E L -
:: ::
:: :: Što bi se rešavao te ikonice ? Koje dve memorije imaš na listi ? Kog tipa
:: :: Ta ikonica, odnosno alat nije tu za džabe i služi da win obori napon na datim USB ili sličnim portovima (SD/MMC čitačima kartica), SATA 2 diskovima itd. kako bi bez gubitka podataka mogao da unplug-uješ te uređaje
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Equinoxe Re: ... 04.08.2008. 23:28 #65074

Kritično bitna opcija za USB memorije, exerne HDD-ove...itd.

http://img106.imageshack.us/img106/2814/clipboard1qs7.jpg

xenox Aj probaj... 05.08.2008. 00:44 #65078

broj poruka: 1400

pusti mu da snima nesto vise sitnijih zezalica, i kad se leteci papirici sklone,
a ti odma iscupaj :)))

Ako citas zaista je nebitno jesi li to odradio `safe` ili ne...

A kako da je se resis, zaista nemam mpojma :((

rasha44 Always hide! 05.08.2008. 00:59 #65079

broj poruka: 1492
Desni klik na taskbar > Properties > Customize. Kliknes na Safely Remove Hardware i u meniju od tri opcije odaberes Always Hide. Apply > OK i sve ce biti OK.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs