Sta je bolje??? Imam sve komponente koje hocu za racunar samo se ovde dvoumim, ako budem imao vise kesa mozda uzmem Q9450 recite mi na kraju misljenja za sva 3 procesora? Q6600 65nm E8500 45nm i Q9450 45nm proces proizvodnje?
Ono zašta ja koristim komp, potrebno je što više sirove snage, i uvek mi je quad pre dual-a ma koji je stepen proseca proizvodnje ili koje SSE instrukcije da ima. U tom pogledu E8500 nema neke naročite prednosti u odnosu na Kentsfield u Q6600. Za mene: 1. Q9450 2. Q6600 3. E8500 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Pa ako ti treba za igranje onda 2 jezgra (E8500), jer igre ne prepoznaju 4, a ako ti treba za neku sirovu snagu onda Q9450(kao sto bax2003 rece). U windowsu, officu itd. nema razlike, jedino ako te ne mrzi da raspakivas minut duze film koji si skinuo sa rapidshare-a...
Ako nije novac problem, onda bez dileme q9450. Bolje ti je da gledas bar na neku duzu stazu,sto se tice igara dual-i zavrsavaju sada posao... ali ubuduce....... a sto se tice razlike u vremenu raspakivanja nije zanemarivo. A pogotovo ako radis sa video materijalom... tu se nemogu porediti.
Posto ne znam namjenu tvoje nove konfiguracija, onda - Q6600.
Nema potrebe da doplacujes 100 eura za slicne performanse Q9450, osim ako imas pare, pa ti je svejedno. Uostalom, ako juris performanse, uvijek ti ostaje oc, sto jos vise priblizava ova dva procesora.To sto je noviji proces proizvodnje ili nekoliko stepeni niza temperatura je vise mamac, nego stvarni efekat.
E8500 je odlican procesor, ali kosta kao Q6600. Dva jezgra su, bez obzira na deficit odgovarajuceg softvera, gratis.:>
Ova tvrdnja nije tacna vec ima igara koja koriste visejezgarne procesore recimo Suppreme Commander ili kako se vec pise.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Pa ako ti treba za igranje onda 2 jezgra (E8500), jer igre ne prepoznaju 4, a ako ti treba za neku sirovu snagu onda Q9450(kao sto bax2003 rece). U windowsu, officu itd. nema razlike, jedino ako te ne mrzi da raspakivas minut duze film koji si skinuo sa rapidshare-a.. ::
Ja koju god igru da sam igrao, Core Usage je rasporednjen na svakom jezgru ne samo 2, i to svako po nekih 30-40% medjutim, kako kad, Core2 ili samo Core1 se istakne tako sto ode do ~70% a ostala ostanu na ~30%
Tako da ta teorija da se koriste samo 2 jezgra ne znam bas..
Kao ni ova :),najlkse prelistaj malo web i pogledaj testove q9450 i q6600.q6600 bar za 3-5% zaostaje od od q9450,sto nije zanemarivo.q6600 2.4ghz 8mb l2 kesa,q9450 2.66 Ghz 12Mb L2 kesa.....
:: :: :: :: Posto ne znam namjenu tvoje nove konfiguracija, onda - Q6600 :: :: Nema potrebe da doplacujes 100 eura za slicne performanse Q9450, osim ako imas pare, pa ti je svejedno. Uostalom, ako juris performanse, uvijek ti ostaje oc, sto jos vise priblizava ova dva procesora.To sto je noviji proces proizvodnje ili nekoliko stepeni niza temperatura je vise mamac, nego stvarni efekat :: :: E8500 je odlican procesor, ali kosta kao Q6600. Dva jezgra su, bez obzira na deficit odgovarajuceg softvera, gratis.: :: ::
Cudi me jedino da su C2D E8600 i E8500 bolji u skoro svemu od Intel quadova osim 3ds m,max 2009 rendering ,koji je jedini izgleda stvarno optimizovan za 4 jezgra. I enkodiranje sa x264 tu se vidi ocigledna prednost quad procesora.
E vala sto se tice AutoCAD-a onda ces sa Qxxxx vala da bacis kintu posto je za njega dovoljan i P4, doduse to vise zavisi od stvari koje radis u AutoCAD-u. Ja imam e4300 i 4Gb rama pa zna da nervira kad su umetnute rasterske podloge i tu nema pomoci sta god da imas podjednako se muci i kad je procesor oc na 3.2Ghz. Jednostavno je tako zasto nemam pojma.
Ali ako imas kinte svakako pazariti Q9450jer za par godina nece biti kao sada i vecina programa ce koristiti sva jezgra.
Opet nije zgoreg razmisliti i o nekom X4 AMDeki.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Hvala na odgovorima, meni je potreban za AutoCAD i vudevsi zadnji post ili Q6600 ili Q9450!! :: :: Pozdrav :: :: ::
ali pretpostavljam da covek ima vec plocu za Intelov procesor.Ali ne znam po meni brzina procesora nije vise toliko bitna kao ranije.Ranije dok su bili single procesori ,dok se ne zavrsi recimo enkodiranje nisi mogao nista drugo da radis ,a sada sa 2 jezgra ili 4 jezgra mozes da radis vise stvari odjednom,i ne obracas paznju kad se recimo enkodiranje zavrsi ,jer vec radis drugi posao.Jedino svet igara nikad sit po pitanju hardvera ,ali to je vec druga prica.
q6600 pa e8500 a q9450 će ubrzo zameniti nehalem( i tek ce mu tad cena biti normalna)
13.08.2008. 11:52
status: user broj poruka: 414
pa patku jedan(dachman) dali bi ti stvarno dao 100 evra više za 3 do 5%? Kod mene q6600 bez problema stalno radi na defaultu i nista ne koci a probao sam malo i OC i lupio odmah na 3Ghz i crysis na totalni max i ne sece ni kada ukljuci nevidljivost( i sve ovo sa fabrickim kulerom) Elektrofusion
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.