Znaci uzimam: ili E8400 ili E8500 (koji se bolje klokuje) a vec je kupljeno: 2x2GB DDR2 1066MHz Mushkin ASUS EAH4870 CrossFire WD Raptor 150GB PSU Corsair 1000W znachi molim za savet koju plochu uzeti za OC E8400/E8500 na recimo 3.8 - 4GHz, da li uzeti ASUS Rampage Formula zbog podrshke za CF ili neku drugu. Koju? Pare nisu problem. Naravno ne bih bash bacao ali svo do nekih 200 evra je OK mozda malo gore, ali ako ce mi neka jeftinija odraditi posao a podrzava CF 16x molim za savet. Hvala...
Pa Rampage ima Full podrsku za Cross Fire...Inace na svakoj malcice boljoj ploci mozes da dobijes clock sa 3.0 Ghz na 4.0 Ghz opusteno i da pricamo o stabilnom clocku...To ti je za 8400 - 9x445 FSB na maximalnom mnoziocu ili za 8500 (3.16 Mhz ) 9.5 x 421 FSB! Sve ti je to bacanje para...Ne treba ti ni Rampage a kamo li Maximus II Formula...Ja bih pre isao na varijantu Asus P5Q Deluxe ili ti pak Premium ako bas hoces profi plocu! P.S.Ni jedan od ta dva CPU-a nece moci da pogura kako treba CF!!!Uzmi lepo kao covek Q9450!!!
:: :: Znaci uzimam :: ili E8400 ili E8500 (koji se bolje klokuje :: a vec je kupljeno :: 2x2GB DDR2 1066MHz Mushki :: ASUS EAH4870 CrossFir :: WD Raptor 150G :: PSU Corsair 1000 :: znachi molim za savet koju plochu uzeti za OC E8400/E8500 :: na recimo 3.8 - 4GHz, da li uzeti ASUS Rampage Formula zbog podrshke za C :: ili neku drugu. Koju? Pare nisu problem. Naravno ne bih bash bacao ali svo d :: nekih 200 evra je OK mozda malo gore, ali ako ce mi neka jeftinija odraditi posao a podrzava CF 16x molim za savet. Hvala...
Dobro to jeste, onda ce verovatno tako i biti. Znachi bila bi greshka uzeti E8500 naspram Q9450 (razlika je 100eur) koliko bih taj Q mogao da zviznem da ne bude OPASNO po zivot? :-)
Zoves mene u goste i okrenemo neko prase na raznju ili neki rostilj i namestim ga na 3.7 Ghz a mozda i jace zavisno od primerka!Pri tom sve to na P45 Chipset-u jer X48 otpada zbog manjeg FSB-a!
:: Dobro to jeste, onda ce verovatno tako i biti :: Znachi bila bi greshka uzeti E8500 naspram Q9450 (razlika je 100eur :: koliko bih taj Q mogao da zviznem da ne bude OPASNO po zivot? :- :: :: ::
Asus Rampage Formula + Core2Quad Q9450 je najbolja kombinacija za tebe :). Ploca je bolja od Maximusa a procesor je mnogo bolji od bilo kojeg E(uostalom quad je). Pozdrav!
P.S. Ako juris q9450 bolje pozuri jer trenutno jedva da se mogu naci ,ja sam ga uzeo pre par dana i boga mi obrno sam jedno 30 prodavnica dok ga nisam nasao.
:: Znachi bila bi greshka uzeti E8500 naspram Q9450 (razlika je 100eur
???
Ne, uopste ne bi bila greska. Naprotiv.
:: koliko bih taj Q mogao da zviznem da ne bude OPASNO po zivot? :-
Koliko god da ga zviznes, jos uvijek ces biti nekoliko stotina MHz iza E8500, koji ce bez problema poprilicno preci granicu `4` i ostati hladan, sa starim kulerom i minimalnim skokom voltaze. A, posto uzimas konfiguraciju zbog igranja, eto dodatnog razloga da ne bacas pare na Quad.
zajebani koliko znam poseduje birani primerak cpu-a.nazalost ne moze svaki da radi 24/7 na 4ghz+.poz
:: On e8500 drzi na 4.4 ghz :: To ti je vrh proc. Quad je bacanje para za igranje igrica :: __________________________________ :: :: PLANET rauter :) :: :: ::
:: zajebani koliko znam poseduje birani primerak cpu-a.nazalost ne moze svaki da radi 24/7 na 4ghz+.po :: :: :: :: On e8500 drzi na 4.4 ghz :: :: To ti je vrh proc. Quad je bacanje para za igranje igrica :: :: __________________________________ :: :: :: :: PLANET rauter :) :: :: :: :: :: ::
Znaci DUNE fazon i svemirski navigatori, sjajno da se neko setio savijanja svemira. Covece najobimnije stivo koje sam procitao spram DUNE zvezdani ratovi su kica na bajsu, ako je navedena ploca upola takva mislim sta reci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.