Imam jedan necuveni problem.Naime,od prijatelja sam uzeo comp kako bih uradio novu instalaciju windows-a zbog`useljenja` mnogo-brojnih virusa i gamadi,ali pri instalacije istog (iskoci plavi ekran) sa greskom da check-iram drive f: for virus.Uradio sam format iz mog compa,izbrisao particije,full format...,ali uvek isto.Blue screen brrrrrrrrrr
Imaš i ti virus, ili si ga dobio priključenjem tog diska ili si ga i imao. Instalaciona procedura Windows-a uopšte nema antivirusni softver u sebi... znači, treba da odradiš deep scan sa bar dva avp-a iz safe-moda, sa prethodno ISKLJUČENIM system restore-om (pa restart u safe mode, pa.... scan), svog računara, a, na tom disku od tvog druga, formatiranje diska trebalo bi da odradi stvar - ali time verovatno gubiš podatke koji su ostali na nesistemskim particijama kao i vuruse, pa, ja ipak predlažem da odradiš deep scan i tog diska na isti način. Potrajaće, što jes-jes... recimo, uzmi NOD32 pa deep scan... a uzmi i AVG pa prečešljaj i sa njim, bar je džaba... ili kako voliš, ali da je ažurna baza. U krajnjem, formatiraj sve particije na tom disku, ali, ako ne možeš da iskoreniš virus sa tog diska, nećeš moći ni sa svog, pa ti vidi. Zato predlažem ipak čišćenje avp-ima. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Slažem se, prvo full scan sa 2-3 sveža update-ovana AV-a, pa onda ako se problemi nastave format c:, format d:, format e:, format f:,.....itd. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Probao sam,kao sto rekoh kada dodje screen gde treba da se odabere particija ili format tu mi je pavi uzas(blue screen),nemam pristupa disku niti bilo cemu.Napominjem da je doticna zujalica radila i podizala sistem neposredno pred inst.novog win-a.Sada radi u mom compu i ponasa se sasvim normalno. Da kazem i ovoosle svih tih formata NTFS, FAT32, Quick, Full, brisanja particija,kreiranju novih i 80gb fuul 1 particija,simptom je uvek isti.Plivanje u lepom plavom dubokom moru,ali sa ajkukama,djavo da ih nosi.Prijavljuje mi isto check disk for virus u svom tom plavom okruzenju za 100 nula tisucu ********** Poslednja ispravka: gilopile (danas u 10:56).
Ovaj ulazi i u memorije i nema spasa osim fizickog odstranjivanja memorije.WIN32- VENUS LAKO PRELAZI NA DRUGI RACUNAR NA SVE MOGUCE NACINE.PA OBRATI PAZNJU GDE PRIKACINJES HDD ILI MEMORIJU SA ZARAZENOG RACUNARA.AKO JE MORIJA ISPRAVNA TO JEST NIJE U NJOJ VIRUS onda brisi totsalno sve HDD.
Na koji način virus da ostane u (RAM) memoriji kad je ona od trenutka reset-a ili shut-down-a prazna ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Komsija javi da ima neki virus u racunaru i usput dobio je i ADSL pa da mu namontiram. Sredim mu ADSL pa ubacim nod a on nadje 704 virusa WIN 32 WENUS.ZA CUDO ON UBRISE NOD. Ja Instaliram profi AVAST I ON NADJE 704 VIRUSA WIN32 WENUS. I NJEGA UBRISE. ODE I AVAST I NOD . ubrisem ja njemu sa DIRECTOROM 10 TRI PUTA CEO HDD.SUTRADAN ODEM DA DIGNEM WINDOWS, OCES MALO SUTRA NEMA HDD.HDD JE SATA AL NIJE BIO NA PRIMARNU JA PREMESTIM,SAD DODJEM GDE DA SE INSTAKIRA WINDOWS NA KOJU PARTICIJU, A ON NECE PA NECE. STANO STIGNE DO KOJE PATICIJE DA SE INSTALIRA I TU STANE. JA IZVADIM MEMORIJU POGLEDAM JE DOBRA JE VRATIM JE I KRENE I ZAVRSI SE INSTALACIJA DO KRAJA. I TU PRICI NIJE KRAJ JEL I MOJ EKSTERNI HDD JE BIO ZARAZEN I TO TACNO KOJE PROGRAME SAM MU INSTALIRO I TI SU KOD MENE BILI ZARAZENI I SISTEM VOLUME.PA SAM MORA DA BRISEM CEO HDD. SRECA DA GA JE NOD ZAUSTAVIO KAD SAM GA PRIKACIO KOD MENE.A STO SE TICE MEMORIJE PA ONI STARI NODOVI TIPA 27 NISU MOGLI NI DA UBRISU VIRUSE NI I U OPERATIVNOJ MEMORIJI A KAMOLI U FIZICKOJ PA BAREM MORA DA SE IZVADU IZ LEZISTA DA SE PREKINE KONTAKT.A SETITE SE KAKO RADI REGENERATOR 151 HDD. SALJE STRUJU NA HDD PA DA GA RAZMAGNETISE A PITANJE JE SADA GDE SVE MOGU DA POSALJEDU STRUJU U KOJI DEO RACUNARA.A DAL JE SUTRA STIGLO DANAS.VIDICEMO.MAKIMALNA ZASTITA KO IMA ADSL PA VIRUSI SU SAMO MALI DEO STETOCINA JESTE DA SU ONI NAJSTETNIJI:PATITE B taj je briso programe WENUS NEZNAM STA RADI AL ZNAM DA NEMOZE DA SE SE UBRISE OSIM CEO HDD I MEMORIJA DA SE IZVADI.
E ovako.Problem je u tome sto je disk formatiran u sve moguce formate i brisan. Ali uvek pri ins. win.prijavljuje gresku da proverim HDD virus check(blue screen).Memorija nema veze,posto sam probao i na drugom racunaru.Sto znaci da je problem u HDD.Da li mozda postoji da je problem u boot sectoru ,ili firmware-u. Kako to resiti?Da li netko zna,ili ide u vecna lovista,sto nikako nebih voleo
SADA OSTAJE DA TAJ HDD STAVIS NA DRUGI RACUNAR. PROBAJ SA PARTITION MAGIC 8 ILI NOVIJIM DA GA FORMATIRAS AKO JE SVE OKEJ ONDA PROBAJ JOS OVO MY COMPUTER,DESNI MIS,MANAGE,DISK MANAGEMENT.PA PROBAJ DA GA UBRISES I FORMATIRAS.
:: Obavezan format niskog nivoa i komanda iz DOS-a FDISK/MBR
Gore citirano je jedini pravi savet koji je pokretac teme dobio do sada.
Uradi sledece, hronoloski:
1) Iskljuci komp potpuno (izvuci sve kablove i izvadi ga iz struje, monitora, stampaca, skenera, itd) otvori ga i sa ploce skini baterijiu i ostavi je negde na sigurno mesto najmanje 30 minuta.
Ovo radis zbog toga da bi sav staticki elektricitet uklonio sa procesora, jer se procesor napaja iz baterija ploce kada je kompjuter iskljucen i iz struje, a na procesoru leze registri operativnog sistema u kojima ti se krije ono cega zelis da se otarasis (najverovatnije rootkit, a ne virus ili spyware). Memorija se prazni iskljucivanjem kompjutera samo u slucaju da je podesena opcija `Clear memory page` u Microsoft konzoli, a po difoltu nije tako podesena.
Uopste ne moras da ga ukljucujes dok ne uradis ovo iz sledecih tacaka.
2) Nabavi negde neki boot CD* sa antivirusom, antispajverom, antorutkitom i alatom za particioniranje diska. Ili nadji Ubuntu linux butabilni CD.
3) Od HDD-ova koji su ti u kompu odaberi jedan cije ces podatke unistiti (alternativno kupi novi disk na koji ces prebaciti fajlove sa starih diskova) i samo taj HDD ostavi unutra, a sve ostale otkaci s kablova (ili ih potpuno izvadi iz kompa, ako ne razumes sta pisem).
4) Sa HDD-om ciju sadrzinu unistavas unutra i butabilnim CD pri ruci ukljuci komp, drzi delete (ili drugi taster za ulazak u BIOS) - kada udjes u BIOS, podesi da je CD drajv prvi butabilni uredjaj a ostale uredjaje onemoguci za butovanje.
Ako si slucajno podigao Windows pre nego sto si butovao sa butabilnog CD, iskljuci komp i ponovi korak 1. Isto vazi i za bilo koji medijum - usb, disketu, CD - sve moze biti zarazeno i ne prikljucuj nista na komp, ili ponavljaj korak 1
5)Butuj sa CD (ako imas xDSL ili modem kome ne trebaju drajveri, azurriraj antivirus, antirootkit i antispyware databazu sa neta), i pusti da azurirani cekiraju HDD. Kada nadjes i odstranis gada (najverovatnije enkriptovani rootkit), mozes formatirati disk , ali obavezno formatiraj i MBR (opisano ti je gore kako se to radi iz DOS-a). Ukoliko si azurirao antivirus, antirurkit i antispajver databazu i nakon toga ocistion ne moras ni da formatiras - sada je HDD cist i problemi koje si imao su otklonjeni. (Mozda ovo vredi da kupis eksterni modem kome ne trebaju drajveri i koje butabilni CD prepoznaje.)
6) Izvadi ocisceni HDD iz kompa, ubaci drugi HDD i ponovi korake 3-5.
Nemoj ih skidati sa zarazenog kopmjutera, u tom slucaju nece odraditi nista.
U slucaju da dizes butabilni linux (imas ga ga ubcd), udji u konzolu - to je veliki crni ekran pre podizanja grafike, ili mali crni ekran za slucaj da bespotrebno dizes i graficko okruzenje - kucaj kada se podigne i kada na pocetku skroz gore levo budes imao znak # #cd /dev [Enter] #ls -l | less [Enter] (sada ti se pokazuje gomila fajlova, i moras da nadjes kako ti se zove hard disk - najverovatnije hda ili sda) #dd if=/dev/zero of=/dev/hda Bs=512 count=1 [Enter] (u gornjem primeru `of=/dev/hda` je `of=/dev/nazivtvoguredjaja` koji si utvrdio prethodnom komandom). Sada si potpuno ocistio sve sto je ikada bilo na disku, ukljucijuci i sva cetiri MBR, i HDD vratio u stanje kakav je bio nakon proizvodnje.
Rootkit ti je mozda zagadio BIOS. To ces utvrditi tako sto ces, nakon sto obavis gore navedeno, flesovati BIOS. Ako flesovanje bude neuspesno imas rootkit u BIOS-u. U tom slucaju kupi novi plocu, a staru baci na djubre.
decko, pa ti samo sto tamjan jos nisi ukljucio u proces ciscenja
Iskljuci komp potpuno (izvuci sve kablove i izvadi ga iz struje, monitora, stampaca, skenera, itd) otvori ga i sa ploce skini baterijiu i ostavi je negde na sigurno mesto najmanje 30 minuta.Ovo radis zbog toga da bi sav staticki elektricitet uklonio sa procesora, jer se procesor napaja iz baterija ploce kada je kompjuter iskljucen i iz struje, a na procesoru leze registri operativnog sistema u kojima ti se krije ono cega zelis da se otarasis 30 minuta, staticki elektricitet, ko koga napaja, gde registar
... posle ovoga uzmes veliku ljudsku kost, skines se go, povadis sve delove iz kucista, stavis na sred sobe, trcis u krug urlikom dozivajuci dobre duhove, a koskom udaras po memoriji i hard disku da isteras djavola...
Sad mu nije ništa. Ubio bi ga ko` zeca... Ne, mislim da je najbolje da kupiš novi komp i počneš sve iz početka. Čak i ako sve ovo odradiš, i uz koske i ples, ostaće virus u energetskom kablu, mučki smotan i pritajen, a, iskopiraće se i u laser dvd-rw-a, i jovo-nanovo. Tako da.... Ali, da ne budem previše sarkastičan, čovek se stvarno potrudio da ti pomogne i uložio napor...
Ni jedan WIN program ne moze da se izvrsava u DOS-u !!! Da bi se resio dosadnih problema tog tima treba ti neki dos program tako da stvarno nije lose imati neki DOS butabilni disk i evenutalno neki AV na njemu.
Ja sam se danas namucio da skinem neka tri spyware govna sa sistema, bar 50 puta sam ga resetovao i problema se nisam resio dok nisam instalirao SpyBoot S&D 1.6, i deinstalirao AdAware te registy mechanic.
Nod32 je bio pobrljavio i nista nije prijavljivao, S&D uredno skine, AdWatrch uredno vrati svu gamad a registri mechanic vrati i ono od pre 6 meseci. tako da je jedino resenje bilo cackanje po registrima (mada to mrzim jer nista od toga ne znam bar ne kako valja) ubijanje NOD-a i AdAware-a i ciscenje uz pomoc S&D.
Smorise me tri jahaca apokalipse, mislim sta reci kad nisam mogao ni da potrazim na netu njihova imena sve u svemu problem su pravila dva fajla u tri oblika xthqiahg.dll, bgvshehm.dll i neki `Zlob-X.a, Zlob-XA. Troj/Zlob-XA.` srecom ne rabim nista sem opere pa je bila manja steta no nikad se ne zna sta je ostalo pritajeno u sistemu.
Ni jedan WIN program ne moze da se izvrsava u DOS-u !!! Da bi se resio dosadnih problema tog tima treba ti neki dos program tako da stvarno nije lose imati neki DOS butabilni disk i evenutalno neki AV na njemu.
Ja sam se danas namucio da skinem neka tri spyware govna sa sistema, bar 50 puta sam ga resetovao i problema se nisam resio dok nisam instalirao SpyBoot S&D 1.6, i deinstalirao AdAware te registy mechanic.
Nod32 je bio pobrljavio i nista nije prijavljivao, S&D uredno skine, AdWatrch uredno vrati svu gamad a registri mechanic vrati i ono od pre 6 meseci. tako da je jedino resenje bilo cackanje po registrima (mada to mrzim jer nista od toga ne znam bar ne kako valja) ubijanje NOD-a i AdAware-a i ciscenje uz pomoc S&D.
Smorise me tri jahaca apokalipse, mislim sta reci kad nisam mogao ni da potrazim na netu njihova imena sve u svemu problem su pravila dva fajla u tri oblika xthqiahg.dll, bgvshehm.dll i neki `Zlob-X.a, Zlob-XA. Troj/Zlob-XA.` srecom ne rabim nista sem opere pa je bila manja steta no nikad se ne zna sta je ostalo pritajeno u sistemu.
Skinte SysTracer 1.6. Napravite snapshot sistemske particije. Kad vam se desi bilo kakvo sranje, napravite novi snapshot i uporedite. Videcete sta vam je novo od fajlova i upisa u Registry-ju. U opcijama SysTracer-a, zadajte mu da snimi kompletan registry, ceo Windows folder, Program Files i Documents and Settings.
Ako koristite Total Commander, sto svima toplo preporucujem, podesite ga da pokazuje i Hidden i System files, znaci sve fajlove. Ta g*vna obicno imaju atribut `Hidden` i u Commanderu se to vidi po ikoni za fajl.
P.S. Jos jedan savet. Operu ili Firefox instalirajte da drugoj particiji. Tako se smanjuje mogucnost da nesto iz njihovog kesa uleti u sistem. P.S2. MaliAbner je u pravu za DOS. Na Hiren`s Boot CD bi trebalo da postoji i program za ciscenje Rookit virusa. I obavezan Low level format sa jednim od HDD programa. Imas tamo alatke za sve poznate proizvodjace HDD-a.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Problem resen pukom slucajnoscu.Hteo sam da probam ponovo da izbrisem particije i kriram nove,ali pri ruci mi se slucajno nasao win 2000,posto imam part.magic koji nije registrovan pa radim sa win diskom.Ubacim win 2000,kad nema plavog j* ekrana.Disk je normalno pepoznao.Nista,uzme ja win xp pro.sp1 i on ga lepo progura,sto ce reci da win xp sp2 je* bild 3 nije ispravan j* mu pas mater,pre dva dana sam ga istalisao kod mene.Disk je neogreban,probao sam i da ga prebacim u comp,reko da nije ostecen,on ga normalno ubaci.Cak mi je ORVEL na forumu Svet Kompjutera rekao da probam sa nekim `normalnim`win-om a ne nekim hakersko nabudzenim kao sto je moj,ali sam mislio da nema teorije da je do toga. SVIMA HVALA NA ISCRPNIM SVETIMA
Da nezaboravim.Sto kaze Maliabner,ocistis sva govna,ali ipak ostane nesto pritajeno u sistemu.Tu se potpuno slazem.Posedujem racunar od kad znam za sebe,poceo sa ZX81 pa sve do ovih sadasnjih `monstruma`.Dovoljno je pogledati zauzece procesora u ta.men.i videti da procesor non-stop nesto procesuira,verovatno ga zderu crvi i ko zna sta jos,dok se on bori za opstanak.Jadan on
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.