P5kc i P5kr ne vide ata 133 uredjaj (cd,hdd) *AJMO MAJSTORI*
STRANA 1 OD 1
kvaki
P5kc i P5kr ne vide ata 133 uredjaj (cd,hdd) *AJMO MAJSTORI*
01.08.2008. 11:28
T11222
status: user broj poruka: 18
Nije bios ili podesavanje biosa u pitanju, probane sve kombinacije, zamenio sam asus P5KR za ASUS P5 KC i dalje postoji problem da na PATA na ploci ne registruje ni hdd ni cd. Serviseri iz prodavnice nisu uspeli, tako da cu moci opet da menjam plocu. Ali siguran sam da su ploce OK. Nesto ima sto mi ne znamo. HELP! kvaki
Verovatno si to vec probao, ali da nije mozda ata kabl u pitanju ili dzamperi na samim uredjajima(samo u slucaju da koristi dva uredjaja na istom kablu)?
Mozda je u tu prodavnicu `stigla` citava posiljka falicnih ploca, mada, prvi put u zivotu sad citam (cujem) da se tako nesto desava.
Mozda ti napajanje nije dobro, ili nije povezano sa tim molexima, samo razlog vise je taj ako je islo `uz novo kuciste`... onda je 99% neki skart.
Uostalom, napisi koje ti je napajanje i, ako imas prilike, ubaci neko za koje si siguran da je dobro, pa isprobaj.
Mislim da probleme mogu da ti prave ``samo`` sledece stvari:
1. ploca
2. kablovi
3. podesavanja u bios-u
4. napajanje
5. sam HDD ili CD-R
Sto vise kombinacija isprobas, veca je verovatnoca da ces pronaci resenje. Lepa je stvar ta sto su u prodavnici voljni da ti zamene plocu koja ti ne radi u potpunosti.
Ako ne pomogne prethodno mozda si probao al eto..... Probaj posebno uredjaje. sa cable select jumperisanjem. stavi rezac kao primarni a hdd kao sec. Ili je ploca ili oni jednostavno nemogu da rade zajedno. Ako si ih pre koristio zajedno na jednom kablu onda je ploca.
Postiji i ta mogućnost da je na kompletnoj uvezenoj seriji tih ploča neispravan ili poluispravan ATA kontroler. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Имам исту плочу. ОС је Виста. Десило ми се само једном да ми рачунар `не види` резач Лите - Он. За ову невољу решење сам нашао на Микрософтовом сајту.Постоји детаљно упутство. Није превише компликовано. Потребно је да избришеш два регистарска кључа и плоча ће да препозна резач. Ниси навео који резач имаш и који ОС? Пробај, не сећам се где сам о овом проблему питао (можда и овде на форуму) претражи, па да видимо.
Nema potrebe da pokusavas jer je to s*anje od ploce (P5KC).Idi na Asus forum i videces koliko se ljudi zali na isti problem sa P5KC plocom,a tehnicka podrska ih kulira.Nije izbacena BIOS zakrpa ni posle godinu dana nakon sto se pojavila ploca. Mozes da promenis plocu ili da promenis HDD i Optiku,ali postoji velika verovatnoca da ce ti se javiti isti problem kada prikljucis eksterni hard,a i moras da ubodes HDD sa kojim ce ta ploca raditi...Ako menjas plocu nemoj da uzmes Asus P5K Premium zato sto ima isti problem + problem sa LAN-om. Trebalo je malo da prelistas forum posto sam vise puta pominjao probleme koje imaju ova dva modela...A to je samo jedan od njih...
PS. Ta ploca navodno podrzava DDR2 na 1066MHz,makar Asus kaze da podrzava...Ako kojim slucajem imas neki 1066 modul pri ruci probaj da ubodes da vidis dali stvarno radi.Jos jedan bug te ploce...Je*i ga,Asus je Asus.
Zao mi je, ako ti bax2003, Slavuj i DaSickSyst nisu pomogli.
01.08.2008. 21:00
status: user broj poruka: 4262
Prodajem tu plocu od kada se pojavila na trzistu. Nemam ni jedne reklamacije na nju(malo je musicava sto se tice izbora procesora). Otisao sam u radnju i proverio koliko sam prodao doticnih. 123 ploce i svaka radi, osim sa procesorom E8200 i E8400 i Q 9400. Sa svim ostalim procesorima koji su stavljani u plocu radi ok. Radi i sa ovim procesorima, ali sanse su da od 10 kom ubodes 3, koji rade sa njom. Toliko je meni trebalo dok sam nasao E8200( ostali E8200 rade na drugim plocama).Zasto je to tako nemam pojma, a nevolim da pogadjam, a stvarno neznam, priznajem. @DaSickSyst Memorije koje god sam koristio radile su u toj ploci od 667-ce do 1200-ke. Jedini memorijski moduli sa kojima neradi su Kingmax( bar od 100-tinjak koje sam kupio od Telix-a, ali rade na Biostar plocama sa AMD CPU-om). Problem je bio i sa dva CM napajanja od 500 i 600 W i sa 3 ANS 450 W napajanjem( napajanja su ispravna i uredno rade na drugim masinama).
@ bax2003 U pravu si za ASUS P5KR. Neispravan ATA kontroler. Problem je bio na 4 ploce, koje sam ja kupio u BG. Dobio sam info da su ploce bile namenjene za unistavanje i da je kolicina od 22000 zapala na Rusko trziste, a kako se nasla ovde....!? To znaju samo oni koji su je uvozili po 10 eura( nebih da ulazim u polemiku prepoznace se). Cena im je bila fenomenomenalna, pa su likovi hteli da deru narod. Posledice vec znate, a lepo sam im rekao da je u pitanju neka prevara. Sada neka se vade supljim pricama. Kao ASUS je shit, a Gigabyte je fenomenomenalan. Ocigledno svi proizvodjaci imaju problema u proizvodnji, pa i ASUS. Inace od svih proizvodjaca maticnih imao sam najmanje problema sa J&W i ASUS-om, ako mi verujete na rec. Javi, ako resis problem. Interesuje me.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.