imam 2x1 GB GEIL ULTRA 4-4-4-12 muci me neznam kako tacno da ih namestim u biosu da rade na ovim tajminzima CAS 5T RAS to CAS R/W Delay 5T ROW Prechange Time 5T Minimum Ras Activite Time 18T 1T/2T - TwTr Comand Delay 3T Write Recovery Time 6T Precharge Time 4T Row Cycle Time 24T RAS to RAS Delay 3T ovako mi trenutno stoji u bios-u interesuje me sta treba da pomenim ovde tj koje vrednosti treba da stavim (voltazu mogu da guram do 2.3 ali njoj treba 2.1v da radi na difoltu)
prva tri parametra stavljas na 4T, a cetvrti na 12T...i ono 1T/2T stavi na 2T...ostalo nemoj da diras i voltazu ostavi na 2.1v ako ne planiras da joj dizes frekvenciju...
hvala... a sta da radim sa ostalim parometrima prva 3 su mi bila jasna cak radi i na 1T bez problema ali me interesuje ovo dalje jel treba to da se dira nesto
pa ta prva cetiri su najbitnija i najvise uticu na performanse memorije...i fino je sto ti radi sa 1T komand rejtom, vecina memorija ne moze...e sad, ovi ostali parametri, mozes da proguglas i da vidis sta koji radi, ali to je bolje da ne diras...mislim da niko te parametre nikad nije menjao...
Nista ti to ne znaci u praksi...imam istu tu i drzao je na 4 4 4 12 ili 5 5 5 18 nema nikakve razlike, tako da ti je to cisto ono da se tripujes kao ti sada nesto brze radi...nemas potrebe uopste sa time da se cimas...ali ti namesti, cisto da bi se bolje osecao
iz prilozenog se vidi da je bolje da ih drzis na cl5 ako su raspolozene za oc naravno.
:: :: Nista ti to ne znaci u praksi...imam istu tu i drzao je na 4 4 4 12 ili 5 5 5 18 nema nikakve razlike, tako da ti je to cisto ono da se tripujes kao ti sada nesto brze radi...nemas potrebe uopste sa time da se cimas...ali ti namesti, cisto da bi se bolje osecao :: :: pozz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.