Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Apsolutno mi ništa ne pada na pamet, a problem stoji!!!
STRANA 1 OD 1
stoler Apsolutno mi ništa ne pada na pamet, a problem stoji!!! 30.07.2008. 01:30 T11191

status: user
broj poruka: 324
Naime, nakon dotrajalog rada operativnog sistema WinXP SP2, rešim da malo sredim to i reinstaliram sistem. Stavim WinXP SP3 (testiran, radi na trenutno 3-4 kompa sigurno) . Sve je prošlo standardno, nikakvih problema nije bilo.Pre same istalacije dodao sam 1GB rama, ddr2 ( ne verujem da je to bitno ali čisto da spomenem). Nakon toga sam instalirao drajver za grafičku, pa čipset, lan i zvuk, sve po redu! i sve je prošlo bez prikazanih grešaka, sve ok. Međutim problem je u tome što zvuka NEMA! U biosu stoji da je audio u upotrebi, u isntaliranim programima stoji drajver ali zvuka nema.Osnovnih podešavanja nema i ne mogu nikako da dokučim šta je. Pošto je pre toga sve radilo kako treba, uopšte mi ne pada na pamet šta je u pitanju i šta da radim?!!??! Ima li ko neki predlog?

Ako je bitna ploča, u pitanju je Gigabyte GA-M52L-S3 i integrisana zvučna na njoj.

Unapred hvala....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
racingboy re 30.07.2008. 01:37 #64521

broj poruka: 157

ne pada mi nista napamet...mozda je sama zvucna vrisnula...
nidzic sp3 30.07.2008. 02:09 #64522

broj poruka: 215
Realtek integrisana zvucna pretpostavljam? Moras da instaliras drajver za zvucnu pre instalacije sp3. Ako ti jer sp3 integrisan u instalaciju win-a probaj s drugim windows-om pa posle instalacije zvuka instaliraj i sp3 i nece biti problema. Pre par dana sam pocupao i malo kose sto mi je ostalo zbog te gluposti...

VMARC Jel imas ATI kartu? 30.07.2008. 09:05 #64529

broj poruka: 9420
Ako imas:
Start-Control panel-Sound and Audio devices- TAB Audio- Default device padajuci meni odaberi svoju integrisanu zvucnu.

dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r s

stoler Re: Jel imas ATI kartu? 30.07.2008. 09:36 #64531

:: Ako imas
:: Start-Control panel-Sound and Audio devices- TAB Audio- Default device padajuci meni odaberi svoju integrisanu zvucnu
::
:: dabliju dabliju dabliju tacka er te es tacka r

Nema toga naravno....

Jedino je logično to đto kaže nidzic ali sad znači moram ispočetka da rušim sistem, a sve sam ostalo podesio! Samo kad bi znao da će tako da radi, ne bi se ni razmišljao!!

Hvala u svakom slučaju, a ako neko ima još nešto da probam pre toga, bio bih zahvala...

Slavuj drugi disk 30.07.2008. 11:05 #64536

broj poruka: 2236
Probaj druge drajvere.

Probaj da UNINSTALL-iras programe za zvuk sto si instalirao iz Add/Remove Programs, pa potom:

Klikni desnim dugmetom na My Computer, pa skroz dole Properties.

Izaberi Tab Hardware, pa Device Manager.

Klikni dvaput na `AUDIO DEVICE ili sta vec- uglavnom iz liste, stoji pored [+] obicno neki zuti upitnik ili stoji crveno X`.

I onda idi na update driver, pa BROWSE ili HAVE DISK, pa nadji na disku drajver za zvucnu.INF - ikonica lici na klasican notepad fajl, samo ima neki braon zupcanik u gornjem levom uglu.

Na disku 99% sigurno, ima nekoliko foldera sa istim drajverom, zavisno od verzije Windows-a, obicno sve pise, pa ti izaberi INF fajl iz foldera Win2000/XP i to je to.

I, ako ti u toku ovakve instalacije iskoci neki mali prozor, ti samo klikni na Continue installing i posle toga, kada kliknes na ikonicu zvucnika u donjem desnom uglu ekrana, stikliraj MUTE na CD-PLAYER-u, zato sto pravi neke sumove i budalastine, barem tako kod mene radi, i klasicno utisavanje ne pomaze, vec samo MUTE.

E da, probaj da OPET INSTALIRAS DRAJVERE ZA MATICNU PLOCU !!! -Naravno, prethodno obrisi sadasnje.

Pozdrav.

Majku Vam Bozju...

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
20Alvaro .. 30.07.2008. 12:02 #64539

broj poruka: 288
Moguce da je do redosleda instaliranja drivera problem.
Moj redosled instalacije je obicno ovako.
1.WinXPSP3
2.Office 2003 (ili 2007, zavisi od afiniteta korisnika)
3. Autopatcher (najnoviji)
zatim driveri
4.Chipset
5.Grafika
6.Zvuk
7.LAN
8.Driveri za ostale komponente i periferne uredjaje
9.Ostalo sto treba...

Instalirao sam na bar 20ak razlicitih konfiguracija ovim redosledom i nikad nije zakazalo nista.
(A sto se tice drivera, skidam drivere sa zvanicnih sajtova proizvodjaca chipova.)
20Alvaro .. 30.07.2008. 12:11 #64540

A da probas sa ovim driverom.

ftp://61.56.86.122/pc/audio/WDM_R200.exe
stoler Re: .. 30.07.2008. 12:29 #64542

:: Moguce da je do redosleda instaliranja drivera problem
:: Moj redosled instalacije je obicno ovako
:: 1.WinXPSP
:: 2.Office 2003 (ili 2007, zavisi od afiniteta korisnika
:: 3. Autopatcher (najnoviji
:: zatim driver
:: 4.Chipse
:: 5.Grafik
:: 6.Zvu
:: 7.LA
:: 8.Driveri za ostale komponente i periferne uredjaj
:: 9.Ostalo sto treba..
:: Instalirao sam na bar 20ak razlicitih konfiguracija ovim redosledom i nikad nije zakazalo nista
:: (A sto se tice drivera, skidam drivere sa zvanicnih sajtova proizvodjaca chipova.

Ne bi trebalo da je to u pitanju, tj siguran sam. Pa samim tim kad staviš SP3,nema više potrebe za autopatcherom jer on to već sadrži a i zvanično više ne izlazi autopacher jer je on oomogućavao da se i nelegalne kopiije win-a update-ju. Hvala u svakom slučaju na pomoći.

PRobaću sad sa ovim što je predložio 20Alvaro, pa javljam šta je rezultat

Hvala svima koji su se uključili
nidzic ... 30.07.2008. 12:45 #64545

http://www.dashken.net/uploads/techn...l_Audio_Archit
probaj sa ovim.to je patch za microsoft uaa hd audio driver koji bez ovog patcha nece da sljaka sa sp3.Nakon pecovanja bi trebao da proradi zvuk.
20Alvaro .. 30.07.2008. 12:49 #64546

A da probas sa ovim driverom.

ftp://61.56.86.122/pc/audio/WDM_R200.exe
stoler Re: ... 30.07.2008. 13:04 #64547

Jel možeš da vidiš da israviš ovaj link jer neće da radi!!! Ako je to svaka čast....

Pozdrav

:: http://www.dashken.net/uploads/techn...l_Audio_Archi
:: probaj sa ovim.to je patch za microsoft uaa hd audio driver koji bez ovog patcha nece da sljaka sa sp3.Nakon pecovanja bi trebao da proradi zvuk.
nenika ZVUK 30.07.2008. 14:43 #64559

broj poruka: 1133

U BIOSU stavis ac 97 da stoji na AUTO.

START,CONTROL PANEL,SISTEM,HARDWARE,DEVICE MANAGER.LEVI MIS DVA PUTA NA ZVUCNU AC 97 ILI VEC KOJA JE.DESNI MIS PA PROPERTIS, DRIVER. AKO NEMA DRIVERA INSTALIRAJ TAKO STO PRITISNES update.STAVI CD OD MATICNE PA NEK NADJE DRIVERA SAM.AKO IMA ONDA PRITISNI UNISTAL, RESET.AKO BUDE U DEVICE MANAGERU ZVUCNA OZNACENA SA ZUTOM BOJOM ONDA STAVI CD OD MATICNE PA NEK NADJE SAM DRIVERE ZA ZVUCNU
BataCele ... 30.07.2008. 15:25 #64563

broj poruka: 1532
Jesi li na pravo mesto `utaknuo` zvucnike u zvucnu na ploci ?

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

stoler Re: ... 30.07.2008. 15:45 #64564

Simpatično pitanje???? Glupo je da odgovaram jer verujem da to svi znaju ali zvuk ne mora da se reprodukuje preko zvučnika da vidiš da ne radi....tako da to nije rešenje

nenika nije problem u tome. Kad bi ja imao zvučnu prepoznatu u device menageru onda je lako doterati i staviti drajver ponovo. PRoblem je što instalacija drajvera prođe bez problema, ali ih kasnije nema u podešavanjima i dalje stoji kao da nije ništa stavio s tim što u add/remove imaš drajver i sve kao da valja.... au device menager-u nema, ne prepoznaje samim tim ne vredi ništa od toga što si napisao. Hvala u svakom slučaju

:: Jesi li na pravo mesto `utaknuo` zvucnike u zvucnu na ploci
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
stoler E ne vredi ni SP2 30.07.2008. 15:48 #64565

Upravo sam stavi SP2 i dalje je isti problem!!! Ponadao sam se da će to rešiti problem ali izgleda da ništa od toga! Ne znam, nešto mi pada na pamet da nije možda nekim čudom crkla!? ŠTa mislite? JEdino zbog čega sumljam je zato što je sve radilo kako treba sa zvukom, i nakon reinstalacije ne radi više?!

A jaoooooooooooo, ima da poludim ali ne vidim rešenje?!!!

nidzic ... 30.07.2008. 15:57 #64566

http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=162470
Na ovoj stranici imas diskusiju o tvom problemu a izvini za onaj link prvo sam ga okacio pa sam tek sad video da ne radi. Glupo mi je vise da pratim ova nagadjanja, rekao sam ti u cemu je problem jer sam imao apsolutno isti i resio sam ga. Probaj da potrazis taj patch na nekom drugom mestu ili instaliraj win bez sp3 pa ga naknadno dodaj-to jeste najkomplikovanije resenje ali je 100% resenje. Znaci problem je microsoft uaa hd audio driver koji mora da se instalira pre realtec driver-a ili u sklopu istog a nije kompatibilan sa sp3. Proguglaj na tu temu i bice ti sve jasno. Toliko od mene i dosta nagadjanja

nenika REALTEK ALC 883 30.07.2008. 16:18 #64567

Skino sam u pdf formatu za tvoju maticnu. Ako nemas poslacu ti.U taskbaru treba da imas jedan crveni zvucnik pa njega pritisni pa podesi koji zvunici treba da rade.Proveri dali ti je ukljucen S/PDIF. On treba da je isklucen.U BIOSU trba da bude ONBOARD AUDIO FUNKCIONAK AUTO
nenika KB888111 30.07.2008. 21:32 #64603

AKO GA NISI USPEO SKINUTI IMAM GA JA .MOGUTI POSLATI AKO HOCES.

20Alvaro .. 30.07.2008. 23:45 #64626

Postoji dobar deo zakrpa koje je potrebno instalirati posle WinXPSP3. Iako se SP3 skoro pojavio, postoje zakrpe kao i programski dodaci koje je potrebno instalirati. Autopatcher postoji i dalje, samo sto se sada zove Autopatcher updater. Pokretanjem ovog updater-a na svoju masinu direktno dovlacite update-e i ostale zakrpe sa M$ sajta.

Razlog zasto ga nije bilo neko vreme je taj sto je M$ zabranio da se njihov softver moze skinuti igde osim sa zvanicnih i ovlascenih M$ sajtova. Inace, ni sa starim Autopatcherom se nisu mogle instalirati zakrpe na nelegalne windowse.
JovanZ re 30.07.2008. 23:55 #64628

broj poruka: 3008

eh, taman kada sam ja hteo da predlozim hotfix
Elfusion probaj 31.07.2008. 14:06 #64660

broj poruka: 414
kod mene(ga ep35-ds3) posto instaliram drajvere za zvuk potrebno je izvaditi i ponovo prikljuciti zvucnike. tada on pokrene realtekov program gde odredis gde si prikljucio zvucnike i to je to. Mada posto je tvoje ploca drugacija to mozda nijer potrebno i mozda je riknula integrisana zvucna ili zvucnici(a za sp3 je potrebna nekakva zakrpa)
Elektrofusion

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs