Problem sa paljenjem monitora sumnjam na procesor ________________________________________ Problem sa paljenjem monitora sumnjam na procesor,jer kad sam skidao kuler sa procesora i napajanje da ih ocistim i posle ih namestio i ukljucio racunar monitor nije hteo da se upali,a zelena lampica na njemu je svetlela.Kasnije sam video da nisam lepo namestio kuler pa sam ga skinuo i namestio lepo i isto se desilo.Molim vas pomagajte ako znate,pitanje je zivota ili smrti komp nije moj! Ram mmemorija je lepo legao a grafa je integrusa.Procesor se izgleda zalepio na kuleru,ili je to fabricki.U pitanju je AMD Athlon
Ako ne smrdi(onako strasno) onda moze da bude prasina u soketu.Mozes da probas da sokiras plocu sa nekim drugim procesorom.Mada veruj mi imao sam isti problem i resio sam tako sto sam ocistio LEPO soket i procesor. Probaj pa javi sta se desava.
But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.
Pa procesor nisi ni skidao jel tako ? Kazes posle si lose vratio kuler na procesor, i monitor se ne pali ali se komp pali i radi normalno ? Jesi li lepo vratio sve kablove ? ( pa i kabl sto guras u grafiku..)
I da, kako to mislis procesor se zalepio za kuler ?? i jesi li stavio pastu posle kad si vracao kuler ?
Ne moze da se ukljuci komp na kratko pa da se iskljuci ako je crko procesor, ako je crko gotov je nema znake zivota. Proveri ti to napajanje, i da koje je napajanje ? koliko staro ? jel ranije bilo nekih problema sa njime - nestabilnost, gasenja idt. ?
I na kraju svega, koliko je lose legao ? ako je bar malo legao nije mogao da se pregreje toliko da jednostavno crkne.
da nisi prilikom vađenja procesora polomio neki pin, pošto kažeš da je ostao na kuleru(valjda misliš na aluminijumski deo). Meni je jednom tako ostao zalepljen za alu deo kulera(mada nisam ništa slomio). Socket ti je ležište u koje ubadaš procesor. Misli jeee stavljaš procesor bez paste može al šta onda i dokle. Poslušaj Ocz-a jer bez obzira što je možda rikno cpu ne bi trebao da se upali i ugasi odma.
Da se ne mucis ako neces da ustedis idi kupi taj neki procesor za 30-50 evra vise nije posto koliko se secam AMD Athlon-i imaju samo jedno jezgro!!! A ako hoces da se mucis idi skini taj procesor pa ga ponovo stavi u maticnu, ako ne proradi idi i kupi novi nisje skup!!!
imaš i kod Ljubiše za 70eur sa otključanim fsb-om koliko se sećam. Tek ova konstatacija da Athloni imaju jedno jezgro c c c(postoje i dvojezgarni, ali su retki). Drugo imaš ih počev od 15 eur za onaj 1700+, do nekih 35 za 2400+, pa i 50 za bartone koji su ok procesori ali precenjeni tj prodavci traže mlogo...i gledaj da ti ne uvale Semprone jer su loši(ako je već riknuo ovaj). a sta ti ja znam...
:: Da se ne mucis ako neces da ustedis idi kupi taj neki procesor za 30-50 evra vise nije posto koliko se secam AMD Athlon-i imaju samo jedno jezgro!!! A ako hoces da se mucis idi skini taj procesor pa ga ponovo stavi u maticnu, ako ne proradi idi i kupi novi nisje skup!! :: :: Pozdrav!! :: :: ::
Skidao sam kuler sa Athlon-a i nisam stavio pastu posle. Komp se ukljuci na par sekundi i odmah se iskljuci. Uzrok: Kad se procesor pregreje, automatski iskljucuje komp. Moras LEPO DA STAVIS PASTU! Bez toga nista. Veruj mi, resice ti problem. pozz Singer
Ma jok, ti si ! i ima ih dosta u poslednjih 2-3 dana. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Moze biti..vise ni ne znas sa kakvim ljudim se pises ovde.. I nije mi jasna logika iz posta je covek skida procesor a zeli da ocisti kuler i napajanje..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.