Ova moja ploca ima bios 0506 a postoji i noviji 0703. Citao sam na forumuma da sa biosom 0703 ova ploca ima bolje OC mogucnosti.
Koliko su pouzdani programi tipa asus bios update koji flesuju plocu iz windowsa ? Ako jesu kakav je postupak.
Ako nisu pouzdani kako da flesujem plocu preko flopy diskete posto imam flopy drive. Cuo sam da na disketi treba da se stavi jos nesto osim samog biosa ploce da bi flash uspeo.
Ali za sve ima prvi put.Program je asus update,na njemu je sve da prostije nemoze biti.
Najjednostavnije je da skines bios sa interneta ,udjes u asus update ,cekirash `update bios from file` ,nadjesh taj novi bios file i potvrdish i sve ostalo ide samo i provera novog biosa,brisanje starog i verifikacija novog.Sledi restart i to je to.Po pravilu bi trebao da prvo sacuvash stari bios,imash i za to opciju u AU,pa to i uradi,ali neverujem da cesh posle instalacije nove verzije moci da vratish stariju verziju biosa,osim ako ne instalirash beta verziju(sto ti ne preporucujem).
Sto se tice fleshovanja sa flopyja,moras prvo da proveris velicinu biosa.Posto verujem da je oko 2 MB zaboravi na tu opciju. Ovo je drugi nacin: Posto je bios velicine oko 2 mb njega morash da iskopiras na usb flesh.U biosu u da ti usb flesh bude prijavljen kao hard.Restartuj sistem i stisni Alt+F2 ,otvorice ti se Asus EZ Flash 2 utility,pronadji svoj bios fajl na flesu koji je priijavljen na listi kao hard,stikliraj bios file(enter),i ostalo ce ti samo odraditi. Gledaj ta imash neki UPS zakacen jer ako ti u toku flesha nestane struje BAY BAY ploca. AJ sad pa se igraj ,javi nam se sa najnovijom verzijom biosa na ploci sta si napravio!
Lepo si mu objasnio i najsigurniji flash je iz biosa...Ja ga nikad ne radim iz wina jer nekad sam operativni sistem moze da zabaguje i onda zdravo djaci...Opcija sa EZ Flash je nesto sto je jako prosto a jako efikasno...Toga se treba i pridrzavati i sve ostale mogucnosti zaobici...Ja sam recimo flashovao sa svim mogucim nacinima koji postoje ali sve je to smesno u odnosu na EZ Flash gde se radnja odvija citavih 30 sec i kraj price...E sad sto se tice UPS-a verujem da ga mnogi nemaju tako da ta prica ne pije vodu i ako je ova sprvica jako bitna i potrebna i svasta moze da se desi u toku flashovanja ako si baksuz!Ovako si miran ma sta da se desi...Inace i ako nestane struje moze da se odradi recovery i ponovo flashne bios ali ne vise na ovakav nacin vec sa AFUDOS i preko flopy diska!!!
:: :: ...nemoj to da radis sam.Posle djavo kriv :: :: Ali za sve ima prvi put.Program je asus update,na njemu je sve da prostije nemoze biti :: :: Najjednostavnije je da skines bios sa interneta ,udjes u asus update ,cekirash `update bios from file` ,nadjesh taj novi bios file i potvrdish i sve ostalo ide samo i provera novog biosa,brisanje starog i verifikacija novog.Sledi restart i to je to.Po pravilu bi trebao da prvo sacuvash stari bios,imash i za to opciju u AU,pa to i uradi,ali neverujem da cesh posle instalacije nove verzije moci da vratish stariju verziju biosa,osim ako ne instalirash beta verziju(sto ti ne preporucujem) :: :: Sto se tice fleshovanja sa flopyja,moras prvo da proveris velicinu biosa.Posto verujem da je oko 2 MB zaboravi na tu opciju :: Ovo je drugi nacin :: Posto je bios velicine oko 2 mb njega morash da iskopiras na usb flesh.U biosu u da ti usb flesh bude prijavljen kao hard.Restartuj sistem i stisni Alt+F2 ,otvorice ti se Asus EZ Flash 2 utility,pronadji svoj bios fajl na flesu koji je priijavljen na listi kao hard,stikliraj bios file(enter),i ostalo ce ti samo odraditi :: Gledaj ta imash neki UPS zakacen jer ako ti u toku flesha nestane struje BAY BAY ploca :: AJ sad pa se igraj ,javi nam se sa najnovijom verzijom biosa na ploci sta si napravio :: :: POZZ!!!
Ma nisam hteo da mu se nesto desi pa posle ja kriv.Znam za AFUDOS samo kako spakovati bios fajl na flopy kad je oko 2 MB?Opet mora usb flesh.
:: Lepo si mu objasnio i najsigurniji flash je iz biosa...Ja ga nikad ne radim iz wina jer nekad sam operativni sistem moze da zabaguje i onda zdravo djaci...Opcija sa EZ Flash je nesto sto je jako prosto a jako efikasno...Toga se treba i pridrzavati i sve ostale mogucnosti zaobici...Ja sam recimo flashovao sa svim mogucim nacinima koji postoje ali sve je to smesno u odnosu na EZ Flash gde se radnja odvija citavih 30 sec i kraj price...E sad sto se tice UPS-a verujem da ga mnogi nemaju tako da ta prica ne pije vodu i ako je ova sprvica jako bitna i potrebna i svasta moze da se desi u toku flashovanja ako si baksuz!Ovako si miran ma sta da se desi...Inace i ako nestane struje moze da se odradi recovery i ponovo flashne bios ali ne vise na ovakav nacin vec sa AFUDOS i preko flopy diska!! :: :: May the Force Be With You! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: ...nemoj to da radis sam.Posle djavo kriv :: :: :: :: Ali za sve ima prvi put.Program je asus update,na njemu je sve da prostije nemoze biti :: :: :: :: Najjednostavnije je da skines bios sa interneta ,udjes u asus update ,cekirash `update bios from file` ,nadjesh taj novi bios file i potvrdish i sve ostalo ide samo i provera novog biosa,brisanje starog i verifikacija novog.Sledi restart i to je to.Po pravilu bi trebao da prvo sacuvash stari bios,imash i za to opciju u AU,pa to i uradi,ali neverujem da cesh posle instalacije nove verzije moci da vratish stariju verziju biosa,osim ako ne instalirash beta verziju(sto ti ne preporucujem) :: :: :: :: Sto se tice fleshovanja sa flopyja,moras prvo da proveris velicinu biosa.Posto verujem da je oko 2 MB zaboravi na tu opciju :: :: Ovo je drugi nacin :: :: Posto je bios velicine oko 2 mb njega morash da iskopiras na usb flesh.U biosu u da ti usb flesh bude prijavljen kao hard.Restartuj sistem i stisni Alt+F2 ,otvorice ti se Asus EZ Flash 2 utility,pronadji svoj bios fajl na flesu koji je priijavljen na listi kao hard,stikliraj bios file(enter),i ostalo ce ti samo odraditi :: :: Gledaj ta imash neki UPS zakacen jer ako ti u toku flesha nestane struje BAY BAY ploca :: :: AJ sad pa se igraj ,javi nam se sa najnovijom verzijom biosa na ploci sta si napravio :: :: :: :: POZZ!!!
Jos malo sam razmisljao sta da cinim. Izgleda da koja god metoda se upotrebi nosi veliki rizik da nesto krene po zlu.
Postoji jedna Americka poslovica koja kaze : `If ain`t broken don`t fix it` (Ako nije pokvareno ne popravljaj ga). Sada sve radi ok i stabilno i zasto da to upropastim ako nesto krene po zlu. Ako se pitate zasto sam odabrao tako skupu plocu a verovarno nista necu overklokovati odgovor je u 8 faznih naponskih jedinica koje ova ploca ima i sto moze da obezbedi stabilnost racunara kao kod mene.
Meni u sustini nije bilo moranje da OC procesor na ovoj ploci i ako je to Intel e8400, koga hladi budzevina CM Hyper 212, moze da dosegne 4 ghz.
U prevodu sorry sto ste uposlili vase sive celije da meni objasnite sta da raim .
:: Ma nisam hteo da mu se nesto desi pa posle ja kriv.Znam za AFUDOS samo kako spakovati bios fajl na flopy kad je oko 2 MB?Opet mora usb flesh :: :: :: :: Lepo si mu objasnio i najsigurniji flash je iz biosa...Ja ga nikad ne radim iz wina jer nekad sam operativni sistem moze da zabaguje i onda zdravo djaci...Opcija sa EZ Flash je nesto sto je jako prosto a jako efikasno...Toga se treba i pridrzavati i sve ostale mogucnosti zaobici...Ja sam recimo flashovao sa svim mogucim nacinima koji postoje ali sve je to smesno u odnosu na EZ Flash gde se radnja odvija citavih 30 sec i kraj price...E sad sto se tice UPS-a verujem da ga mnogi nemaju tako da ta prica ne pije vodu i ako je ova sprvica jako bitna i potrebna i svasta moze da se desi u toku flashovanja ako si baksuz!Ovako si miran ma sta da se desi...Inace i ako nestane struje moze da se odradi recovery i ponovo flashne bios ali ne vise na ovakav nacin vec sa AFUDOS i preko flopy diska!! :: :: :: :: May the Force Be With You! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: :: :: :: ...nemoj to da radis sam.Posle djavo kriv :: :: :: :: :: :: Ali za sve ima prvi put.Program je asus update,na njemu je sve da prostije nemoze biti :: :: :: :: :: :: Najjednostavnije je da skines bios sa interneta ,udjes u asus update ,cekirash `update bios from file` ,nadjesh taj novi bios file i potvrdish i sve ostalo ide samo i provera novog biosa,brisanje starog i verifikacija novog.Sledi restart i to je to.Po pravilu bi trebao da prvo sacuvash stari bios,imash i za to opciju u AU,pa to i uradi,ali neverujem da cesh posle instalacije nove verzije moci da vratish stariju verziju biosa,osim ako ne instalirash beta verziju(sto ti ne preporucujem) :: :: :: :: :: :: Sto se tice fleshovanja sa flopyja,moras prvo da proveris velicinu biosa.Posto verujem da je oko 2 MB zaboravi na tu opciju :: :: :: Ovo je drugi nacin :: :: :: Posto je bios velicine oko 2 mb njega morash da iskopiras na usb flesh.U biosu u da ti usb flesh bude prijavljen kao hard.Restartuj sistem i stisni Alt+F2 ,otvorice ti se Asus EZ Flash 2 utility,pronadji svoj bios fajl na flesu koji je priijavljen na listi kao hard,stikliraj bios file(enter),i ostalo ce ti samo odraditi :: :: :: Gledaj ta imash neki UPS zakacen jer ako ti u toku flesha nestane struje BAY BAY ploca :: :: :: AJ sad pa se igraj ,javi nam se sa najnovijom verzijom biosa na ploci sta si napravio :: :: :: :: :: :: POZZ!!!
Druze preko EZ Flasha nemas sta da brines...Prepakujes Bios na USB Flash ubodes u usb port restartujes sistem ALT+F2 ili udjes u bios pa pokrenes opciju EZ Flash...Izaberes bios sa ponudjene particije sa USB Stick-a i pokrenes proces falshovanja...Sve se to zavrsi ya 30 sec i nije nista strasno nego je prosta stvar koja se svakodnevno koristi...Samo oni koji nisu upoynati imaju strah jer nikad nisu radili takav proces a ja ti kazem da to nije nista strasno vec uobicajeno!!!Pozdrav!
:: Jos malo sam razmisljao sta da cinim. Izgleda da koja god metoda se upotrebi nosi veliki rizik da nesto krene po zlu. :: :: Postoji jedna Americka poslovica koja kaze : `If ain`t broken don`t fix it` (Ako nije pokvareno ne popravljaj ga). Sada sve radi ok i stabilno i zasto da to upropastim ako nesto krene po zlu :: Ako se pitate zasto sam odabrao tako skupu plocu a verovarno nista necu overklokovati odgovor je u 8 faznih naponskih jedinica koje ova ploca ima i sto moze da obezbedi stabilnost racunara kao kod mene. :: :: Meni u sustini nije bilo moranje da OC procesor na ovoj ploci i ako je to Intel e8400, koga hladi budzevina CM Hyper 212, moze da dosegne 4 ghz. :: :: U prevodu sorry sto ste uposlili vase sive celije da meni objasnite sta da raim :: :: :: ::
...ja i skyfire navijamo za tebe,odradi posao iz ez flesha,uradi sve kako smo ti rekli,udjesh u ez flesh(alt+F2),nadjesh bios file na flash disku,i ostaje ti samo da potvrdish taj fajl.Ako dodjesh do toga dela ostaje ti samo jedno ENTER da otkucash.Nemozesh nista da sjeb...!Ako ti nije odgovarajuci bios file za plocu nece ga ni flesovati. Nemash sta da pogresish,mi smo te mozda malo uplasili nasim objasnjenima,ali to je u sustini jedna prosta stvar. Samo napred i nemoj da se brines ,4 GHz nije mala stvar,jel` tako skyfire? POZZ!!!
Evo necu da vas razocaram, uradicu to ali sacekacu jos malo ako se pojavi jos neka verzija biosa za moju plocu. Razlika u izbacivanju verzije 0506 koju imam i 0703 je samo 13 dana sto je bas malo vremena. Ako se ne pojavi stavicu verziju 0703.
Cisto da znam znaci na flesku ili flopy samo stavim bios fajl i nista vise.
Pre nekoliko godina sam isto pokusao preko flopy diskete na asus ploci sa intel 865pe chipsetom i nije uspelo a i stari bios je bio izbrisan. U servisu su na disketu stavili jos neke sitnice i povratili plocu.
formatiras disk u ms-dos i stavis na njega jos afudos.exe sa dvd ili cd ploce i boot sa flopy.Ali ovo sad je igranje u odnosu na to.
:: Evo necu da vas razocaram, uradicu to ali sacekacu jos malo ako se pojavi jos neka verzija biosa za moju plocu. Razlika u izbacivanju verzije 0506 koju imam i 0703 je samo 13 dana sto je bas malo vremena. Ako se ne pojavi stavicu verziju 0703 :: :: Cisto da znam znaci na flesku ili flopy samo stavim bios fajl i nista vise :: :: Pre nekoliko godina sam isto pokusao preko flopy diskete na asus ploci sa intel 865pe chipsetom i nije uspelo a i stari bios je bio izbrisan. U servisu su na disketu stavili jos neke sitnice i povratili plocu :: :: ::
:: Evo necu da vas razocaram, uradicu to ali sacekacu jos malo ako se pojavi jos neka verzija biosa za moju plocu. Razlika u izbacivanju verzije 0506 koju imam i 0703 je samo 13 dana sto je bas malo vremena. Ako se ne pojavi stavicu verziju 0703 :: :: Cisto da znam znaci na flesku ili flopy samo stavim bios fajl i nista vise :: :: Pre nekoliko godina sam isto pokusao preko flopy diskete na asus ploci sa intel 865pe chipsetom i nije uspelo a i stari bios je bio izbrisan. U servisu su na disketu stavili jos neke sitnice i povratili plocu :: :: ::
Nisi morao da se trudis da stavis bios 0703 na rapidshare.Znam da ga nadjem. Napisao sam da cu da sacekam da li ce asus da izbaci jos noviji bios od ovog 0703. Ako to ne uradi u skorije vreme to ce znaciti da se bios 0703 dobro pokazao i tek onda cu da ga stavim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.