Pozdrav svima, uzeo sam prijatelju da prepakujem komp u novo kuciste, i sve sam spojio kako je bilo i na starom ali komp nece da proradi. Problem je u tome sto nema knjigu za plocu pa ako neko zna gde na netu mogu da nadjem knjigu za Matsonic ms8328 e.
Ako je neka informacija pri paljenju kompa ocita memoriju, u sledecoj liniji ispise one klasike press del to enter setup itd i dalje ni makac. Ni u bios ne mogu da udjem, da makar to mogu pa da lepo formatiram disk i instaliram win ko covek, ma nista.
Si zezno neki od kablova FDD, HDD, ili naopako ili nije ušao u uređaj/ploču kako treba. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ma nisam, sve kablove sam ubo kako treba, 1000 kompova sam do sada sastavio, ali kad naleti ovako neka krntija, pa jos nemas literaturu uz sebe dodje mi sve da polupam. A i ja budala da ucinim ortaku pa onda 3 dana ne izvadim glavu iz kucista dok ga namolim da proradi
Ima problem sa prepoznavanjem hard diska ili flopija.
1. izbaci napolje floppy i odstrani njegov kabal 2. zameni kabal (uzmi iz drugog kompa ili nov) za HD i dobro ga utakni u plocu i hard 3. zameni granu iz napajanja koja ide do harda i dobro je utakni 4. proveri da li si dobro stavio dzampere na samom hardu (master/slave) 5. izvadi bateriju sa ploce i vrati je nazad nakon najmanje 1 minut 6. upali komp 7. u slucaju da nece, prebodi kabal u drugi ulaz na ploci
Ako ovo ne pomogne, uzmi drugi hard i prikaci ga na plocu, pa javi sta si uradio.
Usput, proveri da li si utakao u plocu i graficku sve sto treba (iz napajanja).
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.