Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
u-p-d-a-t-e biosa TF 560 a2+ iz windows-a
STRANA 1 OD 1
hare u-p-d-a-t-e biosa TF 560 a2+ iz windows-a 23.07.2008. 01:27 T11073

status: user
broj poruka: 87
Sve je radilo besprekorno ali vrag mi neda mira pa sam fleshovao BIOS iz windows-a i nakon toga nece da digne Windows XP.
Znaci mogu uci u bios i menjati podesavanja ali nedize sistem.
Dali su u pitanju neka podesavanja ili mora da se to radi iz dosa?
Kako da vratim stari bios bez floppy disc-a?

Unapred hvala!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doncocos Re: 23.07.2008. 01:59 #63633

broj poruka: 417
Svaki update biosa znaci i novo podesavanje biosa.

Vlaovicm Re: >..> 23.07.2008. 03:13 #63636

broj poruka: 359
Ja sam bio napravio istu gresku kada sam flesovao bios iz windowsa na toj ploci.

Kako resiti problem:

Iskopiraj bios fajl na disketu, udji u bios i preko onog njegovog flash utility-ja integrisanog u sam bios odaberi sa leve strane bios fajl koji si iskopirao na disketu i OBAVEZNO ukljuci opciju update DMI data, jer kljuc uspeha flasovanja biosa na Biostar plocama je upravo ta opcija.

P.S.

U slucaju da imas Phenom flashuj samo onaj bios na kome se navodi da je za taj tip procesora.

NastyB Re: Re: >..> 23.07.2008. 13:54 #63660

broj poruka: 729
:: Ja sam bio napravio istu gresku kada sam flesovao bios iz windowsa na toj ploci
::
:: Kako resiti problem
:: Iskopiraj bios fajl na disketu, udji u bios i preko onog njegovog flash utility-ja integrisanog u sam bios odaberi sa leve strane bios fajl koji si iskopirao na disketu i OBAVEZNO ukljuci opciju update DMI data, jer kljuc uspeha flasovanja biosa na Biostar plocama je upravo ta opcija
:: P.S
:: U slucaju da imas Phenom flashuj samo onaj bios na kome se navodi da je za taj tip procesora

Trebao si da ga upozoriš da to uradi na drugom računaru, jer nema floppy. A onda mora poseban način snimanja boot-a na CD da zameni startup disketu. A s obzirom da flešuje BIOS iz Windows-a očigledno nije upoznat sa komandama iz DOS-a i radom na njemu.
Sinko, uzmi to lepo instaliraj Windows ponovo ili mu pokreni REPAIR sa XP CD-a prilikom startovanja...
hare re 23.07.2008. 15:06 #63671

kupio sam FDD i pokusacu kod ortaka da snimim neke starije verzije biosa pa da ponovo fleshujem bios.

Inace pokusao sam da pregazim windows ali nece dalje od `inspecting your hardware`.Cak sam pokusao i sa Vistom.

Vlaovicm Re: Re: Re: >..> 23.07.2008. 16:29 #63681

:: :: Ja sam bio napravio istu gresku kada sam flesovao bios iz windowsa na toj ploci
:: ::
:: :: Kako resiti problem
:: :: Iskopiraj bios fajl na disketu, udji u bios i preko onog njegovog flash utility-ja integrisanog u sam bios odaberi sa leve strane bios fajl koji si iskopirao na disketu i OBAVEZNO ukljuci opciju update DMI data, jer kljuc uspeha flasovanja biosa na Biostar plocama je upravo ta opcija
:: :: P.S
:: :: U slucaju da imas Phenom flashuj samo onaj bios na kome se navodi da je za taj tip procesora
:: Trebao si da ga upozoriš da to uradi na drugom računaru, jer nema floppy. A onda mora poseban način snimanja boot-a na CD da zameni startup disketu. A s obzirom da flešuje BIOS iz Windows-a očigledno nije upoznat sa komandama iz DOS-a i radom na njemu
:: Sinko, uzmi to lepo instaliraj Windows ponovo ili mu pokreni REPAIR sa XP CD-a prilikom startovanja..

U tome i jeste problem, kada se pogresno uflesuje bios ne moze vise ni novi windows da se instalira. I nisi mu potrebne nikakve komande za DOS jer ceo postupak flesovanja se radi iz samog biosa maticne(tako nesto ima uvek BIOSTAR na svojim plocama), znaci ima ceo meni pred sobom.
NastyB Re: Re: Re: Re: >..> 23.07.2008. 20:00 #63699

broj poruka: 729
:: U tome i jeste problem, kada se pogresno uflesuje bios ne moze vise ni novi windows da se instalira. I nisi mu potrebne nikakve komande za DOS jer ceo postupak flesovanja se radi iz samog biosa maticne(tako nesto ima uvek BIOSTAR na svojim plocama), znaci ima ceo meni pred sobom

Da. Zamisli da si u njegovoj situaciji, nemaš flopi disk, sistem ti se ne podiže, a stari/novi bios se nalazi na HD-u. I ako uspeš da ga preko bios-a ili njegovog menija prebaciš na Cd/flopi/USb svaka čast.
Uostalom, možda pomogne reset BIOS-a (uvek ima džamper za to) ili mu posle flešovanja ne vidi hard koji radi u nekom SATA/SCASI režimu, pa ploča ne može da ga vidi i zato ne može ništa da uradi, ne podiže se sistem...štošta još može da bude...
Hare, da li ti ploča `vidi` HD???
Vlaovicm Re: Re: Re: Re: Re: >..> 23.07.2008. 20:36 #63709

:: :: U tome i jeste problem, kada se pogresno uflesuje bios ne moze vise ni novi windows da se instalira. I nisi mu potrebne nikakve komande za DOS jer ceo postupak flesovanja se radi iz samog biosa maticne(tako nesto ima uvek BIOSTAR na svojim plocama), znaci ima ceo meni pred sobom
:: Da. Zamisli da si u njegovoj situaciji, nemaš flopi disk, sistem ti se ne podiže, a stari/novi bios se nalazi na HD-u. I ako uspeš da ga preko bios-a ili njegovog menija prebaciš na Cd/flopi/USb svaka čast.
:: Uostalom, možda pomogne reset BIOS-a (uvek ima džamper za to) ili mu posle flešovanja ne vidi hard koji radi u nekom SATA/SCASI režimu, pa ploča ne može da ga vidi i zato ne može ništa da uradi, ne podiže se sistem...štošta još može da bude..
:: Hare, da li ti ploča `vidi` HD??

Ako nisi citao kupio je flop i skinuce kod drugara neke starije verzije biosa.. Reset biosa ne pomaze jer kao sto sam naveo imao sam isti problem na istoj ploci kao on i jedino resenje je ono sto sam gore naveo. Znaci uopste nije u tome problem da ploca ne vidi hard, vidi ona sve normalno nego kada hoces da instaliras novi Windows, cim se pojavi ono Press any key to boot from CD... pritisnes bilo koje dugme i tu onda blokira i to je kraj, nema dalje.

@hare

Skini bios verziju: N56BAA09 BS, ako imas Athlon64 X2.
hare re 25.07.2008. 18:57 #63963

hvala momci na sugestijama!!

Sve je sredjeno sa flashovanjem iz dos-a.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs