status: user broj poruka: 6645 | Verovatno ćeš dobiti odgovore od "zakletih" intelovaca ili amd-ovaca koji ti baš neće pomoći. Ja trenutno (taj trenutak traje već par godina) forsiram AMD, tako da ti to bude na umu, ali, razmisli sam: U proteklom periodu, Intel se mogao meriti performansama tek u slučaju ako se njegov procesor klokuje oko 1GHz više od AMD-a pri čemu mu je AMD pomogao izmislivši nazivanje svojih procesora po performansama a ne po frekvenciji kao do tada. Jeste da je tako skočila prodaja, ali, nesvesno je pomogao Intelu da sakrije otužnu činjenicu: dva porediva procesora, Athlon na 2 GHz i Pentium 4 na 2 GHz kada bi ih neko poredio, daju toliko očajnu sliku Intela da i najzagriženiji moraju da pognu glavu. E, tada je Intel bio u proseku bar 30% skuplji od AMD-a ako ne i više, iako je u stvarnosti imao slabije procesore... a sada, sada čak ni sam Intel nema muda da ceni svoj procesor koliko bi hteo nego svestan činjenice o njegovoj stvarnoj vrednosti, i daje cene niže od AMD-a... do kada će tako biti, ko zna, ali, činjenica je da ta ogromna firma nosom para nebo i udara glavom po ćorsokacima već nekoliko godina. Prvo su hteli da nas opljačkaju RAMBUS memorijom, non-stop menjaju socket i čipsetove za svaku novu seriju procesora i tako pljačkaju svoje verne kupce...(doduše, uspeli su delomično da pokvare i AMD u tom pravcu), ... da ne kažem da na ovim prostorima važi pravilo Intel inside, moron outside... S druge strane, taj Intel će da ti radi sve što je trenutno aktuelno i biće narednu godinu i po - dve, tako da ipak nećeš biti "moron outside", ali, uzmi najbolje za svoje pare....
|