Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Preporuka ploce sa P35 cipsetom
STRANA 1 OD 1
philli Preporuka ploce sa P35 cipsetom 16.07.2008. 14:23 T10965

status: user
broj poruka: 65
U naredna dva meseca planiram da sklopim konfiguraciju na intel platformi, pa me zanima koju plocu sa P35 cipsetom bi mi preporucili. Overclock me preterano ne zanima, jer planiram da uzmem Core2Duo 8400 koga cu drzati na default vrednostima. Znaci na prvom mestu stabilna ploca, mora da ima Lan, firewire, 3 pci slota, raid moze a ne mora. Cena do 100 eur.
Voleo bih da cujem preporuke od ljudi koji poseduju neku od ploca sa P35 chipsetom.

Unapred zahvalan na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dz0ni ... 16.07.2008. 14:34 #62814

broj poruka: 880

a zasto ne bi uzeo iz p45 cipseta? Uzmi ASUS P5Q PRO ona ti je 100 evra, i miran si...
philli ... 16.07.2008. 14:56 #62820

broj poruka: 65
moze i P45 chipset, racunao sam da je P35 malo stariji i da su do sada proizvodjaci ploca ispravili eventualne nedostatke. P5Q PRO mi ne odgovara jer ima samo 2 PCI slota a ima CrossFireX koji mi nije potreban. Eventualno P5Q bez pro, ona ima sve sto mi je potrebno. Jel neko ima iskustava sa tom plocom?

ttate re 16.07.2008. 15:57 #62836

broj poruka: 366

Uzmi tu ploču i nećeš pogrešiti .Asus pravi ubedljivo najbolje i najstabilnije ploče, svi ostali proizvođači su iza.
obradmi Uzmi Asus nemoj da zalis ako je 10-20 % skuplja 16.07.2008. 21:59 #62866

broj poruka: 7720
Trenutno Asus pravi najjace ploce i za Intel i za AMD
Pilly Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha ASUS Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha 17.07.2008. 02:25 #62877

broj poruka: 11
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ala se izlupetaste svaka vam cast ! ! !

Gigabyte pravi mnogo kvalitetnije ploce od Asus-a i to je opste poznato, ali takodje dosta su skuplje, npr. Gigabyte P45 je oko 120-130 evra, a Asus 100, a kada je stabilnost rec Gigabyte je tu definitivno bolji, i pouzdaniji od Asusa-a SIGURNO ! !
Na duze staze ti se vise isplati Gigabyte i npr. C2D 8400 . . .
Pilly :) 17.07.2008. 02:28 #62878

broj poruka: 11
Eh da, imam iskustva sa P5Q plocom i mogu ti reci da sam veoma prijatno iznenadjen, ali Gigabyte je ipak bolji :)
I jos jedna stvar na Asus P5Q ploci marvell-ov cip ti kontrolise IDE granu, ali to nije bitno kada je grad pun S-ATA rezaca, a uskoro i Blue-Ray uredjaja :))
jaksicmi Iskustvo 17.07.2008. 03:21 #62880

broj poruka: 1
Bio sam nedavno u slicnoj situaciji, pa mozda ti moze pomoci moje iskustvo.
Vrsljao sam po sajtovima ASUS-a, Gigabyta, MSI-a, ABIT-a i jos nekih, pregledao izbor ploca sa P35 chipom, pronasao sta mi najvise odgovara, zatim pregledao imaju li to nasi u ponudi i tu je nastala muka. Vecina nasih (List, Pakom, Desk, Imtel,...) ili nisu imali tu plocu na lageru ili nisu ni znali za nju!?
Trazio sam plocu za upgrade racunara i posto sam imao dosta PATA drajvova trebale su mi dve IDE grane i trebala su mi najmanje tri PCI slota (Muzicka kartica, TV kartica i modem). Nadjem MB sa dva IDE slota, ali jedan ili dva PCI, nadjem plocu sa tri PCI slota ali samo jedan PATA konektor, a dva ili cak i tri PCIE_16x slota. Razmisljam o PATA controleru ali ga nema u PCIE varijanti vec samo u PCI i zauzme mi i onako minimalan broj PCI slotova. Konacno nadjem : GA-P35-S3G

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2729

kojom sam resio `sve` zahteve, 5 PCI slotova i naravno dodatak kontroler. MB me je kostala oko 5600,00 dinara i PATA kontroler za PCI slot oko 2400,00 dinara. Ja imam u skoli gde radim veci broj racunara sa GA i ASUS plocama i zaista smatram da su oba proizvodjaca `podjednako najbolji`. Naravno sasvim dobri su i ABIT i MSI pa nemoj to da te brine.

Ukoliko uzimas nov racunar i nemas PATA komponenti onda je mnogo lakse izabrati. Ja sam imao dva Plextor-a DVDRW koji su prilicno skupi i dva WDC-HDD-a od po 320 GB koji su prilicno dobri i bilo bi glupo da ih budzasto prodajem da bih presao na SATA varijantu.

Sto se tice CPU-a ja sam se lomio izmedju E8400 i Q6600 posto je mala razlika u ceni, opredelio sam se za C2Q, kod burazera je E8400 i ukoliko imas 64-bitni OS ipak je 4 bolje od 2 bez obzira na 600 MHz. Presudnu ulogu igra L1 i L2 cache.
operator Nema pravila, ali za Gigabyte izgleda da ima. 17.07.2008. 05:22 #62881

broj poruka: 4262
ASUS ubedljivo najmanje reklamacija.
Gigabyte ubedljivo najvise reklamacija, cak i od bagovitog Biostara( ovaj mesec 74 ploce od Gigabyte, naspram 32 od Biostara).
ASUS P5Q Pro jako, jako dobra ploca, mnogo bolja od ASUS P5Q.
Razlog: PCB kvalitetniji, komponente manje osetljive na padove napona u ovoj nasoj napacenoj zemlji. Graficka se neklima.
O samo nebo zna zasto se preporucuju Gigabyte ploce iz donjeg segmenta i srednjeg( gornji segment trzista i vise nego zadovoljava od Gigabyte-a, ali srednji lovis u mutnom tj. jako musicave ploce, a imaju obicaj da pocnu da prave problema nakon 3 do 6 meseci. Ne prodajem ih vise, stradala mi reputacija radi Gigabyte i LiteOn optika. Vise ne primam na servis Gigabyte, jer popravis jednu stvar za par dana crkne druga, al` je bitno da reklamiraju da imaju solid kondenzatore( posle tvrde ljudi da hoces da ih prevaris, a to mi u poslu sigurno netreba). Ha( u zadnjih godinu u NS i BG vraceno mi je 629 ploca od 2011 prodatih ili zamenjenih).
Abit ne kupovati, jer doticna kompanija se povlaci sa trzista.
Ni MSI nije los, ali samo ako neces klokovati RAM na plocama. Sto se tice ostalog OK. J&W je novi proizvodjac i nudi i vise nego Gigabyte, a nema toliko problema, eventualno sa zvucnom, ali to znas u startu.
Biostar samo za AMD u tom cenovnom rangu(66-102 eura), ni slucajno ispod, ali posto tebi treba za Intel samo i jedino ASUS. Da neboli glava. Jedino ti je problem sto ima samo 2 PCI slota. Ali da se neopterecujes u sledecoj generaciji se izbacuju PCI slotovi, ako vec gledas na duze staze od godinu dana.
U svakom slucaju sa srecom u izboru i da neboli glava.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs