Racunar se ponasa normalno prvih 5 minuta rada , nakon toga cooler ubrzava i posle 15-20 minuta nepodnosljivo zuji,kuciste se greje preterano.Ugradio sam jos jedan ventilator sa strane kucista,ali opet isto,inace kompjuter radi sve vrene normalno i po nekoliko sati,ali se pregreva,cistio sam cooler ali nije do toga.Konfiguracija je intel dual core 3,2 ghz 2 giga rama,asus p5p maticna ploca i g-force 7600 gt grafika.Ima li neko resenje za ovaj problem? Nesa
Prvo da li ti graficka ima pasivan kuler ? To ne bi nikako zeleo. Bolje da ima aktivan. Zatim proveri napajanje? Koje je napajanje, budi malo odredjeniji. Lako je moguce da se PSU pregreva pa toplota ide po celom kucistu... Jos ako imas KUNG - FU napajanje, obrao si bostan. Vidi to sto sam ti rekao pa javi za dalje.
komp ti se pregreva jer su dosli vreli dani, u sobi ti je 35+ stepeni, kuciste ti ima losu ventilaciju i koristis intelov stock kuler na nekom od cuvenih pentium dual core procesora koji se ubivaju od struje i zagrevanja...dakle...treba da provetris kuciste, ako nista drugo onda bar da mu skines stranicu...ako oces da ohladis procesor, sa tim stock kulerom ces to tesko odraditi...mada, mislim da procesoru ne smeta preterano tolka temperatur, pravljeni su oni da izdrze 90+ stepeni, tako da dok ne prebaci to sigurica je...ali ako ipak oces da ga oladis malo bolje i da smanjis buku, moraces da uzmes neki malo bolji kuler, npr. Hyper TX2...kosta oko 1400dinara...
Uz Cooler Master Hyper TX, koji ti je predlozio Saske, obavezno stavi jedan ventilator napred i jedan nazad u kucistu. Taj koji si stavio sa strane nista ti ne vredi. Kuciste mora da ima protok vazduha, ako hoces da ti se pristojno hladi. I stavi neku dobru pastu na procesor, odnosno kuler.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Par predloga: 1. Skini kuler, dobro ocisti (pogotovu rebra), ocisti procesor od stare termalne paste, nanesi novu pastu i montiraj kuler. 2. Promeni napajanje nekim koje ima na donjoj strani 12-icu ventilator. 3. Preslozi kablove u kucistu tako da omogucis dobar protok vazduha 4. Postavi kuciste tako da ima dobar protok vazduha oko njega (bar 5 cm sa strane i 10 cm od pozadi 4. Razmisli o promeni kulera boljim
Od svih saveta koje mogu da ti se daju kolege su ti vec dale, ipak,promeni cooler na procesoru, ako graficka ima samo hladnjak a ne i ventilator moras da iznadjes resenje da hladis i graficku, takodje kuciste moras da otvoris i da prema njemu okrenes sobni ventilator. Razmislajj o zameni kuciste sa nekim kucistem cije su stranice perforirane(imaju rupice za hladjenje ili otvor za dodatni ventilator).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.