Kako da znam dal sam ubacio novi Bios ? Ja sam skino zadnju verziju F12 (kako vidim ova maticna podrzava nove CPU Phenom) i uso sam u taj folder sto sam skinou i pritisno enter na Autodesk (mislim da se tako zove) izade mi nako neki prozor i ja sam samo pritisno enter i on mi je izasao odatle.
Dal je to to i dal sa ovom ver. ploca podrzava sve ostale verzije ?
modela ploče moraš obavezno da proveriš i reviziju ploče. Imaš modele koji imaju i po 5-6 različitih revizija (1.0 ili 1.2 ili 2.2). Pored TAČNE verzije biosa treba ti i flash utility program pomoću kojeg ćeš da flešuješ bios. To se uglavnom radi iz dos-a. Pošto postoji i verovatnoća da lešuješ bios ne savetujem ti to da radiš pogotovo ako nemaš fenom cpu, a čak i ako ga kupiš ploča će raditi i sa starom verzijom biosa jedino će ti umesto imena procesora fenom taj i taj model stajati unknown cpu type ili nešto slično.
Ako ti sve šljaka, nemaš nikakvog razloga da to radiš. I ne bih ti savetovao da to radiš iz Windows-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ja sam vec 3 puta to radio iz Viste bez ikakvih problema... Sve sto ti treba je Gigabyte-ov softver za update Biosa koji se zove @Bios, i posebno da skines bios sa sajta. Ili mozes cak iz @BIOS-a da skines najnoviji bios...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.