Pre neki dan poceo komp da mi se restartuje. Pocrveni slika izgubi se monitor i reset!! Mislio sam da je graficka uzme sa drugog kompa pormenim graficku i ista situacija. Povadim sve komponente zamenim napajanje satvim drugo chiftec cft500 wati. Isti slucaj. Na neke jedvite jade upalim komp na nekih 2-3 minuta da radi ali ni jedna igrica ni jedan program ne radi, za sve prijavljuje dont send ili erorr ili jednostavno nece da otvori, mozes da cekas koliko hoces. Pokusam da dignem sistem ali komp zakiva na 65% kopiranja fajlova. Promenim cd isto, kablove memoriju sve sto je moglo da se promeni zamenio sam sem procesora i ploce cak sam donosio i novi HDD i isti slucaj 65%. temeprature CPU 45-55 Ploce 35-45 graficke 45-60. Konfiguracija je sledeca AMD 3800 X2 GA-M51GM-S2G 2x1gb kingston 533 160 HDD Gigabyte 8800Gt 512 Chitec CFT500 wati..
Od 2001 god. kako se bavim računarima, to se i meni nekoliko puta dešavalo.Uvek Izvadim grafičku, operem kontakte sa alkoholom,ubrišem magičnom krpom,pregledam kontakte i vratim u PS slot.Zasad je to uvek pomoglo.Golega je imo isti takav problem ali čišćenje kontakata nije pomoglo ali smo okrenuli kabel od grafičke do monitora ito je pomoglo.
Baci GA u smece a kupi Asus ili Abit i uzivaj u vecnoj stabilnosti i brzini. Sada ce me DSS `napiciti` ali mi je prosto slatko i vrlo argumentovano reci: za sve je kriv GA :))
Cim vidim da neko ima problem, pogledam konfu i vidim Gigabyte ploce, ne citajuci dalje text samo lupim GA, nemoj trositi zivce probaj procesor u drugoj AM2 ploci ako sve radi znas sta je. Koji je deo otisao, pa to je misterija samo za GA
Slazem se sa machine.proveri sve to na nekoj drugoj ploci,moguce je da je do nje.Necu da pljujem po GA :) mozda nije do nje ali asus je mnogo stabilniji i bolji od njih.
pretpostavljam da si ubio OS i stavio svez WinXP SP3 i nove drivere? Pozeljno je iskljuciti Automatic Restart i Error Reporting Service kako bi debuggovao eventualne greske nastlae usled kolizije ili invalidnosti upravljackih drivera
ja na pr imam famoznu plocu GA gde nema sanse da se instalira Audio Bus, kako kuci tako i na poslu ... naravno kuci sam ubo Creative... ali na poslu me opako smara ... na ds3l kuci imam osecaj da ce onaj hladnjak na chipsetu da se istopi ima vise stepeni od proca... nista klokovano :S Znaci proveri chipset... Abit rules, posle Asus... Des ti masinac...? ___________________________________
Tako vam je to kad koristite jeftine Gigabyte ploce. Kako ja nemam problema sa Gigabytom P35-DS4? Za najbitniju komponentu, maticnu, svi se shtekare...
sta...nisi uspeo da instaliras audio...postovao sam u jednoj temi kako se to radi na ga plocama i vise puta sam kacio ovde tu temu...evo opet...pa probaj... http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=8990&forid=9&katid=2 i to je rezultat 6 sati drvljenja sa instalacijama....tuga...
Uglavon formatiram HDd i kad kopira fajlove stigne do 65% i prijavi da nemoze da nadje taj fajl ili da pokusam ponovo ili F3. Ma mene vise to nervira sto uvek na isto mesto stane 65%. Jebiga sta da radim to je komp za igraonicu tad kad sam kupovao nisam mogao da biram bas mnogo jer su cene tada maticnih bile drasticne ova je bila 75 evra a druge nek malo bolje 120-140 evra a na 10 komada to je mnogo!!! A evo 2 godine kako rade bez problema!!!
Ako je neko imao isti problem neka se javi bio bi stavrano zahvalan!!!
Da li si resetovao CMOS ? Da li si probao drugi instalacioni CD za W XP ? Kako ti spolja izgleda ploca ? Jel` nesto promenilo izgled/boju ? Da li se nesto greje preterano ?
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Probao sam 3 CD Windowsa Xp Home Sp2 sve originali!!!! Znas kako prvo sam pomilsio da se nesto greje ali iz windowsas sam pokrenuo to jednom sto sam uspeo da ga prokenem sa USB HWMonitor i Everest sve temperature su bilie u okviru normalne ali kad sam opipao ovaj kuler u sredini na ploci bio je prilicno vreo dok iz windwsa je pokazivalo 38C za plocu. http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2281
Ostalo je jos da probam plocu i procesor ali sad trenutno nemam vremena.Probacu danas!!!
Ako ti je ploca u garanciji, odnesi je do prodavca i naspominji mu se prvog reda na sa`rani. Ako nije, probaj da skines kulere sa procesora i cipseta, ocistih ih, naneses termalnu pastu i vratis ih. Ako ni ovo ne pomogne, menjaj plocu
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.