Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte ga-ma78gm-s2h fabricka greska
STRANA 1 OD 1
Panta019 Gigabyte ga-ma78gm-s2h fabricka greska 01.07.2008. 15:49 T10738

status: user
broj poruka: 1583
Imam ovu plocu rev 1.0. Postoji i rev 1.1. Razlika je u heatsinku za hladjenje northbridge. I verzija 1.1 pati od velikog zagrevanja nortbridge chipseta. Kod mene ide od 84 do 87 stepeni. Mozda Cooler Master hyper 212 malo pomaze ali ne dovoljno. Kod jednog lika ide do 106 stepeni.

Da li ovo moze da resi problem.

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9001146

Puno ime mu je Cooler Master Blue Ice SLC-S41-U1-GP. Ima jos blue ice modela ali su skuplji.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi A da probas da flashujes bios ? 01.07.2008. 16:13 #61052

broj poruka: 7720
sa najnovijim update pa posle toga da ides na varijantu sa coolerima.Znam da ovi sa Asusovim plocama,a istim chipsetom nemaju te probleme.

pwner re 01.07.2008. 17:38 #61060

broj poruka: 475
Ovo sto zelis da kupis ima isti efekat kao da na postojeci NB heatsink stavis ventilator...
Da li si probao da skines NB HS, ocistis NB, stavis pastu i postavis neki ventilator da duva u isti?

doncocos Re: 01.07.2008. 17:50 #61066

broj poruka: 417
Coolink CF4010H 40x40x10 mm Ball 5500 RPM 25.5 dBA (Web House).
Ali tesko da ces sa tim malim ventilatorom skinuti temperaturu za vise od 7-8 stepeni.
Probaj da stavis neki jaci ventilator da duva u NB heatsink.
MyDoom Probaj... 01.07.2008. 17:53 #61067

broj poruka: 553
da mu das coca-cola-u sa 3 kockice leda mozda pomogne! :)
Nema tu pomoci prijatelju reklamiraj ti to tamo gde si uzeo a ne ovde!

But if we walk in the light, as he is in the light, we have fellowship one with another, and the blood of Jesus Christ his Son cleanseth us from all sin. If we say that we have no sin, we deceive ourselves, and the truth is not in us.

Panta019 Sve pate od istog ovog problema 01.07.2008. 23:54 #61125

Moj slucaj nije usamljen. Sve gigabajtove ploce ovog modela imaju vreo northbridge chip. Lako je reci reklamiraj, sto bi podrazumevalo da se otarasim ove ploce. Ako uopste reklamacija vazi u ovom slucaju.
Da li treba da se brinem da ce northbridge pregoreti ?
Sta da pokusam da ga ohladim na neki normalan nivo i koliko bi to trebalo da iznosi?

BlueSkyNIS Drugi CPU cooler 02.07.2008. 00:41 #61131

broj poruka: 860
Pretpostavljam da ne bi imao nikakav problem sa pregrejavanjem, da si izabrao neki CPU kuler koji duva prema procesoru, a samim tim i prema northbridgu hladeci ga.
Panta019 Privremeno resenje 02.07.2008. 09:07 #61155

Sada sam kao privremeno resenje uspeo da uglavim jedan kuler 8 koji mi je bio beskoristan. Stavio sam ga bukvalno na fabricki heatsink northbridge. Morao sam da vadim graficku karticu da ga stavim. Drzi se pomocu cooler master hyper 212 i jednog kabla. Temperatura se u idle spustila na 80 stepeni a u load ne prelazi 84 stepena. Primenio sam osetno duzi benchmark. Pre ovoga da sam na isti nacin testirao verovatno bi temperatura otisla na 88 stepeni.

Panta019 Malo je zeznuto 02.07.2008. 22:13 #61262

Ima jedna stvar koju nisam zapazio. To je da je northbridge heatsink pravougaonog oblika i da su prikljucci namenjeni njegovim dimenzijama. To ustvari znaci da cak ni cooler master blue ice ne bi mogao da se pricvrsti jer je oblika kocke. Postoje northbridge kuleri koji se mogu uklopiti ali su ili dosta skupi ili ne mogu da se uglave kod mene zato sto bi mu smetao cooler master 212. Jedino mogu da molim boga da ploca ne izgori.

Da li postoji mogucnost da se ploca reklamira zbog ove fabricke greske da uzmem neku drugu uz minimalna finansijska ulaganja ?

BlueSkyNIS Probaj, pa šta bude... 02.07.2008. 22:17 #61263

Probaj da je reklamiraš, ako su taj tip ploče prodali u većem broju onda sigurno nisi ni prvi ni poslednji koji im se žali za tu ploču. Inače, prava šteta za ploču, jer sam i ja ramišljao o kupovini iste. Sada nisam toliko željan toga...
Panta019 Ima nade 02.07.2008. 23:08 #61273

Slucajno sam naleteo na kuler za chipset koji se zove Thermaltake extreme spirit II. Cena mu je negde oko 1000 dinara. Uklopi ce se cak i kod mene. Kompatibilan je sa svim northbridge.

http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1305&ID=1610#Tab0

Da li ovo moze da mi pomogne ?
Nemam neki osecaj da ce reklamacija da mi uspe. To je kao borba Davida i Golijata. Mislis da drugi i znaju sta im se desava. Cisto sumnjam.

pwner Re: Ima nade 03.07.2008. 00:44 #61284

broj poruka: 475

To je mnogo bolje resenje od CM-a. Da li ce da pomogne, hoce, a koliko, e to je vec nemoguce predvideti...

:: Slucajno sam naleteo na kuler za chipset koji se zove Thermaltake extreme spirit II. Cena mu je negde oko 1000 dinara. Uklopi ce se cak i kod mene. Kompatibilan je sa svim northbridge.
::
:: http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1305&ID=1610#Tab
:: Da li ovo moze da mi pomogne ?
:: Nemam neki osecaj da ce reklamacija da mi uspe. To je kao borba Davida i Golijata. Mislis da drugi i znaju sta im se desava. Cisto sumnjam.
Panta019 Spire sp210 northbridge chipset cooler 04.07.2008. 16:39 #61521

A sta mislite o ovome.

http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=621

Njegove performanse, odnosno protok vazuha i broj obrtaja je veci. Ima veci heatsink od thermaltake modela. Cena mu je u Pakomu 1085 dinara.

BlueSkyNIS Re: Spire cooler 04.07.2008. 16:56 #61525

Taj kuler već bolje izgleda. Ne znam da li koristiš posebnu grafičku karticu i da ne udara u nju? Ja bih čak prvo probao i bez ventilatora (volim tih kompjuter).

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

MACHINE :)) 08.07.2008. 17:35 #61956

broj poruka: 5704
Fabricka greska: pa da, greska je u IMENU branda koji si pazario. Ubuduce ne bacaj pare na smece i lepo ko covek pazari ASUS. Evo, jos jedan lik ima nekih drugih problema sa istom plocom. Ja GA ugradjujem samo onda kada treba da sabotiram neku firmu :))

- A N G E L -

DaSickSyst Re: :)) 08.07.2008. 21:21 #61994

broj poruka: 2909
:: Fabricka greska: pa da, greska je u IMENU branda koji si pazario. Ubuduce ne bacaj pare na smece i lepo ko covek pazari ASUS. Evo, jos jedan lik ima nekih drugih problema sa istom plocom. Ja GA ugradjujem samo onda kada treba da sabotiram neku firmu :))
Hahahaaa...Znao sam da neces moci da izdrzis!!!
Znas tema je zastrela,ali bas sam ceka da se javis i da pocnes tvoju staru dobru pricu o GA plocama...
PS.
Imas tri posta u zadnjih par dana na kojima se ljudi zale na Asusa,jel to znaci da je Asus 3x vece smaece od GA...
Hahaaa....Machino da nisi ti ne bi imao ko da me nasmeje na ovom forumu...

DaSickSystem
MACHINE Re: Re: :)) 09.07.2008. 11:23 #62040

broj poruka: 5704
Znas ti mene :) nepopravljivi smo obojica. pozz

- A N G E L -

:: :: Fabricka greska: pa da, greska je u IMENU branda koji si pazario. Ubuduce ne bacaj pare na smece i lepo ko covek pazari ASUS. Evo, jos jedan lik ima nekih drugih problema sa istom plocom. Ja GA ugradjujem samo onda kada treba da sabotiram neku firmu :))
:: Hahahaaa...Znao sam da neces moci da izdrzis!!
:: Znas tema je zastrela,ali bas sam ceka da se javis i da pocnes tvoju staru dobru pricu o GA plocama..
:: PS
:: Imas tri posta u zadnjih par dana na kojima se ljudi zale na Asusa,jel to znaci da je Asus 3x vece smaece od GA..
:: Hahaaa....Machino da nisi ti ne bi imao ko da me nasmeje na ovom forumu..
:: DaSickSyste
Panta019 Ugradjen Spire northbridge chipset cooler 09.07.2008. 17:31 #62079

Juce je stigao Spire northbridge chipset cooler u Pakom. Nosio sam komp jos juce da ga ugrade ali nisu imali vremena. Danas sam ga odneo cim su otvorili u 9 h ulutru. Uspeli su da ga ugrade. Bilo je malo zeznuto.
Otvori za srafljenje sa plocom su kraci i nisu mogli da dohvate otvore na ploci. Serviser je nasao resenje tako sto je nasao nesto nalik limu sirine skoro 1 cm ali dovoljno dugacko i cvrsto da moze da drzi kuler bez problema. Stavio je termalnu pastu koja je dosla uz kuler. Uspeo je da ga uglavi izmedju graficke i kulera za procesor (Cooler Master Hyper 212) tako sto mu je kuler okrenut ka prednjem delu kucista i duva ka zadnjem delu.
U realnom radu postignuto je to da kada se pipne ono sto dodiruje chipset nije vise vrelo nego je mlako. Na fabrickom sam umalo oprlio prste.Everest i dalje detektuje onu temperaturu od 81 do 87 stepeni (samo kada pustim Crysis cpu benchmark da provrti 20 puta). Postoje dva objasnjenja : ili je ta temperatura lazna ili je fantomska. Spire kuler se vrti na brzini od oko 3000 obrtaja (ukljucen smart fan).
Necu da se upustam u raspravu Gigabyte ili Asus. Ja kada sam kupovao plocu dobro sam se upoznao sa onim sta zelim i tako je presudio Gigabyte. Asusova ploca sa amd 780g cipsetom ima mnogo vise problema nego Gigabyte. Nisam ja sisao vesla. Dobro se obavestim pre nego sto odlucim, mada sam samo prevideo northbridge cipset pregrevanje ali probleme zbog toga nisam imao, niti ih bilo ko ima. Samo je konstantovano da se northbridge chipset pregreva.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs