Imam q6600, gigabyte ep35-ds3, geil ultra 2GB na 800,8800gt gigabyte corsair 520w... Zasto se stalno gasi kad ga stavim na 2.6Gh. Ova masinerija koliko sam ja razumeo treba da ide do 3.5Gh.Na 2.5 radi i temp su normalne-oko 55C za full load.A cim ga stavim na 2.55 vec se resetuje.
Drugo pitanje A TO JE MOZDA I ODGOVOR NA PRVO: Kada testiram ram sa memtestom on pokazuje neke greske, medjutim kada sam komp odneo u servis oni su rekli da taj memtest nije pouzdan pa su koristili, kao bolji, goldmemory, koji nije nista nasao.Dali problem postoji ili ne?I jos nesto:ram sigurno nije problem jer sam ga testirao sa memtestom na drugom kompu tako da ovo moze biti samo ploca.Ako postoji problem sta da radim da bih dokazao ovim u servisu da mi urade garanciju, posto njih taj memtest ne zanima. Elektrofusion
Imam slican problem, i mislim da je do memorije, posto imam istu, i meni pravi problem pri klokovanju, isto je rec o q6600 na p5k pro ploci...memorija je sranje i to je najveci problem, nije raspolozena za klok, bar se meni tako cini...stavljao sam i 2.1 voltazu i difolt latencije, procesor na 3 ghz i puca u 3d mark-u na cpu testu izbacuje plav ekran, koji mi je vec poznat sa ovom memorijom jos na gigabajt ploci koju sam imao pre ove...
:: Generalno milsim da je memtest daleko pouzdaniji od goldmemory testa :: :: Prvo pitanje: koji napon si stavio za memoriju? Ultre su predviđene da rade na 2.1V. Da li si to postavio? Koje si tajminge za memoriju stavio
Jesam. Prvo sam probao sa zategnutim tajmingom(kiji je definisan za ovaj ram)4-4-4-12, a probao sam i sa 5-5-5-18 i nevidim neke promene.
Uradi u GoldMemory-ju full test ne quick pa proveri, možda su zajebanti radili quck test, a on nikad nije dovoljan za 100% proveru.
Ali čemu sve ovo, ako ti je komp stabilan na default-u ? Da je memorija neispravna, imao bi stalno probleme. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: Imam slican problem, i mislim da je do memorije, posto imam istu, i meni pravi problem pri klokovanju, isto je rec o q6600 na p5k pro ploci...memorija je sranje i to je najveci problem, nije raspolozena za klok, bar se meni tako cini...stavljao sam i 2.1 voltazu i difolt latencije, procesor na 3 ghz i puca u 3d mark-u na cpu testu izbacuje plav ekran, koji mi je vec poznat sa ovom memorijom jos na gigabajt ploci koju sam imao pre ove.. :: Imam i drugi komp sa ga-m57sli-s4 plocom i na njoj sam proverio ramove i sve je u redu(amd4800 ide na 2.9Gh) Mislim da je ploca.
:: :: Uradi u GoldMemory-ju full test ne quick pa proveri, možda su zajebanti radili quck test, a on nikad nije dovoljan za 100% proveru :: :: Ali čemu sve ovo, ako ti je komp stabilan na default-u ? Da je memorija neispravna, imao bi stalno probleme :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: Nisu ramovi.Krenuo sam sa full testom pa cemo videti.I na standardnim vrednostima ima losije rezultate. (nevezano za temu, koliko bi trebalo da bude frejmova po sek u proseku za ovaku masinu u i igrici Area 51 black site?Ovo je neka nenormalna igrica ili moj komp nesto blentavi.Dva jezgra do kraja a duga dva nekih28%)
Jesi probao da našteluješ pri OC-u da ti memorija radi približno na 800, možda je primerak takav, pa ne želi na mnogo više od 800 ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: Jesi probao da našteluješ pri OC-u da ti memorija radi približno na 800, možda je primerak takav, pa ne želi na mnogo više od 800 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: Nije ram, radio je na drugom kompu na 900+.Ali probacu jer ako je ploca opet to moze da upali.
Probaj 400*7 kombinaciju Znaci FSB 400 CPU multiplier na 7 pa ces imati 2.8GHz, napon ne diras. VDIMM ili DRAM kako god imas ( znaci napon za memoriju ) stavi +0.300v C1E i EIST opcije iskljuci PCIe frequency stavi na 100MHz pa javi.
:: Probaj 400*7 kombinacij :: Znaci FSB 40 :: CPU multiplier na 7 pa ces imati 2.8GHz, napon ne diras :: VDIMM ili DRAM kako god imas ( znaci napon za memoriju ) stavi +0.300 :: C1E i EIST opcije iskljuc :: PCIe frequency stavi na 100MHz pa javi jesili ti bas siguran za taj fsb, da mi ne rokne masinu? Gde se nalaze C1E i EIST i za sta one sluze(jeli to ono sran...e za stednju energije? ram i jeste na 0.3 1.8+0.3=2.1
:: Ma slobodno FSB na 400 nema sta da ti tu bude, ti kombinujes multiplier i FSB da dobijes frekvenciju, kapiras :: :: 400*7 = 2800MHz :: :: EIST i C1E jeste to, i to treba da stavis na disable, ne znam tacno gde ti se nalazi, nacices samo potrazi :: :: I ne zaboravi PCIe frequency da stavis na 100 :: promena fsb direktno opterecuje plocu a posto je ploca verovatno problem bojim se da ne rikne.Na gigabyte_ovim plocama kazu da se sa kombinacijom F1+ctrl ulazi u deo gde su te opcije ali ja to pritisnem i nista se ne dogadja.
Cim udjes u bios, drzis desni CTRL i pritisnes F1. I onda su ti teo ostale opcije `otkljucane` i onda ulazis tamo dalje gde god i tu ce se pojaviti opcije koje inace ne bi video da nisi pritisnuo CTRL + F1.
Inace 400FSB ti nece opteretiti plocu toliko koliko to mislis, slobodno probaj kombinaciju koju sam ti rekao.
:: Generalno milsim da je memtest daleko pouzdaniji od goldmemory testa :: :: Prvo pitanje: koji napon si stavio za memoriju? Ultre su predviđene da rade na 2.1V. Da li si to postavio? Koje si tajminge za memoriju stavio ZA memtest se slazem jer su azurniji i imaju skoriju verziju u odnosu na goldmemory.
:: Cim udjes u bios, drzis desni CTRL i pritisnes F1 :: I onda su ti teo ostale opcije `otkljucane` i onda ulazis tamo dalje gde god i tu ce se pojaviti opcije koje inace ne bi video da nisi pritisnuo CTRL + F1 :: :: Inace 400FSB ti nece opteretiti plocu toliko koliko to mislis, slobodno probaj kombinaciju koju sam ti rekao Ja sam pritiskao levi tako da je to verovatno resenje. Ok dosta za danas, ode ja kuci da sve ovo probam pa sutra rez. Hvala
treba povecati voltazu MCH-a, memorijskog kontrolera
:: Imam q6600, gigabyte ep35-ds3, geil ultra 2GB na 800,8800gt gigabyte corsair 520w.. :: Zasto se stalno gasi kad ga stavim na 2.6Gh. Ova masinerija koliko sam ja razumeo treba da ide do 3.5Gh.Na 2.5 radi i temp su normalne-oko 55C za full load.A cim ga stavim na 2.55 vec se resetuje :: :: :: Drugo pitanje A TO JE MOZDA I ODGOVOR NA PRVO: Kada testiram ram sa memtestom on pokazuje neke greske, medjutim kada sam komp odneo u servis oni su rekli da taj memtest nije pouzdan pa su koristili, kao bolji, goldmemory, koji nije nista nasao.Dali problem postoji ili ne?I jos nesto:ram sigurno nije problem jer sam ga testirao sa memtestom na drugom kompu tako da ovo moze biti samo ploca.Ako postoji problem sta da radim da bih dokazao ovim u servisu da mi urade garanciju, posto njih taj memtest ne zanima :: Elektrofusion
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.