Na koji sam zaboravio,imam DFI LanParty UT NF 590 SLI i evo sta se desava do pre 10 dana sam imao 3800+ x2 windsdor jezgro 90nm sve je radilo ok imam OCZ Vanquisher cooler i sad sam uzeo 5000+ brisbane jezgro 65nm i idl temperatura mi 44-46 stepeni a cooler hladan i procesor hladan,stavio sam i coolermasterovu pastu.Ostatak konfe je 2x512 OCZ Gold i asus x1950xtx...pozzz
Ako novi BIOS ne reši problem, a svi programi i sam BIOS očitavaju isto, onda je:
1. Loš kontakt između CPU-a i hladnjaka. (pa iz toga sledi hladnjak hladan a CPU se greje) 2. Natrpao si paste za izvoz koja sad čini više štete nego koristi (potreban je samo tanak sloj - film paste) 3. Senzori nisu za ...ku....pus! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Probaj da mu smanjis hyper transport za koju stotinku .Trebalo bi da ti spusti temperaturu. Ili si mu dao previse po overclocku.Ali to ti je Nvidia chipset koji se bas ne mirise sa novim AMD procesorima.
ma rotirao sam cooler na obe strane na defaultu je sve samo sam ga 1 cloknuo na 3000mhz...i tad ima cudan problem neki programi nece da se upale izbacuju gresku i izbaci na pocetku windows registry je becapovao neke fajlove a kad vratim na 2600mhz(13x200)sve je normano...Pozzz
ma rotirao sam cooler na obe strane na defaultu je sve samo sam ga 1 cloknuo na 3000mhz...i tad ima cudan problem neki programi nece da se upale izbacuju gresku i izbaci na pocetku windows registry je becapovao neke fajlove a kad vratim na 2600mhz(13x200)sve je normano...Pozzz
Ako ces vec overclock probaj da smanjih Ht za 100 ,povecaj malo napon memorije na 1.9 v i povecavaj mnozilac polako pa dokle stignes ,kod overclocka nije fora da ti se procesor preterano greje .Memorija mora da bude u dual channel modu jer se tako bolje overclokuje.Ovo sto sam ti rekao vazi na AMD chipsetu.Probaj mozda upali.Ne znam da li ce memorija da ti podnese povecanje napona tu je vec u pitanju kvalitet memorije.Ja sam ovo odradio sa Kingstonom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.