Maticna ima 3 DDR400 slota, od toga 2 za dual-channel. U uputstvu pise da podrzava 3GB.
Pre mesec dana sam kupio 2x1GB Kingmax, neke crvene module, i od tada bez ikakvih problema rade u dual-channel-u. Pre 2 sata sam kupio jos 1GB, ali Kingston, takodje na 400MHz i kompjuter se ukljuci i pocne da ucitava windows, ide ona plava `traka` ispod logo-a, i taman kad treba da izbaci Welcome screen ekran potamni ostane taman, windows se ne podize, nikakvog zvuka nema, hdd ne radi nista... vec sam stavio Kingston na oglas.
Cudno mi je, jer sam pre mesec dana uz tih 2x1GB Kingmax prikljucivao i 512MB Kingston i radilo je sve `normalno`.
U bios-u su trenutno default podesavanja za Kingmax 3.0-4-4-8(CL-RCD-RP-RAS). Kada sam do malopre stavljao Kingston, stavljao sam na Kingston-ov default, odnosno 3.0-3-3-8.
Bilo koje dve od ove 3 memorije rade zajedno u dual-chanellu kada ih prikljucim na odgovarajuce slotove, naravno i u NEdual-chanellu, vec onom 64-bitnom prenosu.
Svaki modul ponaosob radi, tj. podize Windows i funkcionise potpuno na svojim default podesavanjima.
Sta bi moglo da zaebava ?
Imam Chieftec napajanje od 350W. Samo mi jos to `pada na pamet`.
...kazes podrzava!?! Moguce je da ipak taj treci slot za memoriju, kada su ova dva `napunjena`, ne vidi punih 1GB, a u tvom slucaju pravi problem!
Ja sam imao plocu, nForce 2 sa Bartonom, ali mi nikad nije video svih 4GB, sta vise, bilo je ispod ogranicenja 32-bitnog XP, 3GB i nista vise, onaj cetvrti modul je bio dzabaka! Pa je cak i ponekad pravio probleme sa boot-om. Dok je na 64-bitnom video sve normalno, a i radilo sve normalno!
A koji ce ti k.... 3gb rama na tom Bartonu i 9600xt? Pa pola od toga ova konfa ne moze da iskoristi! Totalno bacanje para,jos pogotovo DDR 400 memorija koja je skuplja od ddr2 memorije i to duplo.Da si prodao stari komp,i te pare koje si dao za 3gb memorije ulozio u NOVI komp,sada bi imao neki dual core ili c2d,sa 2gb ddr2 memorije,3x vecim hardom 3x jacom grafickom!!!
:: Maticna Kobian KNU-400X-L. procesor BArton 3200+. ATi9600XT 256MB. Maxtor 80GB :: :: Maticna ima 3 DDR400 slota, od toga 2 za dual-channel. U uputstvu pise da podrzava 3GB :: :: Pre mesec dana sam kupio 2x1GB Kingmax, neke crvene module, i od tada bez ikakvih problema rade u dual-channel-u. Pre 2 sata sam kupio jos 1GB, ali Kingston, takodje na 400MHz i kompjuter se ukljuci i pocne da ucitava windows, ide ona plava `traka` ispod logo-a, i taman kad treba da izbaci Welcome screen ekran potamni ostane taman, windows se ne podize, nikakvog zvuka nema, hdd ne radi nista... vec sam stavio Kingston na oglas :: :: Cudno mi je, jer sam pre mesec dana uz tih 2x1GB Kingmax prikljucivao i 512MB Kingston i radilo je sve `normalno` :: :: U bios-u su trenutno default podesavanja za Kingmax 3.0-4-4-8(CL-RCD-RP-RAS) :: Kada sam do malopre stavljao Kingston, stavljao sam na Kingston-ov default, odnosno 3.0-3-3-8 :: :: Bilo koje dve od ove 3 memorije rade zajedno u dual-chanellu kada ih prikljucim na odgovarajuce slotove, naravno i u NEdual-chanellu, vec onom 64-bitnom prenosu :: :: Svaki modul ponaosob radi, tj. podize Windows i funkcionise potpuno na svojim default podesavanjima :: :: Sta bi moglo da zaebava :: :: Imam Chieftec napajanje od 350W. Samo mi jos to `pada na pamet`.
Tvoje kuciste bez takve ale od konfiguracije vredi celih 12€... sa navedenom konfiguracijom malo vise ali ne vise od 100€...
Verovatno nije ono cemu si se nadao... Razlog nerealnoj proceni je verovatno sentimentalne prirode, moje je vredi vise (nazalost samo tebi vredi vise)
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Ok. A koliko moze da vredi moje kuciste, sa na primer ovakvom konfiguracijom :: :: Amd Barton 3200+ 2.2GH :: Mercury Kobian KNU-400X- :: 1GB Kingston 400MH :: Abit ATi9600XT 256MB 128-bi :: HDD Maxtor 80G :: DVD-RW Pioneer 112 :: CD-RW LG.. :: Sve je potpuno ispravno, maticna, procesor i hdd stoje vec 3 godine :: :: p.s. pomislio sam upravo da 2x1GB Kingmax mogu da prodam za 60 eura, pa sam zato gore ostavio ovaj 1GB.
Ma moze i 120e! I dodas jos 100e i eto neke fine AMD dual core masine,u svakom slucaju jace i bolje od starog prevazidjenog Bartona i AGP grafike,i najbolje u svemu tome je sto je NOVO!!! Stara masina je sigurno odradila dobar broj radnih sati,a nista ne traje vecno,i verovatno joj nije ostalo mnogo vremena pre nego sto ode u vecna lovista! Na novo imas garanciju,pa te nece brinuti mnogo da li ce nesto da rikne!
:: Opusteno, tako sam negde i racunao... inace se ni za sta do sada nisam vezao sentimentalno, ako je za utehu :)
racunam da je hdd `najslabija karika`. jeste li culi za one `PCI kartice` u koje moze da se natrpa 4x4GB iliti 16GB DDR2 na 800MHz i da to radi kao hdd, samo sa `malo vecim` protokom u odnosu na bilo koji od ovih `standardnih`, jedno 200 puta ?! SCSI onaj sto radi na 10000 rpm prebacuje oko 300MB/s, tako da bi ovo od njega bilo brze 30ak puta.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.