Jos samo da nam kazes sta hoces da namestis u biosu i sta podrazumevas pod najbolje, pa ti mozda neko od nas pomogne, hoces li naj stabilnije??? (ne diraj onda nista)...hoces li da mu dizes radni takt (pa najbolja podesavanja za to)???? moras malo definisati pitanje!
Ne znam koju memoriju imas, ali probaj: U BIOS-u smanji HT sa 4 na 3 RAM smanji sa 200 na 166 i podigni FSB sa 200 na 250 ne znam koliki je mnozilac procu, mislim da je 9 ili 10. Ako je 9, bice ti to 2250MHz i trebalo bi da bude stabilno bez dizanja napona mada mislim da taj tvoj moze mnogo vise ali ces morati sam da se potrudis. Pozdrav
...imao sam ja to cedo, prebaci HT na 4, ili jos bolje na 3, ...ako je na 4, mozes da podignes FSB na 250 i onda bi trebao da ti pici na nekih 2.25GHz, ...ako hoces vise, smanji HT na 3, pa polako dizi FSB dalje, problem ce ti sigurno biti memorija, pa probaj da stavis odnos FSB:MemClck na 3:2 ili slicno, da bi mogao da guras FSB do 300MHz, a pri tome da ti mem ostane na 200MHz, ...problem ce ti biti i ChipSet, pitanje koliko moze on da gura! Ako stignes do 300MHz ( kao sto sam ja uspeo ), proca ce ti raditi na 2.7GHz, sto je vise nego dovoljno! Moraces da podignes i VCore sigurno!
Kad mislis da si postigao to sto ti treba, skini sa neta stability testove, pa ih proguraj na masini, da vidis dal ce uopste hteti da radi... Pojavio se neki novi Pi Test, kazu da je poprilicno dobar za stabilnost sistema!
korak po korak u biosu?Imam Athlon XP 2000+ koji radi na 1250 (bus speed 100Mhz,rated FSB 200Mhz,multiplier 12.5) a hteo bih na 1650,bios je na starijoj ploci (koja je socket A i koja moze preko 2600,chipset VIA KT266/333+)? Trenutno mi je FSB:DRAM=1:1,freq.mem.100Mhz Bios je Award Software International 6.00 PG,1/18/2003. Unapred hvala
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.