Amd x3 8750 je brzi u Crysis high and low detail u CPU i GPU testu ,World in conflict low detail brzi Amd x3 8750 u World in conflict high detail brzi je Core2duo 8400.
Trućkanje. Uvrežilo se da su Inteli mnooooogoooo brži, ali nisu. Vadi ih overklok i veća gigahercna margina tj. bolji proizvodni proces koji AMD nikako da dohvati. Baš suprotno od onoga gde AMD-ATI kolje nVidiju sa maleckim i cool grafičkim procesorima o čemu nVidija može zasad da sanja. Kad se porede maximalno naterani i nategnuti Intel i moderni amd onda ovaj drugi gubi. Kod default mašina i korisnika koji ne siluju svoje procesor (ja ih baš ne razumem previše ako imaju IQ imalo veći od 90 a nisu prisiljeni zbog neke više sile), postoje kombinacije u kojima je amd povoljna kupovina...
U redu je komentar za amd ali ovaj komentar za IQ ti nije trebao. Kao jedan od tih koje ne razumes porucujem ti da si ovim pojeo ono sto se ne jede. Nema vracanje robe posiljaocu.
Kod default mašina i korisnika koji ne siluju svoje procesor (ja ih baš ne razumem previše ako imaju IQ imalo veći od 90 a nisu prisiljeni zbog neke više sile), postoje kombinacije u kojima je amd povoljna kupovina... ::
Clearly, the Phenom is a gamer`s solution. While it might not fare as well on the Windows desktop, nor in synthetic tests that examine the system with theoretical data, it`s clearly superior, in most cases, while running real games.
Evo komentar sa sajta :Jasno je da je Phenom bolji za igre bla bla bla......
Ne treba coveka hvatati za rec ,verovatno je ovo komentarisao zbog mladjih.
`Ajde nek se javi neko i neka nam isprica kako je silovao i sagorio svoj procesor,bash bi voleo da cujem.Jos nisam nikoga cuo da je uspeo da zajebe procesor(intel).Sad sto riknjavaju ploce treba pitati Asusa i Gigabyta i ostale,nije im intel kriv.AMD i Intel su kao dizel i benzin,neko je racionalan a neko funkcionalan.Te dve stvari ce se tesko pomiriti. `Ajd pozz svima i bez teskih reci ,ovo je tema gde nema pobednika argumentima . P.S. Intel je ipak mnooooooogooo brzi ,))
:: Trućkanje. Uvrežilo se da su Inteli mnooooogoooo brži, ali nisu. Vadi ih overklok i veća gigahercna margina tj. bolji proizvodni proces koji AMD nikako da dohvati. Baš suprotno od onoga gde AMD-ATI kolje nVidiju sa maleckim i cool grafičkim procesorima o čemu nVidija može zasad da sanja :: Kad se porede maximalno naterani i nategnuti Intel i moderni amd onda ovaj drugi gubi. Kod default mašina i korisnika koji ne siluju svoje procesor (ja ih baš ne razumem previše ako imaju IQ imalo veći od 90 a nisu prisiljeni zbog neke više sile), postoje kombinacije u kojima je amd povoljna kupovina.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Bilo je bisera kod Intela ,da se ne vracamo u proslost ,ali P3 slot 1 riknjavali, pa P4 celeron ,pa oni 2x32bit Intel na kojima si mogao da zakuvas kafu ,a inace Intel je za njih lagao da su 64 bitni itd.Za ove C2D nisam cuo da je nekome riknulo ,ali ne treba gubiti nadu,naravno imao je i AMD bisere tipa Duron itd.. Mozda ti se nije potrefilo da prisustvujes riknjavanju Intelovih procesora ,ali desavalo se (ja bio svedok dogadjaja).
Ja sam godinama preferirao AMD i uvek sam se klao sa čipsetima za ploču, drajverima i ostalim glupostima, sve do Barton+nForce2 kombinacije. Usput, radim sa računarima i znam da je AMD uvek bio bolji SAMO u igrama, jer njegov `koprocesor` za izračunavanje funkcija sa pomičnim zarezom je uvek daleko zaostajao za Intelom, tako da ne postoji test, osim u igrama, u kom je AMD (za mizernu nijansu) bolji. Posebna priča je pitanje stabilnosti. Znam, mnogi će reći. `ja imam sve AMD+ATI i sve radi`, ali od 500 vlasnika AMD+ATI, bar 150 će imati gadne probleme sa konfiguracijama, a od 500 vlasnika Intel+Intel će njih 10 imati problem. U to može da vas uveri svaki prodavac/serviser računara. Dakle, to što piše na extremetech je možda istina, a možda i plaćena reklama, ali da su na te dve mašine testirali i nešto drugo, što svako sa većim IQ od 90 radi na kompjuteru, rezultati bi bili drugačiji. Da ne pominjem stabilnost u radu...
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Verovatno ne znas da je AMD presao na novu tehnologiju jos od Atlona 64 socket 754 .To nije vise ta tehnologija koja je bila do Bartona.Sto se tice stabilnosti ,jedino mene da ubedis da mi nije stabilna masina za kojom sedim amdx2 2,5 ghz amd chipset ,a imam je godinu dana nikad problem greje se oko 50 C u full loadu.Ko meni garantuje da Intel ne lazira testove? JA sam licno testiro sa ortakom moju masinu i C2D kome je default na 1.8 ghz DVD u divx i moja masina za minutu brza.Intel ima high end brze procesore C2 extreme ,ali u srednjoj klasi tu su isti negde .Cinjenica je i da Intel ima dobru propagandu sa kojom ispira mozgove svojim korisnicima.Niko ti ne brani da volis Intel ,ali nemoj da kritikujes ono sto nisi probao .
Ko sto rekoh sto puta: Kolko Para, Tolko Muzike. To se odnosi na procesore do 200 evrica, a pogotovu ako ih necete klokovati, jedina nelogicnost je sto je Intel q6600 brzi od svakog Phenoma X4, ali ima ih koji su skuplji od njega. Te sve price jesu bla bla truc, samo ej bitno sta ko preferira. Ja licno vise volim intela, iz prostog razloga sto sam NAVIKAO da kupujem intelov procesor i intelov cipset, inace mislim da su AMD sasvim OK, pogotovu mi se svidja onaj 5000x2 BE, koji kosta nesto kao 50-60 euroa. .))) Jes` da imam q6600, ali za igrice mi je mozda bilo bolje da sam uzmeo tog AMD-ejka, mada za 3DMAX, sumnjam.... .)))
...neko pomenu benzin ( Intel ) i dizel ( AMD ), pa ne znam, ali cini mi se da su novi dizel motori daleko bolji od benzinskih, ...kad se ne budze! Procaprkajte malo po netu pa cete videti!
...bilo kako bilo, ja imam AMD-a od samog njihovog pocetka, pre toga sam imao C64, ...imao sam i Intel masinu, ali mi je AMD uvek bio sladji... Ovaj sad X2 procesor sto imam, radi non-stop, vec poslednjih 10meseci, ni jednom mi nije zakazo, niti se pregrejao, ...reset je dosao samo kad sam presao sa Win na Linux, ili prilikom reinstalacije sistema i slicno, a to je vec problem sa Win-om, ne sa procesorom... ...igram igre, radim CAD, 3DS Max, isl, ...i nikad, ali nikad mi nije pravio probleme!
:: JA sam licno testiro sa ortakom moju masinu i C2D kome je default na 1.8 ghz DVD u divx i moja masina za minutu brza.Intel ima high end brze procesore C2 extreme ,ali u srednjoj klasi tu su isti negde .Cinjenica je i da Intel ima dobru propagandu sa kojom ispira mozgove svojim korisnicima.Niko ti ne brani da volis Intel ,ali nemoj da kritikujes ono sto nisi probao ::
Vidiš, TI si testirao ortakovu mašinu, a JA radim na održavanju računara u jednoj velikoj firmi i godišnje mi preko 200 raznoraznih računara prođe kroz ruke i znam šta pričam. Istina, nisam još imao prilike da testiram X3 procesore sa 790 čipom, ali meni niti Intel ispira mozak, niti imam bilo kakav razlog da ga volim, samo znam koje mašine se češće kvare i imaju problema pri radu. A to što tebi radi stabilno i što si video kod ortaka da C2D radi nešto sporije nego kod tebe je veoma validno merilo. Usput, pročitaj još jednom moj post, pre nego što počneš da napadaš. Ja sam i napisao: Znam, mnogi će reći. `ja imam sve AMD+ATI i sve radi`, kao i: `U to može da vas uveri svaki prodavac/serviser računara`. A ti se raspitaj malo da li je to tako pre nego što počneš da napadaš druge.
Ovo je jedna razmena misljenja nikakvi napadi ,ali usput da te pitam ako se vec dugo bavis kompjuterima ,da li se secas kad je Intel izasao sa P1 i kad je taj P1 pravio greske u matematickom racunanju u pitanju je bila greska iza 4 tog decimala ako se ne varam ,dok ih nije provalio profesor iz USA i brze bolje su mu ponudili posao u Intelu.E sad ti meni reci da li je to pokusaj prevare ?.Da se to desilo AMD-u verovatno bi propao kao firma.Drugi pokusaj prevare Intela je kad je izasao sa 2 jezgra ,ali 2x32 bit i to prikazao kao 64 bitni procesor. Ta statistika o kojoj ti pricas se uvek odnosi na AMD ,a ne na p3 socket 1 koji je itekako riknjavo ,P4 Celeron gde su po nepisanom pravilu riknjavala napajanja ili eventualno procesor ,a o rerni na kojoj mozes da peces pizzu da ne pricamo ,a to je Intel 2x32 bit-a koje ljudi nisu uspevali ni sa 5 kulera da ohlade da ne pricamo.C2D je dobar procesor i Intel quad ,ali ostavimo vremenu da pokaze kakvi su to bili procesori.S postovanjem .
:: Ovo je jedna razmena misljenja nikakvi napadi ,ali usput da te pitam ako se vec dugo bavis kompjuterima ,da li se secas kad je Intel izasao sa P1 i kad je taj P1 pravio greske u matematickom racunanju u pitanju je bila greska iza 4 tog decimala ako se ne varam ,dok ih nije provalio profesor iz USA i brze bolje su mu ponudili posao u Intelu.E sad ti meni reci da li je to pokusaj prevare ?.Da se to desilo AMD-u verovatno bi propao kao firma.Drugi pokusaj prevare Intela je kad je izasao sa 2 jezgra ,ali 2x32 bit i to prikazao kao 64 bitni procesor :: Ta statistika o kojoj ti pricas se uvek odnosi na AMD ,a ne na p3 socket 1 koji je itekako riknjavo ,P4 Celeron gde su po nepisanom pravilu riknjavala napajanja ili eventualno procesor ,a o rerni na kojoj mozes da peces pizzu da ne pricamo ,a to je Intel 2x32 bit-a koje ljudi nisu uspevali ni sa 5 kulera da ohlade da ne pricamo.C2D je dobar procesor i Intel quad ,ali ostavimo vremenu da pokaze kakvi su to bili procesori.S postovanjem ::
Ih, bre, počesmo o stabilnosti konfiguracija, a ti ode na P1 procesore. Ako ćeš tako, AMD sve do pojave K7 jezgra nije radio ništa osim prostog kopiranja Intel-a. Ali ostavimo to po strani. Ja nigde nisam pomenuo da su AMD procesori LOŠI. Pa i sami Phenom procesori su bili `brljavi` sve do pojave B3 verzije, koja je ispravljala mnoge greške.A šta je sa ljudima koji su kupili one `brljave`?? I kakva je to fora sa 2x32?? To sad prvi put čujem?? P3 socket 1 se pojavio 1998, a Celeron 300A je bio tada daleko najbolji procesor (s obzirom na cenu), dok su se tadašnji K6 i K6-2 silno mučili sa VIA i ALI pločama i radili su katastrofalno (znam, imao sam kući od K5-100 do Bartona 2500+ sve same AMD-ove)! Riknjavanje napajanja NIKADA se ne dešava zbog procesora, čisto da znaš. I odakle ti to da su C2D procesori vreli? Meni je E6600 na box kuleru, neklokovan, na 32 stepena. NIGDE nisam video neklokovanog Intela da prelazi 40 stepeni, dok AMD-ovi (Bartoni, doduše i jedan X2 4000+) ni sa dobrim kulerom ne mogu da spustim ispod 50-60 (reč je o kancelarijskim mašinama, a ne Armor+16 ventilatora+vodeno hlađenje i, ene, radi na 20 stepeni...). I to nije tačno. Poštovanje.
AMD K5 nije imao gresku u matematickim operacijama
20.06.2008. 20:25
status: user broj poruka: 7720
Pokusavas da manipulises ,K5 nije imao gresku u matematickim operacijama .Na `greskama ` Intela je ponikao Amd , tako da to ne mozemo da ostavimo to po strani i to je bio pokusaj manipulacije Intela ,ne verujem da se desilo slucajno .Ne znam kako nisi cuo za Intel 2 x32 bit ili se pravis naivan ,to se desilo u vremenu kad je Amd izasao sa 64 bitnim procesorom ,a Intel nije imao odgovor na to ,pa su ga prikazivali kao 64 bitni iako to nije bio ,sistemi su radili brzo sa njim ,ali se grejao kao rerna ,ako ne verujes dovescu ti coveka kome su ti procesori riknuli,(o grejanju tih procesora suvisno je pricati).P3 socket 1 je meni licno riknuo iz cista mira ,nisam ga cak ni overclockovo(dacu ti ga ako ti treba pa ga ispituj zajedno sa plocom).Napajanje itetkako ima veze sa procesorom ,pogotovo ako je procesor Celeron p4 koji vuce struju kao nenormalan ,imao si na net - u o tome.O riknjavanju P4 celerona necu da pricam suvisno je .... Nisam pisao da se C2D previse greju .Na default opcijama stvarno ne ,ali kad krenes u overclock to postaje grejalica.Amd Barton je zadnji procesor Amd-a socket A ,pre prelaska na 64 bitne procesore ,ako mene licno pitas ne bih ga nikad uzeo .AMD x2 4000 Brisbane jezgro slucajno imam ja ,ako nije u full loadu temp. mu je oko 40 C,kakve vrste problema imas ti sa njim mogu samo da pretpostavim,ako ne verujes dodji kod mene i uveri se.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.