vec ste mi pomogli oko odabira konfiguracije a treba mi pomoc oko ploce. Hteo sam da uzmem GIGABYTE GA-P35-DS3L (ekonomicna varjanta :) ali potrebna mi je ploca koja ima 2 ATA porta jer mi se ne isplati da menjam i HDD-ove a treba da nakacim na nju 2 HDD-a i DVD-RW... Svaki savet i predlog je dobrodosao...
Da ti je neophodan prelazak na SATA. Svako dalje ulaganje u razne ATA kontrolere ce te na kraju izaci znatno skuplje. Solidan SATA DVDRW kosta 1700 din. Ako budes dokupljivao IDE kontrolere ili slicna resenja, to ce ti sve biti kratkog daha, jer ces svakako u najskorije vreme biti prinudjen da predjes na SATA interfejs. Suvise ti je to IDE uredjaja za danasnje vreme (3 kom.).
Dakle, kupi za pocetak DVDRW, potom prodaj ta dva IDE diska i za te pare ces, siguran sam, moci da kupis jedan SATA2 HDD pribliznog kapaciteta kao ta dva IDE koja imas zbirno...
Ma kakav PCI kontroler, samo gubljenje vremena para i PCI slotova, koji uglavnom na modernim matičnim pločama ima 2, ponekad možda 3, pa nisu za bacanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
videcu da li neko od prijatelja ima sata dvd pa da se menjamo ili cu jednostavno da kupim drugi... U pravu si VMARC, jedino logicno resenje...a hardove cemo da menjamo kasnije... Hvala ljudi...
...obicno imaju to sto trazis ... ...................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.