MB DFI LANParty DK P35 T2RS CPU C2D 7200 DIMM OCZ Reaper CFire cert 1066mhz 2 X 1GB
Momci da li ovaj kuler može da radi kao pasivni kuler na c2d7200, kakve su temperature ukoliko se montira kao pasivac i da li se može eventualno klokovati ovaj cpu sa ovim kulerom u pasivnoj varijanti ili ne ??? Ili da stavim Scythe Katana II ukoliko je bolji od gore pomenutog, šta predlažete ???
:: MB DFI LANParty DK P35 T2R :: CPU C2D 720 :: DIMM OCZ Reaper CFire cert 1066mhz 2 X 1G :: :: Momci da li ovaj kuler može da radi kao pasivni kuler na c2d7200, kakve su temperature ukoliko se montira kao pasivac i da li se može eventualno klokovati ovaj cpu sa ovim kulerom u pasivnoj varijanti ili ne ?? :: Ili da stavim Scythe Katana II ukoliko je bolji od gore pomenutog, šta predlažete ?? :: :: Prioritet je tišina :: :: Unapred Hvala...
On je namenjen prevashodno da dobro ohladi i bude pasivan, ali nije džabe predviđeno šrafljenje još dve 8-ice na njega - prema tome dabome. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Znam da je neka 2 ventilatora, uglavnom to još više govori da cooler nije namenjen samo da bude psivan, već ako ćeš da gaziš CPU, ima soluciju i za to. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Nebih se slozio kuler itekako moze da bude pasivan, pored toliko bakra koji ima, a da li moze da izdrzi oc-ovan procesor - da do 75% opterecenja kad temperatura iznosi oko 65c sto je ok. Ovo govorim iz licnog iskustva jer ga imam u kompu, a vazdug izvlaci 14cm fan od napajanja.
:: :: Znam da je neka 2 ventilatora, uglavnom to još više govori da cooler nije namenjen samo da bude psivan, već ako ćeš da gaziš CPU, ima soluciju i za to :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Ja izgleda kucam indo-rusko-češko-azerbejdžanski. To gore što sam napisao da `gaziš CPU` znači prženje do maximuma, i ako neko zdravog razume hoće da drži ispžen CPU pod pasivnim hlađenjem nek prispita da li je zdrav još uvek. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Naravno da moze da radi kao pasivno hladjenje,narocito na procesoru ciji je TDP 65W (ali sam ja uvijek za drugu varijantu).Ako mislis da oc-ujes,ne znam zasto ne bi postavio makar jednu tisu 12-icu?Zar je `buka` toliki problem? :>
Bitna ti je jako voltaza proc-a i kao sto je vec spomenuti TDP..recimo ne bi mogao neki da lupim E6750..sad za ovaj koji planiras...pa..ko zna.. Tesko da ce biti do 65c ako je sve pasivno.. Sto lepo ne stavis dve 12-tice ali na 5v ili slicno ? to ti je onda ne cujno - sigurno. A ipak ce temp biti u nekoj normali ?
Konfiguracija: GA-P35-DS4 Intel E6300 2*2GB OCZ Platinum 1066 Chieftec BA-02B-B-SL (big tower) Napajanje LC Power 550W GP SilentGiant (140mm)
Na Gemini II imam 2`120mm CM na 1200rmp, kontroliše ih ploča - idu od 500 do 950rpm. Dodatno im pomaže i onaj 140mm sa napajanja i 120mm pozadi na kućištu (on je na 5V).
Fanovi su skoro bešumni na tom broju obrtaja, a ceo sitstem već više od godinu dana radi pod OC. Procesor: default 1.86Ghz/FSB 1066MHz radi na 3.15Ghz/FSB 1.8GHz. Vcore na default. Temperature (leti na 30C): idle 44C, full load 63C. AS5 pasta.
Klinci su se borili i uspešno izborili da dobiju komp u svojoj sobi :) On služi kompletnoj multimediji, igrama, filmovima, netu... Preko dana nije problem, ali uveče kada sve utihne, pa još u sobi do spava beba, nekoliko kulera (grafa, cpu, chipset, ulazno-izlazni na kućištu) prave dovoljno nepodnošljive buke koju klinci pokušavaju da nadjačaju zvukom iz crtanih filmova koje upravo gledaju u to doba.
Upravo zato je tišina prioritet.
E sada, ako je ona moguća i sa ova 2 x 12cm CMaster silent kulera deklarisana na 19db, onda ok.
Hvala svima na trudu i vremenu, postavio bih Vam neka podpitanja :)
@OCz - kako misliš da stavim kulere na 5v, tj. kako da to izvedem u praksi ??
@Baxx - nemam nameru da pržim cpu do max, ali me interesuje šta misliš koliko mogu da idem sa vcore i fsb ukoliko je GeminII stavljen pasivno a koliko ako je sa 2 x 12cm ??
Šta mislite da li je bolji ovaj kuler ili CMaster 212 i zbog čega, ukoliko jeste ??
Thx to psyman, Daum, Nemanja23, stefanon, mighty...
Speciall thx to lllo, OCz, nerazumljivi Baxx (uzbekiš-azerbejdžaniš-mudžahediniš akcentiš).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.