Ove godine sam stvarno apgrejdovao moj komp kao nikada do sada. Fali samo jedna stvar a to je jaci proc, tj. neki quad core. Zeleo bih da razjasnim da ne sporim kvalitet intela i da je meni svejedno da li imam amd ili intela jer ni u jednom ni u drugom slucaju proc ja ne bih overklokovao. I onako overklokovanjem se skracuje radni vek overklokovane komponente i do 50% ali koji sam ja faktor da vas ucim kad sve znate. Konkretno razmisljam o Phenomu x4 9750 od 95w koji se mozda vec pojavio u prodaji. Mogao bih i da se zaletim za 9850be od 125w koji bi sigurno radio ali vise volim da igram na sigurnu loptu.
Interesuje me da li da se drzim Phenoma. Ako ne, da li se isplati preci na intel Q6600 u slucaju da ne nameravam da ga overklokujem.
Da li bi i u jednom i u drugom slucaju ubrzanje u odnosu na amd x2 4000+ bilo veliko ?
Zaboravih da napisem : Amd X2 4000+, Ga-ma78gm-s2h, Asus 9600gt, 4x1 gb apacer ddr2 800, seagate baracuda 160gb sata II, wd 640gb sata II, chieftec 550w.
Kako god da okrenes overclockovan ili ne Quad Core Intel je brzi!!Nije mi samo jasna jedna stvar?Ako imas AMD Platformu kako onda ulazi u obzir Intel?Ako uzimas Intel-a moraces i plocu da menjas...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Zaboravih da napisem : Amd X2 4000+, Ga-ma78gm-s2h, Asus 9600gt, 4x1 gb apacer ddr2 800, seagate baracuda 160gb sata II, wd 640gb sata II, chieftec 550w. :: :: ::
Naravno da bi opredeljenje za intela podrazumevalo i promenu ploce. Mene interesuje koliko je intel Q6600 brzi od phenoma 9750. To mi je bitno da znam da bih mogao da prosudim da li je intel vredan truda uzimajuci u obzir da nisam fan overklokinga.
Izgooglaj malo i pronadji testove...Nema on tu sta da trazi sa Q6600!Phenom 9750 i 9850 su oba na testovima dosta sporija!Q6600 je nesto sto je trenutno BEST BUY u odnosu cena -performanse!Inace ovaj ce CPU uci u anale po svom kvalitetu i po onom sta nudi i kako se pokazao...Poslednje revizije su dosta hladnije i mozes lako i da nabodes primerak koji trazi manje voltaze a overclokuje se kao lud!Ja se nebi dvoumio ni sekunde...Jedino te koci sto moras i plocu da menjas!E sad na tebi je izbor...Inace sutra cu ti baciti testove ako se sam ne snadjes...Odoh sad na spavanjac!Pozz!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Naravno da bi opredeljenje za intela podrazumevalo i promenu ploce. Mene interesuje koliko je intel Q6600 brzi od phenoma 9750. To mi je bitno da znam da bih mogao da prosudim da li je intel vredan truda uzimajuci u obzir da nisam fan overklokinga. :: :: ::
Jos jedna interesantna stvar je da pazi sad, Intel Q6600 radi ok za 4x1 GB Geil Black Dragon, a i sa Apacer i Transend, dok sa C2D 6850 nece da radi stabilno i masina se zapucava bez razlike u odnosu na ostale komponente, pri rezoluciji 1680x1050 ili 1920x1200. E sad samo ASUS i nijedan drugi proizvodjac. Najmanje skarta. Volio bih da gresim, ali sam, nazalost, precesto u pravu. Najnovije revizije su poprilicno hladne, tako da ces se naigrati sa ovim procesorom, a i mozes da radis ozbiljne stvari u 3dmax, AutoCAD i dr. Drugo ako ti proca nebude radila za 3-4 godine taj procesor sigurno hoce a i lakse ces u odnosu na Q9300 da nadjes ispravnu plocu. Tako da ti je samo Intel sigurna investicija, mada bi bilo lepo kada bi to ponovo mogao biti AMD, ali to je nemoguce, bar jos jedno 3-4 godine, bar do kada se ATI totalno spoji kako treba sa AMD-om i ovi novi koji su postavljeni u utorak naprave od AMD-a ono sto je bio pre samo godinu i 8 meseci. AMD u srcu zauvek !!!
Mozda je bolje da uzmes Phenom 9600 BE da ne bi menjao plocu.Sve zavisi za koju svrhu koristis komp. Recimo divx encoding 10-15 % je brzi Q6600 od Phenom -a 9600 BE ,dok je recimo u enkodiranju sa H264 kodekom koji je i najbolji kodek danasljice brzi nesto Phenom 9600 BE. Evo ti benchmark pa sam proceni http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom9600-be_12.html#sect0
Koji ce ti cetvorojezgrani procesor?Uzmi X2 6400, kad vec imas AM2 plocu.Skok performansi je duplo u odnosu na X2 4000 procesor.Kosta 115 E i zadovoljice sve danasnje potrebe.
Sutra kad se ukaze prilika da ti treba 4 jezgra odlucices lagano.
:: Koji ce ti cetvorojezgrani procesor?Uzmi X2 6400, kad vec imas AM2 plocu.Skok performansi je duplo u odnosu na X2 4000 procesor.Kosta 115 E i zadovoljice sve danasnje potrebe :: :: Sutra kad se ukaze prilika da ti treba 4 jezgra odlucices lagano :: ::
6400+ je najgluplja stvar koju moze da pazari sada..Znaci kosta 115 eura, a ustvari je napucani 6000+.. Ovaj procesor ne mozes da klokujes vise nego sto mu je stock brzina.. eventualno koj 0,1MHz..ali nista preterano.. 5000+ black edition kosta 65 eura i moze da se klokuje do 3GHz ako ne i preko i samim tim cini 6400+ losijim izborom...pozzz
Da ja upadnem sa pitanjem, da li mogu sa box kulerom q6600 da klokujem bar na 3 ghz? Ne kupuje mi se sada posebno kuler za 20-30e, pa ako mogu da izvucem 3ghz sa box-om, bilo bi ekselent
Moja maticna ploca Ga-ma78gm-s2h je am2+ kompatibilna. U pitanju je cipset amd 780g. Ima punu podrsku za phenom i ht magistralu do 5200 mb/s, sto imaju samo nforce 7 ploce. Ne razmisljam o x2 6400+ ni u ludilu.
Ne pominjite mi overkloking jer to necu da radim.
Zaboravio sam da napomenem da imam kuler za proc Cooler Master Hyper 212 koji ce Phenom da ohladi poprilicno.
Da vas podsetim da ste odstupili od onoga sto sam napisao. Pisete o phenomu 9600 (koji ima fabricku gresku) i o phenomu 9650, a ja govorim o phenomu 9750 od 95w?
:: :: Koji ce ti cetvorojezgrani procesor?Uzmi X2 6400, kad vec imas AM2 plocu.Skok performansi je duplo u odnosu na X2 4000 procesor.Kosta 115 E i zadovoljice sve danasnje potrebe :: :: Sutra kad se ukaze prilika da ti treba 4 jezgra odlucices lagano :: ::
....i meni je zao sto je AMD prso ali nebi nikako valjalo da pukne skroz jer bi onda Intel na 900 MHZ placali 500 EVRA....mislite o tome !!!
Zato nemojte da pljujete mnogo po AMD-u da nebi za godinu -dve vam izasli rogovi zbog preskupog Intela. A bas AMD je taj koji je najzasluzniji sto danas imamo Super Intela za malo kesa .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.