Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Amd Barton 2500+ Pregrejavanje
STRANA 1 OD 2  
goshayug Amd Barton 2500+ Pregrejavanje 14.06.2008. 16:00 T10412

status: user
broj poruka: 27

Maticna ploca Epox EP 8RDA 3+,
Procesor Amd Barton 2500+ (nije overklokovan)

Nakon 15-20 min rada racunar se gasi, predhodno pisti i zavija ko policijska sirena.Promenio sam cooler na procesoru,predhodno procesor dobro ocistio od stare paste i stavio novu. I dalje isti problem znaci greje kao furunce. Ima li neko nekakav predlog za resenje?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Amd Barton 2500+ Pregrejavanje 14.06.2008. 16:09 #58778

broj poruka: 18472
Jesi li dobro proverio da li naleze cooler dobro na CPU?Da nema lufta?

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

::
:: Maticna ploca Epox EP 8RDA 3+
:: Procesor Amd Barton 2500+ (nije overklokovan
:: Nakon 15-20 min rada racunar se gasi, predhodno pisti i zavija ko policijska sirena.Promenio sam cooler na procesoru,predhodno procesor dobro ocistio od stare paste i stavio novu. I dalje isti problem znaci greje kao furunce. Ima li neko nekakav predlog za resenje?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zandarm Re... 14.06.2008. 16:10 #58779

broj poruka: 1454

Da li si dobro naneo pastu? Da li si lepo zakačio ventilator? Koje su temperature u pitanju?

MACHINE Tvoj problem je lako resiti 14.06.2008. 16:16 #58781

broj poruka: 5704
Izvadi EPoX 8RDA3+ i na mesto nje stavi Abit NF7-S, a EPoX baci u kantu...

P.S. Ako ti je napajanje dobro (firmirano i daje korektne napone) onda je verovatno otisla naponska sekcija ploce

- A N G E L -

SkyFire ... 14.06.2008. 16:21 #58782

Od kad imas tu konfiguraciju?Jel pre radilo kako treba?Daj malo preciziraj sa vise detalja jel moze biti vrlo lako do ploce!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

Equinoxe Re: 14.06.2008. 16:47 #58785

broj poruka: 12057

Mislim da je MACHINE u pravu, uzmi i zasladi se jednim potezom ploče preko kolenceta.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Erestun ne mogu vise da izdrzim! 14.06.2008. 17:34 #58791

broj poruka: 1797
Razumem Machine da si stariji, iskusniji i da je kroz tvoje ruke proslo gomile ploca. U svakom slucaju da skratim pricu.
2002 godine CRKAO mi je ASUS
mighty Ploca 14.06.2008. 17:34 #58792

broj poruka: 1670
Složio bih se sa ostalima, u zadnjih godinu dana, imao sam bar četiri kompa za koje mogu da se setim sa sličnim problemima - Athlon procesori i socket A ploče: dve ASUS A7V600, jedna Asus A7V600-X i jedna ASUS A7V400-MX.

Problemi su slični - posle 15-ak minuta rada procesor bi i u idle prelazio 70 stepeni sa provereno ispravnim napajanjima, očišćenim kulerom i stavljenom novom pastom.

U biosu su mogli da se očitaju naponi - uvek je 3.3V i 5V bilo dosta ispod normale, a +12V je bilo negde oko 12.5V-13V.

U dva slučaja sam menjamo ploču (prva dva), a u poslednja dva su menjali procesor, ploču i memoriju kao racionalnije rešenje.
Erestun sjebah se 14.06.2008. 17:41 #58795

broj poruka: 1797
u svakom slucaju...posle tog crknutog asusa, presao sam na EPoX. Do sada sam imao tri ploce i sve rade jos uvek! 8KHA, 8RDA i 8KDA. Osobe kojima sam prodao ove dve stare se ne zale, i koriste te ploce jos uvek u svojim kompjuterima. Ja sam poslednju zadrzao i stoji kod matorog i ta AMD platforma radi bez problema. Molim te nemoj vise toliko bljuvati po epoxu jer sam ja imao drugacije iskustvo, pozivitno! sta god da sam ubo u nju radilo je bez problema. Mozda je njemu stvarno otisla naponska sekcija, ali to moze da se desi bilo kojoj ploci. Pa ti sad vidi. ASUS crkao, 3 epoxa radila od 2002 do 2008 sam i koristio pomenutog proizvodjaca. BEZ IKAKVIH PROBLEMA :).
Eto, upravo si upoznao coveka koji gotivi epox. Ajd vozdra!

SkyFire Re: sjebah se 14.06.2008. 17:46 #58796

Bro mojne se nerviras!Pusti naseg Machinca,malo je prek u zakljucima i naklonjen Asus-u koji je zaista bez premca ali ne znaci da nema jos dobrih brendova i kvalitetnih ploca!Svako je imao razlicito iskustvo i nije merodavno pravilo samog imena brenda da znaci da ce raditi sve besprekorno!Desava se svugde da negde podbaci ili ti pak da nasuprot tome negde gde se bas i ne nadas za neki kvalitet radi besprekorno i tako u krug!Sve je to diskutabilno ali da ima fush-a ima i to u danasnje vreme najvise!

@PCBeast@

:: u svakom slucaju...posle tog crknutog asusa, presao sam na EPoX. Do sada sam imao tri ploce i sve rade jos uvek! 8KHA, 8RDA i 8KDA. Osobe kojima sam prodao ove dve stare se ne zale, i koriste te ploce jos uvek u svojim kompjuterima. Ja sam poslednju zadrzao i stoji kod matorog i ta AMD platforma radi bez problema. Molim te nemoj vise toliko bljuvati po epoxu jer sam ja imao drugacije iskustvo, pozivitno! sta god da sam ubo u nju radilo je bez problema. Mozda je njemu stvarno otisla naponska sekcija, ali to moze da se desi bilo kojoj ploci. Pa ti sad vidi. ASUS crkao, 3 epoxa radila od 2002 do 2008 sam i koristio pomenutog proizvodjaca. BEZ IKAKVIH PROBLEMA :)
:: Eto, upravo si upoznao coveka koji gotivi epox. Ajd vozdra
:: __________________________________________________________________
:: It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster,
:: that has grown and spawned a darkness,
:: a darkness we can not tolerate
drax Ne znam... 14.06.2008. 19:53 #58807

broj poruka: 246

...kakav je Epox danas, ali moj EP-8RDA+ radi bez problema vec skoro 5 god sa Bartonom 2500+ na 2 GHz. Uzgred setih se Ausa P4SE/U2 koji je ziveo jos nekoliko dana nakon isteka garancije i koji je odavno u vecnim lovistima.

Pozdrav
obradmi Proveri vizualno kondenzatore da nisu naduvani pri vrhu 14.06.2008. 19:56 #58808

broj poruka: 7720
Imao je Asus losu seriju ploca za socket A,eto to priznajem inace sam veliki ljubitelj Asus-a.Kuler mora da ti ima 5000 obrtaja to pretpostavljam da znas.Proveri sa nekim drugim napajanjem ,cisto da budes siguran da nije to.Ako nije to onda je do ploce ,mozda je neki elektrolit ?.Ploce za taj socket su imale one velike elektrolite t.j kondezatore koji se vremenom naduju .Proveri vizualno kondezatore da nisu mozda naduvani pri vrhu,ako je to moraces da ih zmenis.
goshayug Amd Barton 2500+ Pregrejavanje 14.06.2008. 21:20 #58831

broj poruka: 27
Pazi sad ovamo mala tajna ja sam serviser racunara vec 13 godina, znaci znam da stavim i pastu i cooler i znam sve o mnoghim polcama ali ovo sto sam pitao prevazilazi sve sto sam do sada radio.Znaci kinesko napajanje novo iz kutije od 400w,znam sad ce da me pljujete al jbg. nisam ja vlasnik kompa,onda nov cooler amd bas za 478 socket, pasta ok...sve i opet ne radi. A to sto enko kaze da menjam plocu pa bas Vam fala jer takvih ploca NEMA novih.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Perenyi Re: 14.06.2008. 21:22 #58832

broj poruka: 15

Ako već treba da baci ploču i kupuje drugu,više mu se isplati da baci (ili rasproda) i jedno i drugo i kupi nešto savremenije.

obradmi To ti je socket A 14.06.2008. 21:41 #58837

Mislim da ti je to socket A .478 je bio Intelov socket.Cini mi se da te kulere sa 5000 obrtaja vise i ne prodaju cudi me da si nasao.3000 obrtaja nije dovoljno da ohladi Barton.Ploce imas na oglasima polovne naravno ,mozda neko ko bas cita ovo moze da ti ponudi.
Pisko LOOOOP 14.06.2008. 22:11 #58841

broj poruka: 6645
Šta bre 3000 rpm nije dovoljno ili 5000? 1700-2200 rpm ladno lade Bartona kloknutog na 2100-2200GHz.... ali na Abit-u NF-7 i naravno, dovoljno velik ventilator kulera....50-56 stepeni, u zavisnosti koliko se maltretira, i, uz promajno kućište. Bez klime u prostoriji. Dakle, baš volim te stereotipe.... pa nije se taj AMD grejao... to je bilo na K5-6 seriji.... bartoni su daaaalllleeeeeekooooo od 120-125W potrošnje koliko idu današnji nasvirani procesori pa su sva baljezganja o nemogućnosti istog da se `oladi, baljezgarije.
Tačno je samo da je osim ploče, moguće da prosvira i sam procesor. U tom slučaju, kod overklokovanih, pomaže kratkotrajno da se snizi napon i frekvencija, zatim, kad i to ne pomogne, da se downclockuje i onda - ništa više ne pomaže. Ali - pošto čovek ima nekog iskustva, ovo je još jedna od situacija kada mora da sve proba i eliminiše. Usput, care, a šta koji q radiš na PCberzi kad izjavljuješ da nema druge mobo SocketA ploče? Pa ako je igde ima, ovde se nude i prodaju. Naravno, ne nove, ali ni ostatak tog krša nije nov i ko` zna kad će šta tu da otkaže.... pa zašto preplaćivati...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

VMARC shvaticemo kao lapsus 14.06.2008. 22:25 #58845

broj poruka: 9420
jer neko ko servisira kompjutere 13 godina ume da napravi razliku izmedju soket a i soket 478

1. Crkla ti je ploca.
2. Epox jeste djubre. Pogotovo 8rda modeli koji imaju neverovatan broj otkaza. Na svakih 10 dodju 3 neispravne. Zabluda nastaje kod ovih 7 sto rade, jer kad rade rade mnooooooooogo dobro. Za sve pare :-))

obradmi Standardni cooler koji je isao uz Barton je bio 3375 rpm 14.06.2008. 22:38 #58847

Pisko box cooler koji je isao uz Barton je bio 3375 RPM ,znam da su neki koristili i 4000-5000 rpm da ga hlade .To sto ti pricas nije standardni cooler ,nego Zalman ili tako neki.
Pisko Joks 14.06.2008. 23:28 #58857

broj poruka: 6645
Nije zalman, nego na jeftinjak spire kuler stavljen je thermaltake ventilatorčić sa termosondom. I orginalni spire i ovaj TT se vrte na maksimumu od 2200-2500, a TT inicijalno oko 1000, bar ispod toga ne detektuje ploča , a sve to ne ide u praksi preko 2100-2200 obrtaja (sa originalnim spire ventilatorom, non-stop je bio zakucan na 2200 jer nije imao termo-sondu). Radi se o poprilično običnim 80cm ventilatorima (osim što kuc-kuc dugo traju) tako da.... ono što je išlo kao box kuler je loše projektovana i izvedena ideja, prvenstveno po pitanju dimenzija i nagiba lopatica ventilatora jer em` što je bučan, em` se ne proslavlja sa hlađenjem, em` da bi i toliko hladio, mora da se roštilja na preko 3500 rpm.
Ovde je nešto crklo, produvalo, zrelo za pokop, zato je potrebno posegnuti za tako nekim abnormalnim rešenjima da radi kako-tako.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: 14.06.2008. 23:58 #58859

broj poruka: 12057

Spire Frigde or Super rock, odlični, doduše ALU, ali sjajni.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

obradmi Neka proveri opcije u biosu 15.06.2008. 00:21 #58863

Ta ploca ima podesavanja u biosu za v-core ,cpu clock ,agp voltage i memory voltage ,neka proveri da li mu je sve na default.
pajsgudgud Bartoni 15.06.2008. 00:57 #58865

broj poruka: 3741
Zar ti Bartoni ne idu opusteno 2,5Ghz??? Ortaku radi na 2,3, a bogami trpe i dosta visoke temperature. Dobro se secam da mi je za vreme najvecih vrucina dok jos nisam imao internet i dok sam znao o kompjuterima koliko i o Sega konzolama, ocitavao temperature od 86C(Athlon 1700+). Sada sa TT kulerom 12-ica pri 3400rpm(uz podnosljiv nivo buke) jedva odrzava 62-63C Athlon 2400+ na 2Ghz. Pri tom imam epox mobo koja fercera 6 godina bez ikakvih problema.

by the way mlogao sam i ja da budem pc serviser 13god, i da za to vreme samo usisavam prasinu ili menjam cd-rom za dvd-rom i to mu dodje neki servis:P.
a sta ti ja znam...

cele1988 ... 15.06.2008. 01:57 #58878

broj poruka: 1424
...e moj komsa isti problem ali na GA nekoj pro 400 ploci... samo je u pitanju 2600+ (fsb400) radio je 4 godine ok i onda poceo da svira i pisiti iz kante (menjao sam mu cooler sve ok 2 dana pa posle opet tem dodje cak do 80c posle 2-3min rada!) jednostavno otislo nesto sad je to raskomadanao na vise delova :P
inace ja imam jednog batona 3000+ (2164mhz fsb333) neklokovanog i to na budjavoj asus a7v8x-x radi na 45c kada se optereti najvise na 53c sa box, a sa cm jet 7+ 3-4c su manje temperature na min broju obrtaja na max (nisam ni probao dere se ko pravi avion)

jumperjack RE 15.06.2008. 03:40 #58888

broj poruka: 497
Imao sam skoro takav slucaj i stavio post ovde, kupio novi kuler, stavljao pastu par puta, izgubio metar zivaca dok nisam skontao da je neko cackao napon u biosu...nije bila ta ploca ali je napon bio problem...proveri!

gang1978 ehhhh preterujete.... 15.06.2008. 03:55 #58889

broj poruka: 1661
Barton 2.5 ghz je dobar procesor ja sam ga imao do pred novu godinu ,i meni na sugavoj MSI KT4V ploci nikad nije presao 61 `C sa obicnim kulerom ,a kod mene leti u sobi ume da bude i 40 `C-naravno mnogo zavisi i do ploce...........a da i sto se tice epoxa i tu preterujete drugar je kupio prvi komp u kraju 2000 godine i bas sa epox plocom (Intel platforma nesecam se tacno oznake) i taj komp i dan danas radi a jedino sto je ostalo od tog kompa do sad da nije crklo je upravo epox, i Intel Celeron 900mhz-crkavali su redom :modem ,tv (ASUS)kartica.dva napajanja,Maxtor od 20,i 40 gb,nvidija fx 5200,a lazem i sd ram jos uvek sljaka...znaci sad ce jos malo 9 godina i jos gura

Zato nemojte pluvati jedan brend samo zato sto imate svog favorita,za svaki brend koji stigne do nas nadje se neko djubre jer mi uglavnom i dobijamo djubrad koja nisu prosla u Evropi !!!!

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
kanjavi re. barton 15.06.2008. 15:03 #58939

broj poruka: 218

Ja imam bartona 2500+ i plocu msi kt6 dela i kuler njegov fabricki koji radi na 2350 ,
nije mi presla temperatura preko 62c drzim ga na 166 tj na 1,8 gb jer mi ne znaci nista da ga dizem na 2 gb. Tebe sigurno ploca zeza ili probaj da ga vratis na 166 pa vidi onda sta se desava .
AKO HOCES JACI KOMP KUPI JACI NE BUDZAJ DRES!!!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs