Ček malo, a zar nije E7200 rađen u 65 nm? U svakom slučaju on ti je bolji izbor. A meni slobodno možeš da pokloniš memoriju za koju se ne odlučiš, neću se ljutiti uopšte.
:: :: Ček malo, a zar nije E7200 rađen u 65 nm? U svakom slučaju on ti je bolji izbor. :: A meni slobodno možeš da pokloniš memoriju za koju se ne odlučiš, neću se ljutiti uopšte. :: ::
@pwner - thx man, da li razmisliti o nekom iz serije 8xxx, mada oni već iskaču dosta iz cenovnog ranga ??? @zandarm - piše na njemu da je 45 nm, a što se tiče memare, to je poklon od svaje iz Toronta, teško ću se odreći bilo kog modula...
Ima li još neko bilo kakvo mišljenje o ovoj kombinaciji ili samom kvalitetu ploče ???
Ok, moja greška. Naravno da je bolje da uzmes neki iz serije 8X00, ali lepo si rekao, iskače iz cenovnog ranga, ali je isto tako bolji. Ako se predomisliš, rado primam poklone.
Prema PC Berzi, E7200 kosta 100e, a E8200 i E8400, 135e i 150e respektivno, sto nije pravi odnos performansi. E7200 ima visok mnozilac (9.5x), sto uz podizanje FSB-a (koji je prilicno nizak > 266MHz, u odnosu na 333MHz kod E8x00 serije) donosi visoke frekvencije cpu-a. Oc koji mozes da postignes je 3.6-3.8GHz, ali ovo je samo nagadjanje, jer zavisi od primerka do primerka. E8400 moze da se klokuje vise, ali je i 50e skuplji.
takodje i 8200 se klokuju na 3.6-3.8, zavisno od pimerka
:: Prema PC Berzi, E7200 kosta 100e, a E8200 i E8400, 135e i 150e respektivno, sto nije pravi odnos performansi :: E7200 ima visok mnozilac (9.5x), sto uz podizanje FSB-a (koji je prilicno nizak > 266MHz, u odnosu na 333MHz kod E8x00 serije) donosi visoke frekvencije cpu-a. Oc koji mozes da postignes je 3.6-3.8GHz, ali ovo je samo nagadjanje, jer zavisi od primerka do primerka. E8400 moze da se klokuje vise, ali je i 50e skuplji :: :: ::
Koliko sam razumeo ploča je sasvim ok, niko na nju nema neke spec primedbe...
Najbitnije mi je da p35 može da tera c2d 7200 i da su kompatibilni, zbog 45 nm proizvodnog procesa, da li treba da da flešujem bios ili nešto slično ???
A što se tiče cpu, nadam se da je bolja kupovina od 4700 i da će moći da izvuče max iz memare.
Ako neko ima još neki komentar, svakako je dobrodošao.
1. Ploca je odlicna! 2. E7200 je bolji od E4700! 3. Mozda ces morati da flash-ujes BIOS, sto svakako nije na odmet!
Poz
P.S.: Kad budes kupio nove komponente, obavezno da javis kako se klokuje tvoj primerak E7200!
:: :: Koliko sam razumeo ploča je sasvim ok, niko na nju nema neke spec primedbe.. :: :: Najbitnije mi je da p35 može da tera c2d 7200 i da su kompatibilni, zbog 45 nm proizvodnog procesa, da li treba da da flešujem bios ili nešto slično ?? :: :: A što se tiče cpu, nadam se da je bolja kupovina od 4700 i da će moći da izvuče max iz memare :: :: Ako neko ima još neki komentar, svakako je dobrodošao :: :: Pozz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.