Kada iskljucim rachunar iz struje i kasnije kad ga opet povezem i upalim Bios mi uvek vrati default vrednosti ... Da li je to normalno ? U pocetku nije bilo tako npr kada nestane struje ili ga iskljucim -ukljucim uvek su bile vrednosti Biosa one koje sam save. Hvala
imam p5k (mislim da je bios v. 0603) i par puta sam ga gasio iz struje ali nisam primetio uopste da se resetuje na default... kad budem gasio komp sledeci put, provericu to jos jednom...
mada mi se desavalo da recimo, kada idem na `save changes and exit`, komp ugasi skroz na sekundu-dve [bas kao da nestane struje] a onda se sam upali.... a sto je najcudnije, to se ne desava stalno...:/ ne znam kako je kod tebe? Nikolas every day 4 us something new...
to je Asusov genijalni metod resavanja problema pogresnih podesavanja u biosu - ako ne uspe da ga sam resetuje na default kad zeznes nesto u biosu, onda ga iskljucis iz struje (prekidac na napajanju, strujni kabl....) i ode bios u q... tj. na default
@saa: ovaj... ne znam sta je PW...:/ ali recimo kad ga samo ugasim na dugme na napajanju, onda sigurno nista ne menja u biosu... al ne secam se da se nesto desavalo kada sam vadio kabl iz struje, verovatno sto su mi parametri bili blizu defaulta pa nisam primetio...:/ mada evo, mislim da je pit resio problem!:D
@pit: pa to i nije tako losa ideja ako radi...:) a moram da pitam, jel ovo moje uobicajeno? mislim, da li za moju plocu, da li za sve njih... Nikolas every day 4 us something new...
to rade ploce samo ako nece da butuje pa onda iskljucis prekidac na napajanju da bi se vratile def.vrednosti.. ne sme to da radi kada normalno butuje a ti iskljucis prekidac napajanja... njemu je vrisnuo malo eeprom pa ne bi bilo lose nositi na reklamaciju ukoliko postoji garancija.. ukoliko je nema, reprogramiranje pomaze.. mada i update biosa mozda moze da pomogne..
:: to je Asusov genijalni metod resavanja problema pogresnih podesavanja u biosu - ako ne uspe da ga sam resetuje na default kad zeznes nesto u biosu, onda ga iskljucis iz struje (prekidac na napajanju, strujni kabl....) i ode bios u q... tj. na defaul :: :: ::
Da li se neko, od vas genijalaca, setio da proveri onu bateriju od 3V na ploci koja cuva podesavanja? Mada tako najpre kaze CMOS checksum error. Meni jedna nova ploca P5E dosla sa prekidacem na CMOS i ispraznila bateriju pa je po defaultu zezala. Kada je PSU ON (StanBuy)onda se baterija zaobilazi a kada je izdenut iz struje onda radi baterija CR2032. Nejpre nju zameni pa onda reklamacija
:: Da li se neko, od vas genijalaca, setio da proveri onu bateriju od 3V na ploci koja cuva podesavanja? Mada tako najpre kaze CMOS checksum error. Meni jedna nova ploca P5E dosla sa prekidacem na CMOS i ispraznila bateriju pa je po defaultu zezala. Kada je PSU ON (StanBuy)onda se baterija zaobilazi a kada je izdenut iz struje onda radi baterija CR2032. Nejpre nju zameni pa onda reklamacij :: :: :: - A N G E L - :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.