Danas uzeh ovo i treba da mi sluzi za HTPC. Jos nisam sklopio masinu. Skidam sa rapida neke `narodne` verzije Viste Ultimate x86 i x64, ali nisam siguran na sta ce one liciti, pa molim nekog da me uputi na rapid linkove sa proverenim verzijama OS.
Vista ultimate mi je izmedju ostalog izbor zbog MCE koji sadrzi. Sta mislite da li da idem na 32 ili 64 bit verziju? Od ostatka komponenti tu su i 2 GB(2x1) OCZ Platinum Edition 1000MHz i WD 320 GB AAKS. Nadam se da se nisam zeznuo kod kompatibilnosti ove mem. i ploce (nisam proveravao, samo video u radnji i uzo!). Napajanje mi je Sweex Gold 400 ili 450W ne secam se - Pitam se da l` ce da gura ovaj sistem? Trenutno mi je glavna briga da li sadasnji bios moje ploce podrzava ovaj Phenom 9550 koji je podrzan od F3 verzije, za slucaj da nije podrzan tj. da na ploci trenutno imam F1 ili F2 verziju bios-a i s obzirom da nemam Flopy DD, da li to znaci da cu morati da ga kupim u ponedeljak da bi flash-ovao bios (sad trenutno imam masinu sa Pentium 920 procesorom) ili ima neko drugo resenje? Pitam se da li da uopste krecem sa instalacijom novog sistema (i rusenjem starog - ostaju mi kuciste i napajanje) ili da cekam pon. Molim Vas za pomoc jako sam nestrpljiv i hteo bi da sastavim komp danas (tj. ujutru).
Izvinjavam se svima na preopsirnom i nespretno napisanom postu. Hvala unapred svima koji zele da pomognu. Pozdrav.
Sa 2 GB RAM nemaš potrebe za 64-bitnu verziju. A pošto predpostalvjam da ćeš koristiti integrisanu grafičku, verujem da će ti se komp upaliti sam tim užasom od napajanja. Ne bi kupio ni Seex kantu za đubre iskreno. Upali komp, vidi da li radi i čim budeš mogao - novo napajanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Seex kupih prosle ili preprosle godine i nije bilo loseg seexa sa njim. Gurao je Pentium D 920, a vidim i da je ovaj Phenom 9550 isto 95W kao i on. Pa se laicki nadam da je to isto... Swee sto mogu reci za napajanje je da je tiho i neprimetno dakle na prethodnoj konfiguraciji nije bilo problema. Meni izgledalo u radnji lepo (zlatno, dva ventilatora) i ja ga kupio, cak sam ga i 50 eur platio! Prethodni komp (prvi) sve ukupno 150 eur platih, tako da je to za mene znacilo da je to napajanje ok (he, he).
Nego sveznajuci Bax-e-u, sta mislis o mom problemu sa Bios-om? Da l` mi ne gine cekanje do ponedeljka i zezanje sa Flopy-jem, sto uzgred budi receno, nikad nisam ranije radio!
Ma ja mislim da nećeš imati probleme, upaliće ti se komp i sa F1 i sa F2 BIOS-om samo ga neće kkorektno prepoznati, možda neće iskapirati množioc kako treba. Tek kad staviš F3 podići će ti sa CPU kao Phenom Xx 9550. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ono što mi nije jasno u pitanju je `...za slucaj da nije podrzan tj. da na ploci trenutno imam F1 ili F2 verziju bios-a i s obzirom da nemam Flopy DD, da li to znaci da cu morati da ga kupim u ponedeljak da bi flash-ovao bios (sad trenutno imam masinu sa Pentium 920 procesorom) ili ima neko drugo resenje?
Zašto ponedeljak kakve veze ima kad ćeš kupiti ploču ako ona ima F1 ili F2 BIOS, i kakve veze ima Pantium D sa Phenomom X4 ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
He, he ... da nisam ovako opsirno ispisao post verovatno bi video da mi je jasno da tek F3 bios podrzava ovaj proc. Ali da je ono sto mene muci to sto nemam Flopy i nemam neki proc. koji F1 verzija biosa podrzava (flash iz windows-a), jer pretpostavljam da je to ono sto imam, pa da flash-nem bios na F3.
Ima li neka fora da se to uradi bez Flopy-ja npr. preko CD ili USB-a?!
Nego sam mislio, ako je jedini nacin da dignem sitem to da ploca vidi cpu kako treba, da mi je onda neophodan ili Flopy- pa da uradim flash pre instalacije sistema, ili cpu koji bios prepoznaje, pa da onda dignem windows i u windows-u flash-ujem bios, pa onda stavim svoj novi Phenom 9550 (Glupo a?).
Kao što rekoh, mislim da će ti se Phenom probuditi na ploči i sa F1 i sa F2 verzijom BIOS-a. Što se tiče Flash-a skini manual pa proveri koje metode Flash-ovanja podržava.
Aj nema veze skinuću Manual pa ti javljam. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Radiće ti Flash sa Flash drive-a ili USB-a HDD-a, ali mora biti FAT32 formatiran. Nabaci F3/F3 BIOS na Flash, HDD (FAT32) i sa END dugmetom ulaziš u Q-Flash i lovely jubbly! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.